Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Na fuzbal me pust’!

2. avgust 2007 ob 17:54 | Denis Sarkić |

Včerajšnja nogometna tekma kvalifikacij za Ligo Prvakov med državnima prvakoma Slovenije in Hrvaške, NK Domžale in NK Dinamo Zagreb, je postregla z obilico presenečenj. Domači so kljub dvema goloma zaostanka, na koncu dali gol, malo pa je manjkalo, da bi se na povratni tekmi v Zagrebu tekmeca srečala z izhodiščnim rezultatom prve tekme z 2:2. No varovanci trenerja Domžal Slaviše Stojanovića imajo še vedno vse možnosti za napredovanje, le da bo na stadionu Maksimir zelo bučno in skorajda divje. Upamo, da se bosta na VIP tribuni v Zagrebu, kot sta to izvedla v Domžalah, zopet vidno smejala in pogovarjala slovenski in hrvaški premier, Janez Janša in Ivo Sanader in s tem dajala javnosti še naprej vtis, da je možno odprta vprašanja med državama še vedno rešiti v korist obeh narodov. Pri nogometu bo namreč eno moštvo potegnilo na koncu krajši konec in izpadlo, zato upamo, da se nekaj podobnega ne bo zgodilo v medsosedskih odnosih, kjer bi Slovenija lahko izgubila veliko, Hrvaška pa pridobila en majhen delček obale in morja.

Na domžalski VIP tribuni smo zasledili poleg že omenjenih predsednikov vlad, še Urško Bačovnik, ki je za boljši razgled nosila očala, ministra za šolstvo, šport in po novem še za “zlato dobo” Milana Zvera z njegovo zadnjo spremljevalko, predsedniška kandidata Lojzeta Peterleta in Danila Türka v družbi Zaresovcev Mateja Lahovnika in Pavleta Gantarja, domžalskega župana Tonija Dragarja, nogometašev slovenske “zlate dobe” Zlatka Zahoviča, Saša Udoviča in Ermina Šiljaka ter bivšega nosilca rumeno-modrega domžalskega dresa, zdaj “igralničarja” Ermina Rakovića v družbi prav tako še enega Interblock-ovca Martina Preglja in še bi lahko naštevali med množico varnostnikov.

Med tekmo me je prijatelj “Ravbar” - strasten navijač Domžal, vprašal ali koga pogrešam na tribuni? Sam mi je odgovoril, da on ne vidi nobene “sove” ter pogreša poslanca Toneta Ropa, ki bi s svojo morebitno prisotnostjo kar dobro popestril dogajanje, še posebej, če bi sedel blizu dvojca premierov. Sam sem na to dodal, da bi se potem kaj hitro našel še SDS trojček Jerovšek-Petan-Petek, ki bi lahko z Gantarjem po tekmi naredil še kakšen zanimiv zapisnik. Šalo na stran!

Osebno me je najbolj zbodlo, ko so navijači Dinama - Bad Blue Boys-i glasno skandirali domačinom po prvem golu “Jebo vas Ivo Sanader!” in na VIP tribuni ni nihče niti malo protestiral. Janez in Urška sta se po hrvaškem golu, ko je vsa slovenska množica utihnila in imela zaskrbljene obraze, smejala in celo zaploskala. Ivo pa je ostal resen. Kdo ve zakaj?

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. morjefil pravi:

    Jasno je. Janez in ivo sta prijatelja, vendar ivo lahko janezu le sladoled kupi in mu pove da se bo lahko za hrvaško(slovensko) Istro kar pod nosom obriše. janez pa se mu bo zahvalil za sladoled in čakal s čim mu še lahko postreže.
    Mi bomo pa že potrpeli in namesto na slovensko morje šči v hribe. Kurac bomo šli! Jebal bomo hrvatom mater, janezu bomo kupili dvojno porcijo s smetano in si sami uredili državo, če jo on ne zna.

  2. Češnjézobâti pravi:

    Denis, preprosto, a odlično! Še, še, še;)

  3. MRSHO pravi:

    Ivo je Hajdukovac…

  4. 100% Irony Free » Objave » Jebi se Slovenija! pravi:

    […] In potem sledi nenaden prihod Janše in Sanaderja na nogometno tekmo Domžale : Dinamo. Oba se smejita in dajeta vtis, da bo slej kot prej rešen problem meje. Potem pa se zgodi. Slovenija dobi košarico, ker je tako radodarna. Seveda z značilnim hrvaškim nasmeškom a z nedvoumnim sporočilom med vrsticami »Jebi se Slovenija, a ste res pričakovali, da bomo igrali pošteno? Zakaj le, če vas lahko jebemo v nedogled, vi pa izgubljate ugled.« Hja, očitno še dolgo ne bo rešitve.   […]

  5. Drago pravi:

    Scenarij: Janša ruši Ropovo vlado 2004, s Sanadarjem se dogovarjata o incidentih. Sedaj so volitve na HR, Sanader rabi glasove volilcev. Dobil jih bo z borbo za vsako ped in kapljico morja. Zato mu Janša vrača uslugo. Pa tudi sam zaradi javnomnenskih raziskav rabi malo več podpore v SLO in poda predlog za rešitev, ki pa ni predlog, ampak samo odgovor na predlog HR pred dvema letoma. Nič od nič. Končni rezultat: 1:5 za Hrvate!

