Komentar - Katja

25. julij 2007 ob 14:00 | Vest |

Ja, tole je delikatna zadeva. Ker je alkohol del naše kulture. Ker smo že vsi videli pijanega človeka. Ker je tistih, ki alkohola ne konzumirajo, tako presneto malo. In ker je težko priznati- sebi ali tistim okoli tebe- da si morda celo alkoholik.
A pustimo moralo in se raje posvetimo družbi. Kje se ga najlažje nacedimo, v tem letnem času, denimo. V domači kleti, če je primerno ohlajena. Ali pa na pikniku v naravi, na vrtu domače hiše, morda se poda gostilniško vzdušje ali pa zgolj čas po kosilu. Nekateri si dajo duška na proslavi ob dnevu državnosti, spet drugi redno obiskujejo javne svečane priložnosti, na katerih so na velikih okroglih mizah elegantno v brezhibni simetriji postavljeni pecljati kozarci z belim in rdečim.

In zdaj kratka, zgolj hipotetična, vizualizacija. Tričlanska družina, na hrvaški obali, v kampu. S psom. Sine v dvajsetih na morju ravno praznuje jubilej. Privoščijo si fino večerjico pred prikolico, malo so že spili in seveda tudi kakšno glasno rekli. Domača viža tudi paše zraven, pa še malo turbo folka za slavljenca. Recimo, hipotetično. Pravila pa so jasna tudi v kampu. Po deseti (ali pa enajsti, saj je vseeno) tišina v kampu.

Pride varnostnik, vsega hudega (ne)vajen. Tudi sam morda konzim ira alkohol. In potem se kar naenkrat, v trenutku, odvije burleska. Oče je židane volje in se malo poheca z varnostnikom. Mati in sin- tudi precej židane volje- pa se (okej, tega si ne zmorem predstavljati, a morda si lahko vi) pa se fizično spravita na gospoda v uniformi. In potem še pes. Hop, po stričku in pesti že padajo…Zdaj se od nekod prikaže še policija in BUUUM po familiji. Pa smo tam. Sloveci v sporu s Hrvati. Spet!

Konec vizualizacije

Hecen film, ni kaj. In MORDA je bil vsega kriv alkohol. Morda… pa tudi ne.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. Aschmodei pravi:

    So, who’s leg you have to hump around here to expose yourself…?

  2. salmol pravi:

    Svež obraz, ki se ga bomo navadili. Jaz sem za. To naš medijski prostor potrebuje.

    S tabo bi z veseljem spil kakšen kozarček rdečega.

    Lp.

  3. tina pravi:

    Katjo je lepo gledat in poslušat…zanimive teme, zanimive izbor besed in primerjav, zanimiv obraz, zanimiv način govora… Skratka - zelo zanimiva ženska! Vedno pritegne moje uho in pogled. Tudi tokrat mi je čas hitro minil ob njenem poslušanju, čeprav… moram priznat, da se mi tale komentar zdi pa vsebinsko precej ubog, če pozabimo okraske… Ampak - mogla sem si ga še enkrat sama prebrat, da sem se o tem prepričala. Če ga namreč prebere Katja, je - zanimiv! :)

  4. Ščurek pravi:

    Katja je res zakon. a ne morem se otresti slutnje, da jo bo prej ali slej spodnesel kakšen medijski head hunter. - you can sell anything if the price is right.

  5. kljukec pravi:

    alkohol je hudič, čeprav se ga nekateri otepamo na vse pretege….ha, ha….

  6. frontiersman pravi:

    meni ni všeč vaša katja, ker ima predolge komentarje za količino prenesenih informacij. govori in govori, dokler mi ne ostekleni pogled od retorično dovršenih, a vsebinsko praznih stavkov. če bi bila vest.si na televiziji, bi za časa njenega komentarja premaknil kanal, tako pa lahko milostno premaknem drsnik naprej in stvar je rešena - če se seveda za njo ne prikaže godler …

  7. HeavyD pravi:

    Dve hipotezi preveč. Zanima pa me zgodba očividca tega “incidenta”.

    Sem pa prišel iz Poreča v soboto. Smo mislili ostat do nedelje, pa smo jo kar domov popihali. Čutiš nek prezir hrvatov, popolnoma nesproščeni so tudi sicer, z ali brez Slovencev. Pomoje bi jim alkohol kvečjem pomagal, da se malce sprostijo. Kar je pa šit je pa to, da so mladi ful nastrojeni… res so patetični teli naši južni bratje.

  8. HeavyD pravi:

    Aha sej res ..hotu sm pa povedat to, da ko sem slišal zgodbo te slovenske družine (s psom), ki je napadla policista, sem se takoj spomnil na to prikrito sovraštvo do Slovencev. Verjamem da ti lahko “snepne” in total znoriš ko ti na počitnicah v kampu policaj teži in po možnosti še kako nacionalistično navrže. ..medtem seveda, ko se Italiani derejo (beri:prepevajo) celo noč. Pred parimi leti je bilo tako na malem lošinju in si seveda noben hrvat ni drznil motit turiste pri sproščanju. Komplet camp je bil pa tik pred tem da jih pretepe.. no ja, vsaj jaz. :)

  9. Donvito pravi:

    newsflash!!! kako hipotetičen in patetičen prispevek…kje so časi, ko te je fotr poslal v trgovino po čike in pir za njega…

  10. joj pravi:

    Eh ti Katja,kako je pa 15 hrvatov preteplo 3 Slovence (mladoletne), pa nič ne poveš. Od kje si že ti doma?

Komentiraj