Vesti na Vesti 00058 31-07-07

31. julij 2007 ob 14:13 | Vest |


Premier zagotavlja, da gre Sloveniji zelo dobro, gostinci o zakonu o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov, v Ljubljani se začenja Trnfest, komentar - Miša Molk.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 28 x komentirano
  1. Mih@ pravi:

    Mater vam. Jaz pridem s počitnic vi pa zdaj na počitnice :(

    Dobr si klofnila Jonasa :D
    Miša naj pa pokaže da je sestavljena iz silikona in PVCja :P
    WTF je pa iz Aviza ratal? :D

    Drugače pa svaka čast Katji, res odlično vodenje ;)

  2. tina pravi:

    Neeee, nooo! Kako počitnice?! Bwaaahaauuaa! Kaj pa mi uboga prostala radnička klasa, ki bo žulila stole v pisarnah celo poletje? Spoštovano vodstvo in sindikat Vesti na Vesti, upam, da se zavedate, da odgovornost za mojo neinformiranost v naslednjih tednih nosite izključno vi!

    Katja spet zanimiva, čeprav tista klofuta ni bila najbolj prepričljiva. Upam, da si med dopustom tudi Jonas vzame kaj časa zanjo ter ji s kako idejo pomaga iz nje potegnit kar največ. Ne vem…jaz jo vidim kot kombinacijo pohote ter hkrati vzvišenosti in hlada…hmm - a se to sploh sliši smislelno? no ja, jaz že vem kaj sem s tem mislila, haha. Sicer pa ste itak sami polni idej! Pustimo se presenetiti! :)

  3. Nejc pravi:

    Vestarji, previdno z hotasto Katjo na dopustu; že tko je preveč požarov

  4. Rado pravi:

    Luštkana punčka tale voditeljica.
    Lepo bi se bilo igrat z njo.
    :-)

  5. siruche pravi:

    Toooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!
    Tisto prvič le ni bila začetniška sreča! Bravo, bravo , bravisimo!
    Katja, najboljša si!

    Janša pravi, da nam gre dobro in Zver, da živimo v zlati dobi. Mogoče je to zaradi sonca.

    Ne smem pozabit na Mišin komentar. Bil je odličen! Profesionalno izvedeno!

    PS Pogrešali vas bomo! Pridite kak dan prej pred 16. avgustom.

    Lepe počitnice vsem na vest.si in obiskovalcem-komentatorjem!

    Srečno vsem!

  6. stesh pravi:

    Lepe počitnice!

  7. tine pravi:

    tina pravi:

    31. julij, 2007 ob 15:13
    To nisem jaz! Glede Janševega nastopa in vašega komentara (saj ga ni bilo- saj ni kaj komentirati): Janša jevovk; menja kožo ne pa čudi! Z ritjo podira, kar je neloč z gobcem dosegel! Njkegovo vodilo:”Zmaga je moj cilj!” Žal se izmika. Skuša pa jo s spravnostjo in drugimi korenčki obdržati. Se spomnite tega, kar je nekdo v zvezo z Janšo rekel ored približno štirimi leti: ” Volk kožo menja, dlake pa ne!”. V njegovo - in v naše - dobro sem verjel, da se je morda spremenil. Pa se ni! Fant je še vedno ultralevičar in prisega na metode diktature (proletriata ali česa drugega). Na preživele metode! Poba je preteklost, samo zaveda se tega ne! Objavljati v Mladini (gnilem dempkratično-levičarskem časopisu), bitl ultralevičar (vodilmi v demonstracijah in zasedba FF ter vodilni v štabu proti obisku ameriškega zunanjega ministra- predstavnika gnilega kapitalizma) je ša danes njegova - sicer preoblečena - podoba. Fanr se ne zaveda, da nekateri še imamo spomin. Tudi v arhivih Mladine in še kje drugje je (Delo, Študentska tribina) je - pa še v kakšnih arhivih!.

