Komentar - Matjaž

3. september 2007 ob 14:44 | Vest |

V Londonu končno nekaj več sonca. Zmagovalka predprejšnjega tedna je bila pevka Amy Winehouse, ki je za peščico naključno mimoidočiih eno noč poblaznjeno kričala med brezglavim tekanjem po Regent streetu. Njen tast je sicer nekaj dni za tem javnost prosil, naj ne kupuje njeni plošč, saj prislužen denar pevka z bujno frizuro zapravlja le za drogo. V bran Amy Winehouse se je nato postavil njen oče, ki je izjavil, da ni prav, da se umetnost kakor koli bojkotira. Zmeda ob dejstvu, da je Amyin soprog pravzaprav njen najljubši dealer je povzročila pričakovano – zadnja plata Amy Winehouse se je tudi po skoraj letu dni na lestvici zdaj še enkrat povzpela.

V pop muziki bo modni new-rave zavoljo benda New Young Pony Club zdržal vsaj še do božiča.

Londonski trgovci so ob koncu poletnih zapravljan zadovoljni le z enim segmentom kupcev. Medtem ko okrog-tridesetletnice ali ciljna skupina s karakteristikami tipa Sex And The City v poletnem času zapravljale manj, pa so bili po tradiciji zadnja dva meseca najboljši potrošniki obiskovalci iz srednjega vzhoda. Prav minuli konec tedna se je večina šejkov in njihovih številčnih družin že vrnila v Kuvajt, Emirate, Katar in drugam v Saudijo. Na Oxford streetu pravijo, da so bratje Arabci tudi zaradi mraza, ki je v Angliji prevladoval celo poletje, precejšen delež za londonsko ekonomijo zelo dragocenega kupa gotovine, ki jo črnolasi nakupovalci brez posebnih estetskih preferenc namenijo luksuzu, porabili tudi že za nakup garderobe iz zimske kolekcije. Od aprila do vključno avgusta – se je v London vrnilo več kot 8 milijard naftaških funtov – to je do zdaj rekord!

Zmagovalka minulega tedna pa je še enkrat več postala princesa Diana. Zdi se, da so deset let po njeni tragični smrti z njenim delom in vedenjem končno zadovoljni vsi. Njeni fani itak, sinova prav tako, z Diano je vendarle zdaj zadovoljna tudi Kraljica, tudi stari Mohi-Harrods-Al-Fayed je sprevidel, da je bilo reklame tudi zanj dovolj, princ Charles je tako ali tako z mislimi ves čas pri lovu in polu, še najbolj pa je vesela Charlesova žena Camila, ki je s strateškim dvobojem z Diano zdaj dokončno opravila.
Njena naslednja naloga je pravzaprav nagovoriti princa Williama, naj se že zgane v smeri poroke, saj je pravzaprav že čas, da na Diano pozabimo – to pa bi bilo mogoče le, če bi bodoči prestolonaslednik William že potrdil izbiro mladenke, kar bi pomenilo, da bi njune portrete potem kmalu že lahko kupovali na šalcah. Skratka, čas je za novo dvorjansko ohcet.

A! Skrajno nervozni so pri Tottenhamu, West Ham United ima nekakšne prebliske, Abramovič-Mourinhjev tabor pa igra bolj slabo in to me skrbi. Da ne bo na koncu najmočnejši specialnet Arsenal?

V Londonu – bo – torej v kratkem kar nekaj novega!

Matjaž Ambrožič

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. and pravi:

    Matjaž Ambrožič je res frajer. Mimogrede navrže še kakšen rasizem, kot je tale:

    “… črnolasi nakupovalci brez posebnih estetskih preferenc …”

    S takimi dopisniki nam niti Bog ne pomaga več.

  2. jAJO pravi:

    RASIZEM?

  3. Peter pravi:

    Hmmm Srednji Vzhod (v tem smilsu) je anglosaksizem. Se mi zdi. Ni v slovenščini Srednji Vzhod bolj Kazahstan?

  4. Bunkica pravi:

    Matjaž, kot dopisnik/novinar bi moral početi še kaj drugega kot le to, da bereš zastonjkarske rumene časopise, ki se jih dobi na londonski podzemni, in nam potem njihovo vsebino prevajaš v slabo slovenščino na Vesti.

  5. S. pravi:

    Tale dečko bi se moral s čim drugim ukvarjat kot z onesnaževajnem medijskega prostora.

Komentiraj