Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Obisk Onkologije

1. avgust 2007 ob 15:13 | Nejc Jemec |

Onkološki inštitut v Ljubljani je obiskal predsedniški kandidat - neuradni, kot je dejal, saj kadidature še ni vložil - in danes predvsem evropski poslanec, Lojze Peterle. Skupaj z generalnim direktorjem Onkološkega inštituta, mag. Aljošo Rojcem, in strokovnim direktorjem, doc. dr. Hotimirjem Lešničarjem, se je srečal z nekaterimi bolniki in se seznanil s stanjem Onkologije.

Predsedniški kandidat se je pripeljal s taksijem, odšel pa je peš. Po dobro uro trajajočem obhodu, ki mu novinarji zaradi zasebnosti pacientov nismo smeli prisostvovati, smo na vrsto prišli tudi mi. Lojze Peterle najprej o današnjem obisku, pogovorih, opremi, vlogi Onkološkega inštituta pri predsedovanju Slovenije Evropski uniji itn.

Lojze Peterle: “Vesel sem, da je sedaj, po zapletih, ki so vam znani, prišlo do jasne zaveze izvajalcev, da bodo pomanjkljivosti - napake popravili.”

Odgovori predsedniškega kandidata na vprašanja zbranih novinarjev - o zdravstvenem stanju, o tem, ali bi morali tudi ostali predsedniški kandidati razkriti, kakšno je njihovo zdravje, o obisku Milana Kučana in o neokusnem nabiranju političnih točk.

Lojze Peterle o neouksnem nabiranju političnih točk: “Za to po mojem je veliko možnosti, jaz pa jih ne želim izkoriščati. Nisem nikoli tega delal …, sem danes tudi odklonil, da bi se slikal s pacienti.”

Video: Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. martello pravi:

    jst plunem na petrleta in na ceu slovenski parlament, ki je dopustu, da ljudje na stari onkologiji crkujejo kot peto razredne živali, medtem ko so oni pričali o raznih sovah, kazinojih… popluvat bi blo potrebno pa tut slovenski narod, ki je to dopustu, namest da bi šel na ulce in se zavzeu za bolnike, ki so preživljal zadnje trenutke svojih življenj v konjušnici!

  2. Carlos Contreras pravi:

    Zdaj bo vse polno političnih obiskovalcev na tem crkalniku… v resnici jih pa boli za vse skupaj. Če jih ne bi, bi bile stvari že zdavnaj urejene. Glavno, da je denar za vse drugo, a ne?

  3. janez pravi:

    kot prvo to ni noben crkalnik ampak je mnogim tako kot meni omogocil ziveti!? nikogar ne “boli” ampak se le premal zavzame za zadevo…najvecji problem pa je v kapitalizmu !
    peterle ti pa hodi na onkoloskega po volitvah in se zavzemaj za nas bolnike z rakom ne pa pred njimi in govoriti da ne nabiras politicnih tock!
    sem hvalezen za vse kar si naredil ampak dobro blago se samo hvali!

  4. Carlos Contreras pravi:

    Janez, a si že kdaj slišal za besedno figuro, ki se ji reče hiperbola? Razmere so katastrofalne, česar niso krivi tam zaposleni, ampak politične barabe, ki bi stvar lahko že zdavnaj uredile, če bi jim bilo kaj do tega. Konsekventno pa celotna javnost, s farji vred. In kdo podpira kapitalizem?

  5. janez pravi:

    farji so prvi v vrsti barab…ja politika…hmm…saj niso vsemogocni! kosara je samo ena in iz nje ne moras dat na vse konce…nekje zmanjka ampak problem je vecji v doticnih ljudeh ki iscejo koristi za svoj zep…enkrat poglej koliko je bilo razpisov za eno in isto stvar saj se vedno nekje nekdo pritozi in nekaj izpodbija…zakaj? da bo sluzil … in ok kretensko ampak razumljivo… marsikdo je proti kapitalizmu…ssam sem za saj poglejmo kam je pripeljal socijalizem… in to kar vlagajo v zdravstvo bodo zasebniki pokradli in cez 10 let ko bom sel na pregled na onkoloskega bom placal 100€ ker ne bo nic vec zastonj …zalostno vendar resnicno in se bolj zalostno je da si nekdo kakor je tale krscanki(zupnija je ena mafija)peterle nabira glasove pri poneumljenih ljudeh na osnovi nase bolezni…navadna P___A je a prov!?
    kje je bil 2 leti nazaj…nikjer ker ni bilo volitev! kje bo zez 1 leto …nikjer ker ne bo volitev!
    tko da naj neha srat!!! zupnkom naj gre riti brisat tko k jim jih je do sedaj …in spilat na orgljice ta zavedni slocenec! ce se pa oddaljim se od teme onkologije k me je ravno dovolj razjezil je pa se bolj sramotno da se dela svetovljana v letalu…pipipipipipipi vriska pipiju k ga mastno financira…cepci ej!!!!

  6. bojan pravi:

    Ti predvolilni obiski so eno figo vredni. Nabiranje volilnih glasov in nič drugega. Naj bo raje doma.

  7. Lolek pravi:

    Če še niste slišali, je namen predvolilnega boja nabiranje političnih glasov. To bi pa res morali vedeti.
    Zato je za normalen folk to nekaj čisto normalnega. Za vas pa …

  8. Nejc Jemec pravi:

    … tudi. Spoštovani Lolek, gospod Lojze Peterle in gospod direktor Aljoša Rojec sta obisk predstavila v luči bližajočega se slovenskega predsedovanja Evropski uniji - glede na pomembnost onkologije in na naše predsedovanje, je prišel stanje preveriti tudi evropski poslanec. Ker pa je evropski poslanec tudi predsedniški kandidat, se mi je zdelo na mestu vprašanje o nabiranju političnih točk. Menil sem, da bi to utegnilo zanimati tudi obiskovalce naše spletne strani. Morda sem se zmotil, morda ne. Da bi bilo to nenormalno, tega nisem zapisal. Utegne pa biti nekaj resnice na tem, da mi nismo povsem normalni …

    Z lepimi pozdravi,

    Nejc Jemec

  9. bjonda pravi:

    Petrle je pa “res narodno zaveden”. Upam, da bo kdaj v javnosti moral pojasniti, zakaj je pred leti prodal in s tem uničil Tržaško banko, ki je bila zelo pomembna za narodno zavest naših zamejskih Slovencev v Italiji. Prodal se je Italijanom za nekaj jebenih lir (povzemam Jonasov besednjak). In takega predsednika naj bi mi imeli…
    Na žalost je slovensko volilno telo relativno naivno, da ne rečem plehko ali butasto, ki pade na orglice in nekaj prijaznoh besed. Lahko pa se motim in je to le odraz popolnega nezanimanja Slovencev za politiko, ki pa je po moje še bolj škodljivo.
    Spletk in goljufij okoli onkološkega raje niti ne omenjam, ker bi me preveč razburilo, tega si pa na 1. dan dopusta ne želim.

Komentiraj