  8. bjonda pravi:

    Fino smo se uskladili s počitnicami :-). Profesionalno izveden komentar. Miša pa je prepoznavna le še po glasu, sicer se nevarno približuje najstniškem izgledu. Edina ženska, ki se z leti naravno pomlajuje. Vsaj tako trdi ona :-).
    Lepe počitnice vsem skupaj.

  9. Joško pravi:

    Lepe počitnice …. pa pište kej!

  10. Carlos Contreras pravi:

    Leta 2067 bomo že vsi na onem svetu, Miša Molk pa še vedno na televiziji.

  11. dahvor pravi:

    Užitek je blo Dami pogledat … Gospa Molk Odlična kot vedno in dobro zgleda…Katja ima pa čist enako bluzo, kot jaz, iste barve, enako sešita, mi jo je skupaj s črnimi hlačami v uri in pol, cestni krojač v Indiji naredu in računal 60 rupij…čisti bombaž, samo barve je tolko, da vsakič ko perem gre jo malo ven.

  12. Tomaž Štih pravi:

    Katja v današnjem nastopu že bistveno manj ovulira; z radovednostjo opazujem njeno preobrazbo iz “dej me” tipa attention whore v novinarko s smislom za humor. Odvaditi se mora le še -
    a) popadljivosti do načinov razmišljanja in delovanja, ki ne spadajo v območje med Metelkovo in Drama barom (resnici na ljubo se tam ne razmišlja preveč, v tistih krogih bolj za neke vrste “javno-zasebno kritičnost”),
    b) kritike dobrega zaradi kritike same (primer: porogljiv odnos do najboljših gospodarskih rezultatov v zgodovini Slovenije; namesto tega je konstruktivneje kritizirati tisto, kar je potrebno zares izboljšati - za to pa seveda potrebuješ vsebino, pobalinstvo in levi politični aktivizem nista dovolj),
    c) zamenjati feminizem in anti-šovinizem s splošnejšim in pragmatičnejšim anti-idiotizmom.
    p.s. siruche, se lahko prosim nehaš slinit?

  13. siruche pravi:

    @Tomaž Štih
    A še nisi prebolel knock out na http://www.vest.si/2007/07/30/vesti-na-vesti-00057-30-07-07/ ? Vem, tisti moj komentar te je zadel v živo in moram priznati: bilo je sladko. Lepo je gledati, kako se iz obupa skušaš postaviti na noge. (sline)
    Katja, še enkrat pravim: Najboljša si!!! Ne poslušaj t.i. “libertarca”, ki bi raje videl, da so vest.si vladno trobilo tako kot TVS. (sline)

    Tomaž, kako ti po vsem tem času ni jasno, da so vest.si eden izmed najbolj politično nekorektnih medijev v Sloveniji. Zaradi tega so tako posebni in edinstveni. So preprosto najboljši! (sline)

    Točka b): “najboljših gospodarskih rezultatov v zgodovini Slovenije”, “pobalinstvo in levi politični aktivizem”
    Če ne bi bilo izpisano tvoje ime, bi mislil, da je to napisal premier. Pozabil si napisati, da živimo v Zlati dobi in da nam vlad Sončni kralj. Čakamo samo še na besede: Apres moi le deluge! (Za mano potop!) (sline)

    Na žalost je Sloveniji feminizem potreben, ker je Tomažu tako blizu talibanski način življenja. Zapeto od glave do pete.
    Joj, Tomaž res me skrbi zate, ker se počutiš zaradi Katje ogroženega. Ti, ti Katja. Po kosilu ne boš smela z otroci na igrišče, ti Matjaž boš pa dobil od tete igračko. A bo Action man v redu? (sline)