  6. Drago pravi:

    Kdo je režiser???
    Kdo so igralci???
    Kaj je narod, je jasno: nemi gledalci!

  7. morjefil pravi:

    Dajmo neki nardit.
    Gremo pokazat, da nam to niti najmanj ne diši.
    UPRIMO SE!

  8. Hanza pravi:

    Bravo Denis celo gol Domzal si uspel ujeti. ;-)

    A ste dobro gledal posnetek? Urska od Janeza se ves cas pogovorja z svojim bradatim sosedom, ki je Orazem (moz ex. LDS zupanje Domzal in poslanke, zdej ZARES Cvete Zalokar Orazem). Le kaj je Janez rekel na to. Pomoje sta se doma temeljito pogovorila s kom se Ursika lahko pogovarja in s kom ne.

    Teorija zarote: SOVA je v reziji LDS-a “podtaknila” Ursko nasemu Janezku, da bomo lahko naslednje leto gledal predsedniski par kot telenovelo v zivo. Evo scenarij:

    - srecno zaljubljena,…po novem letu 2008 bodo prisle na skrivaj v javnost, da je Ursika noseca,….nekaj dni zatem bo urad predsednika vlade to zanikal,…potem bo prislo v javnost, da sta predsednik vlade in Ursika sla narazen in da se je ona odselila. In potem pridejo v javnost prve fotografije nosece Urske z okroglim trebuskcom. In nekaj tednom po tem bodo paparazzi ujeli Janeza in Ursko na sproscenem ljubezenskem sprehodu po parku Tivoli. Oktobra 2008 pa se bo rodil novi prestolonaslednik Janša Janez mlajši.

    Hahahahaha….

  9. Kanjec pravi:

    Denis, kdo je ta tip na levo od Bačovnikove Urške???

  10. Jan pravi:

    Pogrešam več športa!
    Kje je recimo kakšen posnetek ali omemba zadnje tiskovne konference UO, kjer so predstavili Marka MIliča?

    Bi bilo lepo če bi lahko to porihtali.

  11. siruche pravi:

    Denis, čestitam. Malo si se poboljšal. Za razliko od prejšnje tekme Domžal, ti je tokrat uspelo ujeti 2 od 3 golov.

    Danilo Türk ima zanimiv način spremljanja tekme.
    Njega so posadili dol, Petrleta pa gor med kreatorje “zlate dobe”.

    A zna kdo brati z ustnic?

    Domžalčani bi zmagali, če si ne bi zabili 2 avtogola.

    PS Se strinjam z Janom: več športa! Za Union Olimpijo upam, da se ji bo zgodila vsaj bakrena doba.

    Srečno!

  12. Denis Sarkić pravi:

    @ Kanjec

    Me je prehitel Hanza. Oražem je super gospod, meni osebno se zdi zelo apolitičen, zanima ga samo šport, zato tako dobro predseduje domžalskemu klubu.

  13. Denis Sarkić pravi:

    P.S. Verjetno si mislil desno od Urške, ker je levo od nje njen Janez.

  14. 007 pravi:

    Drago, ne 5:1 ampak samo 2:1 za Hrvatarje. No Denis, končno spet nekaj pametnega in to je Urška, ki je na posnetku edina omembe vredna, da ne rečem še kaj drugega. Denis, čim prej intervju z njo na samem brez ,,njegove,,prisotnosti, tako, da se bo videla njena ,,sproščenost,, Tukaj pa moram rečt:Vsa čast Mesiji!!!!!!!!! NI kaj, odlična izbira, sem mu malo fovž.

  15. Drago pravi:

    007: napisal sem končni rezultat !!! Tako v politiki, kot v nogometu.

  16. alfasamecbiggestfan pravi:

    … ti zazibam joske od obale do koroske…

  17. doajen pravi:

    pri vsem supaj je pomenljivo in kot tako novo le to kje sedi petrle in kje so sedež nasšli turku…. malo neokusno, vendar se jasno vidi kdo je dobil v zakup vip tribuno….vse ostalo pričakovano!

Komentiraj