Tuesday 30. April 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Vrnitev strica JEFFa

4. avgust 2007 ob 9:47 | Črt Butul |

Leto je naokoli in stric JEFF, kot ga njegovi prijatelji hudomušno imenujejo, je ponovno tu. Tako se v organizaciji Kluba študentov občine Koper ponovno odvija velik poletni Jazz Etno Funky Festival. Z nekaj dodatki je letošnji JEFF v rahlo prenovljeni obliki, a kot so lahko ocenimo prve koncerte, ki so za nami je njegova pristnost ostala na visokem nivoju, kot je bilo zanj značilno vsa pretekla leta.

Letošnji JEFF v okviru devetih različnih večerov poteka vse do konca letošnjega poletja vsak teden vročih mesecev na isti dan, torej v sredo. Njegova prisotnost je koprskim študentom in ostalim obiskovalcem znana že peto leto zapored v resnično arhajičnem ambientu vrtov koprskega Pokrajinskega muzeja. In kot pravi Lučka Joksič, organizatorica letošnjega JEFF-a »Glasbeni festival JEFF ohranja svojo kontinuiteto seznanjanja poslušalcev z zanimivimi glasbenimi novostmi, mešanicami različnih glasbenih zvrsti, omeniti pa velja tudi prijetno druženje, ki je v okviru festivala prijetna stalnica.« Na koncertih bodo tako slovenski kot mnogi tuji izvajalci, med katerimi bodo nastopajoči večerov glasbeniki iz Avstrije, ZDA, Italije, Hrvaške, Švice, Šri Lanke, Zimbabveja in Bazilije. Letošnji jeff-ovi koncerti sicer niso brezplačni, a so se na KŠOK-u potrudili in ponudili široko paleto predstave po dostopnih cenah. Seveda je posebej poskrbljeno za študente in člane KŠOK-a ter stalne goste s posebnimi ugodnostmi »mi si predvsem želimo, da se poleg kvalitetne glasbe zvrsti tudi kvalitetna publika. To je včasih kar pomembno,« še dodaja Lučka. Ogledate si lahko tudi spletno stran KŠOK-a na naslovu www.ksok.si .

V okviru JEFF-a bodo letos potekale tudi razne delavnice, ki se pričnejo v drugi polovici avgusta. Prva je delavnica kathak-a, klasičnega plesa severne Indije, ki bazira na mitološki in religiozni simboliki in jo bosta vodila Lilly Cvetko ter Damir Višič. Druga zanimiva delavnica pa bo pod taktirko tolkalkega »mojstra« Gorana Moskovskega »Na delavnicah bomo uživali v dveh kulturah tega sveta; afrobrazilska in afrokubanska. Spoznali bomo afrobrazilske (surdo, repinique, timbau, tamborim, pandeiro, caixa,…) in afrokubanske instrumente (clave, konge, timbalesi, bongosi, maracas,…) ter igrali na različne brazilske (samba, samba reaggae,…) in klasične afrokubanske ritme,« so nam povedali na KŠOK-u. Za popestritev bo poskrbljeno tudi z istrskimi prigrizki in ekološko pridelanim vinom ter ostalimi istrskimi zakladi, ki jih pripravljajo v okviru Društva za zdravo življenje.
»Cilj festivala Jeff je vedno bil in ostaja oživitev mestnega jedra s ponudbo kakovostnih glasbenih večerov, ki so postali tudi prijetni družabni večeri za vse generacije. Enkratno glasbeno kuliso bo dopolnjevala kulinarična ponudba in tudi vzdušje je na koncertih temu primerno,« nam je še povedala Lučka Joksič, navdušena že nad prvim mesecem sredinih večerov. Ni torej razloga, da si ne bi poletne večere popestrili tudi s kombinaciji sproščujočih in hkrati energičnih ritmov sodobnega časa in starodavnih zakladov.

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. domen pravi:

    Hitrost, s katero se je izpela vest na Vesti, spominja na prosluli Slivnikov Jutranjik. Škoda.

  2. janmest pravi:

    Kaj ti pa ne paše?
    Po moje so pa sam na počitnicah in so to tut jasno povedali. Nej si jih vzamejo, sej vidiš kolk malo jih je. Pa itak se mi zdi, da še zmeri delajo precej normalno, sam Vesti na vesti so na dopustu, pa čas je tak, da bolj mal dogaja…
    Ej, tole ni navaden medij, ne tega pozabit. Nikol ne veš, kaj jim dogaja. In tipično slovensko je, da bi jih vsi radi čimprej pokopali. Jaz jim dam pestro prihodnost. Ker so tko zlo not vsi po vrsti.

    Tale vest je pa res tko malo…hm, čeprav, zakaj pa ne. Jst še nisem slišu za tale festival.:)

  3. majanagaja pravi:

    Kdor živi v Kopru ali v zaledju skovenske Istre, še kako ve, da Jeff obstaja. Prepričana sem, da je to eden boljših festivalov tudi v slovenskem merilu. Mislim, da je dovolj, če povem, da je letos gostil že Astorpio, Emashie in Jurija Torija … !

Komentiraj