    Ko že govoriš o idiotizmu… Najprej pometi pred svojim pragom. Mene in moj idiotizem naj te ne skrbita. Midva se imava lepo, leživa v senci in se občasno zmočiva v vodi. Moram priznati, da ga on bolj nese kot jaz. Mene že po 2 pirih začne zibati, on pa zliva vase cele sode. (sline)

    Bistvo mene in mojega idiotizma je, da naju lahko ločiš in točno veš: to je siruche, tisto pa njegov idiotizem. Tomaž, ali bi ti to zase tudi lahko rekel? (sline)

    PS Če bi ti gledal, poslušal, bral, okušal, vohal, slutil to kar jaz, bi se tebi tudi cedile sline. Ne, ne bom se nehal sliniti. (sline)

    Ponavadi na koncu napišem: Srečno! Tokrat bom:

    Knock out!
    (sline)!(sline)!(sline)!(sline)!(sline)!(sline)!(sline)!(sline)!

    Domžale:Dinamo 2:1 (Janković, Zahora; Modrić)

  14. Tomaž Štih pravi:

    Ne zameri, na tvoje izmišljotine in osebne napade ne bi odgovarjal, ker so preveč deplasirani in neumni; povrhu pa svoj levi politični aktivizem strahopetno skrivaš za anonimnost.

    1. Vest je lep medijski eksperiment, ki ga z veseljem spremljam. Politično je nagnjen v levo, kar ni nenavadno, saj gre konceptualno gledano za Mladino s gibljivimi slikami. Prispevki, ki so jih dopustili drugače mislečim so imeli običajno rdečo nit: šlo je za kritiko vlade. Meni osebno - de gustibus non est dispudandum - manjka nekoliko več vsebine za kar se morajo njihovi novinarji bolj povezovati z ekonomisti. Navedel sem primer roganja iz najboljših gospodarskih rezultatov katerekoli vlade doslej. To je pobalinsko navijaštvo oziroma politični aktivizem nekje na ravni Grege Repovža ali Marcela Štefančiča Jr.. Zraven sem napisal, da je smiselno kritizirati tisto, kar je zares narobe (kar je tebi ušlo, ker si preveč zagledan v svojo fiksacijo, da bi se pustil motiti z dejstvi). To smatram za konstruktivno obnašanje in je tudi del moje filozofije anti-idiotizma. Sam zelo rad pišem o stanovanjski in pokojninski krizi, ki dejansko obstajata. Janševi vladi pa priznavam, kar ji gre. Da ima boljše gospodarske rezultate od katerekoli vlade SD in LDS v preteklosti (in tudi na stanovanjskem področju je statistično izdala v LJ 60% več gradbenih dovoljenj od preteklega trenda, ki je bil pred prihodom SDS na oblast celo negativen). To so dejstva in če hočeš biti koristno družbeno kritičen (in to je na način, da spreminjaš stvari, ki so slabe in se ne trudiš “pripeljat gor svojih”),

    2. Liberalizma ne razumeš najbolje. Nekoč sem zapisal, da “tisti, ki verjame, da z branjem neosocialistične propagande lahko razume ekonomijo, kapitalizem in liberalizem, najbrž verjame tudi, da z branjem nacističnih čitank o cionizmu lahko izve vse, kar mora vedeti o Židovstvu.” Tako te bo najbrž presenetilo dejstvo, da je liberalec lahko tudi taliban. Če se z drugimi talibani prostovoljno dogovori in se skupaj podvržejo talibanizmu. Resnična razlika med liberalcem in tabo je v tem, da imaš ti fiksacijo točno določenega in edinega sprejemljivega obnašanja - odnos do žensk mora biti takšen, kot zapove la linea coretta - liberalec pa pravi - odnos do ženske mora biti takšen, da je to obema ( ali vsem ;) ) všeč. Nenazadnje ženske (v realnem življenju) zato tudi ne marajo slinarjev; ker vedo da jim v vsemu ustrežejo prisilno zaradi v njihove glave zapečene doktrine in ne zato, ker so karakterno kompatibilni med sabo.

