Komentar - Katja

11. julij 2007 ob 14:00 | Vest |

Kajneda, kako lepo je biti del te velike internetne kolobocije? Del te kulture. Prižgeš računalnik in si zaželiš interakcije. In- glejgazlomka kako priročno- tam nekje na drugi strani sedi množica »internetnikov«, ki prav tako kot VI zdajle buljijo v ekran. In ko bom s tem končala, se boste lahko mirne duše – če vam bo občutek pač tako narekoval – zadebatirali z internetnim ljudstvom, me družno okarakterizirali, postavili na levo ali desno, mirne duše povedali, kaj je in kaj ni bilo okej, zlili na internet ves svoj gnev ali spoštovanje… in hočeš-nočeš soustvarili tole stran. Morda si boste potihem zaželi sedeti na tem stolu in izgledati blazno seksi. S svežo, pri profesionalcih dodelano pričesko in televizijskim make-upom, z željo da bi ugajali kritičnemu gledalcu in poželi bučen aplavz. Morda tudi z mislijo, da hujši kot jaz – ali kdorkoli že- pač ne morete biti. Da bi tudi vi tole opravili z levo – eni pač z desno- roko. Potem boste prebirali komentarje prejšnjih komentarjev in potem morda še komentarje prejšnjih in tistih pred tem…in vas bo (morda) želja po sedenju na tem stolu in reflektorjih in razgaljanju minila. Ker je navsezadnje prijetno ostati anonimen, ker je tako lepo malce podebatirati brez imena in brez obraza. In ker moraš tudi za to, da se izpostaviš tisočim … imeti jajca.
Razmislite, spoštovani, kaj je tisto, kar budnemu očesu »internetnika« kot ste vi in mi, zares ugaja? Je to podoba, zvok, umetni nohti, cinizem, joški, oči, kolena, pleša, rit, umet(el)ni nasmeški … kaj vas zares prepriča? Je to morda tisto, čemur pravijo karizma? Za odgovor vam bomo tisti, na tej strani medmrežja, zelo hvaležni.
S spoštovanjem do vseh vpletenih … predvsem pa tistih, ki celo na medmrežju ostajajo kulturni.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. krucifix pravi:

    ZAKON !!!

  2. nejcjelovšek pravi:

    Katja, super komentar…

  3. Simona pravi:

    No pa smo tam, kaj pa je kulturno! Oziroma zakaj obstaja kulturni boj?
    Tolerirati, potlačiti gnev, spoštovati sovražnika, ga celo ljubiti …?
    Super, moja ljubezen do sovražnika me zagotovo ubije, če pa preživi kultura moje ljubezni, je pa vprašanje za zgodovino.
    Katja, hvala za buljenje z užitkom in razlogom za še.

  4. Jure pravi:

    Bravo!

  5. tine pravi:

    Velik problem internetne kulture je anonimnost. Kot ugotavljaš lahko mi anonimneži potem, ko je nekdo javno povedal svoje, pljuvamo po njem in po komentatorjih in komentatorjih komentatorjev in … Zelo sproščujoče. Končno pa je to ugotovila že cerkev, ki je ponudila možnost spovedovanja in odpuščanja. V novejši dobi so tej potrebi namenjene seanse pri psiatru. V zadnjem času pa je na voljo internet, ki nudi možnost sproščanja, ne da bi bila ogrožena prepoznavnost sodelujočih: Ekran monitorja je nadomestil mrežasto okence spovednice. Manjka kazen za grehe in odpustek.

    Sicer pa bravo za idejo in komentar.

  6. Ščurek pravi:

    JOŠKI! hočemo J.O.Š.K.E.!!!!

  7. Peter pravi:

    ne vem zakaj me ti, Katja močno močno spominjaš na Chloe Sullivan iz nanizanke Smallville.

  8. Katja Lenart pravi:

    @Ščurek: Joški so povsod. Odpri oči ali uporabi internet. Lahko tudi domišljijo.
    @Peter: Fajn. Morda sva si podobni tudi pri nosu. Sicer je prav simpatična igralka, a priznam, da je niti ne poznam prav dobro. Bom malo posurfala.
    Lp, K.

  9. Ščurek pravi:

    @Katja ma nee, ki vem, vest.si ima res hude laktatne joške, smo njihovi zvesti sesalci! ;)

  10. katja pravi:

    @Ščurek: No, vidiš, si že uporabil domišljijo. :)

  11. Ščurek pravi:

    @Katja, hehehe…. upam samo, da vas ne dobi v roke industrija in začne futrati s kostno moko in kloramfenikolom - da bi mleko le ostalo čisto kot je.

  12. Katja Lenart pravi:

    Brez skrbi, Ščurek. Industrija nam nekako ne diši:)

  13. kljukec pravi:

    Tiho vsi, Katja je zakon, Katja pozdrav z Rakitne, lp

  14. Ščurek pravi:

    a je kdo rekel, da ni? :D

  15. arnulf pravi:

    SE VEC TAKIH KOMENTARJEV IN ZENSK Z JAJCI PROSIM !

  16. Bernie pravi:

    Katja je ZAKON!!!

  17. Mojcej pravi:

    Jp, Katja je fejst pupa :)

  18. peter pravi:

    sadfhnf

Komentiraj