    3. Katja bo že sama pogruntala, kaj je njen optimalen način. Jaz sem dokaj prepričan, da ne bo pomankjivo seksualno izzivanje (ampak zmerno koketiranje z gledalci, ki ga počne vsaka javna oseba) in da bo popadljivo komentiranje dejstev (kaj imaš za biti popadljiv proti dejstvom?); na prvi pogled ima namreč večji potencial od tega.

    Lahko pa se seveda tudi motim.

  15. Tomaž Štih pravi:

    Ugh, napaka v php.

    “Jaz sem dokaj prepričan, da to ne bo pomankjivo oblečeno seksualno izzivanje (ampak zmerno koketiranje z gledalci, ki ga počne vsaka javna oseba) in tudi ne popadljivo komentiranje dejstev (kaj imaš za biti popadljiv proti dejstvom?); na prvi pogled ima namreč večji potencial od tega.”

  16. siruche pravi:

    1. Anonimnost je moja izbira. Gospod libertarec, spoštuj mojo odločitev tako kot jaz spoštujem, da se predstavljaš z imenom in priimkom.
    2. Čim kdo ne ustreza tvoji filozofiji, ga takoj imenuješ za levičarja, ki naseda neosocialistični propagandi. To je isto kot če bi jaz rekel, da si ti desničar, ki simpatizira z nacizmom in fašizmom. Tega seveda ne bom storil, ker za razliko od tebe vem, da svet ni črno bel ampak čudovita mavrica. Mene obtožuješ osebne diskvalifikacije, sam pa jo uporabljaš kakor ti paše.
    3. Osebna diskvalifikacija št. 1: Mogoče ker si ti nekam nagnjen, se ti zdi ves svet nekam čuden. Najprej zravnaj sebe potem pa sodi druge.
    4. Osebna diskvalifikacija št. 2: Poleg tega, da si taliban si tudi križar. Ti in tvoji ste polni dejstev, ostali so pa podvrženi “fiksaciji” kot temu praviš. Kdor ni z nami, je proti nam. To ne bo nikoli moja drža.
    5. Marcela Štefančiča Jr. cenim kot novinarja in kot intelektualca. Zame on ni nikakršen pobalin ampak razmišljujoč človek, ki v svoji oddaji gostov ne boža in se ne slini, temveč je stalno prisoten dvom z njegove strani.
    6. Ti praviš, da ima ta vlada boljše gospodarske rezultate od prejšnjih. V redu, to je tvoje mnenje in tvoje dejstvo in ga cenim. A imaš toliko moči in volje, da bi dopustil drugim dvom o “Zlati dobi”, ne da bi jih pri tem označil za levičarje.
    7. Ne berem neosocialistične propagande niti nacističnih čitank. Berem predvsem detektivske romane, naravoslovne knjige, ob ponedeljkih Delo zaradi športa in FT-ja, ob sredah Dnevnik zaradi Miheljaka, ob petkih Delo zaradi Vikenda, ob sobotah pa Delo in Dnevnik. Vem, vem. V tvojih očeh sem ortodoksni levičar.
    8. “Tako te bo najbrž presenetilo dejstvo, da je liberalec lahko tudi taliban.” To me nikakor ne preseneča, ker to lahko pride samo iz tvojih ust.
    9. Praviš, da imam tudi v odnosu do žensk neko “fiksacijo”. Ženske spoštujem. Tega ne zahtevam še od drugih. Ti lahko ravnaš z žensko kako drugače, kakor se pač “dogovorita”.
    10. Strinjam se, da ženske ne marajo slinarjev, ampak jaz sem polž in v moji naravi je že, da se moram sliniti.
    11. “kaj imaš za biti popadljiv proti dejstvom?” Človek ne sme nič niti črhniti proti t.i. “dejstvom”, ker so nekaj tako svetega in nedotakljivega. Poleg vsega si še fanatik. (osebna diskvalifikacija št. 3)
    12. Jaz priznam, da uporabljam osebne diskvalifikacije. Ti tega ne boš priznal, ampak kljub vsemu to metodo s pridom uporabljaš v svojih komentarjih.
    13. In seveda, da se kdaj tudi motim. Sem le človek. Vendar nikomur ne vsiljujem “dejstev” tako kot ti. Pusti ljudi naj razmišljajo s svojo glavo. A so Monty Python zate tudi idioti?

    PS V socializmu so nam govorili o “dejstvih”, sedaj so se zopet našli neki poklicani za “dejstva”. (vzemi tudi to kot osebno diskvalifikacijo). Jaz se ne izgovarjam na php, temveč svoje napake priznam. (ups, še ena osebna diskvalifikacija)

    Srečno! (sline)

  17. Tomaž Štih pravi:

    Vidim, da pravzaprav nisi odgovoril na čisto nič, kar sem jaz zgoraj napisal; mojo pravico izražati svoje mnenje si nestrpno skušal okarakterizirati za “vsiljevanje mnenj drugim”; liberalizma še vedno ne razumeš; realnosti in dejstev pa ne priznavaš, kadar ti ideološko niso všeč (zate so to “dejstva”, naprimer “dejstva” o odstotku gospodarski rasti ali pa “dejstva” o številu izdanih gradbenih dovoljenj v Ljubljani); in še vedno svoj politični aktivizem skrivaš za plašč anonimnosti.

    Moje mnenje ostaja nespremenjeno, takšno obnašanje je iracionalno, ne koristi nikomur in NI novinarstvo, ampak navijaštvo in politični aktivizem.

    Jaz nisem podpornik Janeza Janše. Sem liberalec in njegovemu etatizmu, predvsem tistemu bolj realnemu in manj politikantskemu na gospodarskem področju, nasprotujem. Toda zaradi mojih (drugačnih) vrednot se nisem pripravljen lagati in pretvarjati, da Janez Janša nima najboljših ekonomskih rezultatov izmed vseh vlad doslej. Niso dovolj dobri. Toda komparativno gledano so najboljši.

    To je na tvojo veliko žalost - dejstvo. Pokazal je, da je gospodarsko bistveno kompetentnejši od konkurentov z leve. Hkrati je potrdil tudi trditve nas, konstruktivnih kritikov, da je politično nezmožen urejati stanovanjsko krizo (…kar so bili, roko na srce, tudi levi konkurentje in to še bistveno bolj) in pokojninsko krizo (…kar so bili tudi levi konkurentje, saj je več kot devetdeset odstotkov luknje v pokojninski blagajni, ki jo polnimo iz proračuna nastalo pod levimi vladami). Rešitev je, da se Janšo zamenja z nekom, ki bo bolj kompetenten.

    Žal se ne strinjam s tabo, da bi bili to tvoji. Niso. Ne znajo.

  18. Magnezzium pravi:

    Kje so pa včerajšnje vesti (1. avgust)? Pa današnjih tudi še ni … Jst sem pa dopust skrajšal, da bi lahko gledal vesti na Vesti, vi pa tkole … :)

  19. Katja Lenart pravi:

    @Magnezzium: oglej si zadnje predpočitniške VnV in ti bo vse jasno. Vesti na vesti so (tudi) na dopustu (do 16.avgusta).

    Fanta zgoraj: če se bosta slučajno pripravljena spoprijeti v boksarskem ringu, a sem lahko jaz sudja? Bom pobirala zobe in brisala potni čeli…:)

    Prijeten dopust vsem skupaj!

    Lp, K.

  20. Magnezzium pravi:

    Draga Katja, hvala za pojasnilo. Sem bil dejansko na dopustu in po njem bolj površno pre-gledal/poslušal Vesti in mi je ta podatek o vašem dopustu očitno ušel.
    Jst nisem ravno zadovoljen, ampak kako pa bodo vašega dopusta veseli šele nekateri politiki in ostali mutikaše, ki jih bo Vest (dobra, a za njih slaba) pustila vsaj malo dihat.

  21. siruche pravi:

    Tomaž, po kratkem razmisleku sem se odločil, da se mi ne da več. Zato v imenu konstruktivnosti prekinjam debato. Predlagam, da se prostovoljno dogovoriva o premirju in se podvrževa konstruktivizmu (brez talibanov, seveda).

    PS prvič: Vesel sem, da nam gre odlično in nisem žalosten, ker je za to zaslužen Janša. Svaka mu čast! Pravi mojster! Kdor zna zna!
    PS drugič: Katja, zdi se mi škoda mojih zlatih zob, ki sem si jih prislužil v času Zlate dobe. Ko bo kriza, ti bom dovolil, da jih populiš. Do takrat pa:

    Srečno vsem!

  22. Katja Lenart pravi:

    :) No, eto. Bravo.

    Srečno.

  23. Tomaž Štih pravi:

    V redu, se pridružujem. Jaz sem se -ne pričakujem, da se strinjaš- ves čas le branil.
    p.s. Ne gre nam odlično, jaz tega ne trdim in nikjer nisem trdil. Trdim, da imamo odlične gospodarske rezultate - s tem mislim predvsem na - najboljšo gospodarsko rast, najboljšo zaposlenost v zgodovini. Po drugi strani nam gre na stanovanjskem in pokojninskem področju katastrofalno in lahko govorimo o krizi in slabem vodenju. Prostor za konstruktivno kritiko in (predvsem za) izboljševanje vsekakor obstaja.

  24. Črni Gad pravi:

    Ti piškula, tale Miša jih pa piha - le tako naprej =D

  25. Glodalec pravi:

    @Tomaž - malo se pozanimaj kaj je vzrok za neverjetno gospodarsko rast. Če vse temelji samo na ugodni konjunkturi v tujini in rastoči domači javni porabi, potem je takšna gospodarska rast verjetno kratke sape. Problem vidim, ker naši politiki sploh ne razumejo kaj bi pravzaprav morali početi. Imamo zjebano šolstvo (ki se v zadnjih 50 letih praktično ni spremenilo), zjebano zdravstvo (ki je v slabšem stanju kot pred 20 leti) in pokojninski sistem, ki se bo kmalu sesul (poglej si našo demografsko strukturo). Kaj je tu lepega jaz enostavno ne vidim…. mogoče to, da so si nekateri uspeli nabasat žepe….
    Katji pa poljubček za odlično vodenje Vesti! Bravo!!!

  26. optimist pravi:

    jao, vesti na vesti so avtorski izdelek, komentarji so za konzumente. očitno nekateri narcisoidno gledate svoje prispevke in sodelujete pri komentiranju, prvi med enakimi. včasih mora človek kaj požret. takrat je najbrž tiho. vest potrebuje administratorja 1+1=3

  27. ni še konc pravi:

    Največji drek je pa firma Hydria Tolmin,ki deluje še po starih komunajzarskih sistemih in ne pusti nobnemu blizu,če ni bil njihou!

  28. Ksen pravi:

    Strašansko lepo, da je Miša uletela dala resnično zelo vmesne napotkewanna-be-president kandidatom, ki se tako tiščijo vsi na sredini političnega prostora, da si kar po prstih hodijo. Vsi so blagohotno kompromisni “ljubeči profesionalci”… kot bi se zavedali, da na koncu ne zmaga najboljši, ampak tisti, ki naredi najmanj napak. Mogoče bi kateri kar molče poskusil prerinit čez soočenja in predvolilno kampanjo.. mal pokimat sem ter tja, se zgovorno nasmehnit v ključnem trenutku… pa mogoče bo. Bravo Miša!

Komentiraj