Komentar - Vuk

2. julij 2007 ob 14:00 | Vest |

Pred parimi dnevi je v fantastičnem in ustrezno histeričnem ozračju lansiran iPhone, zanimiva in dejansko integrirana kombinacija iPoda, mobilnega telefona in internetnega terminala. Po prvih reakcijah uporabnikov se stroj obnaša kot je bilo napovedano in ima kljub nekaj pomanjkljivostim realne šanse, da bo vzdrmal svetovni trg.

Edina otipljivejša govorica, ki se morebiti dotika tudi slovenskega gospodarstva je tista, ki napoveduje globalno sodelovanje Applea z Vodaphoneom. V skrajnji interpretaciji lahko celo zamislimo scenarij v katerem vzhajajoči alternativni in tujelastniški SiMobil zahvaljujoč iPhoneu dohiteva za prodajo balzamirani paradržavni Mobitel.

No, kakorkoli že se bo vrtela ta travma, opažam da iPhone lahko vzgojno deluje na lokalni telekomunikacijski sektor kot pozitivna zgodba o grajenju in zadovoljevanju pričakovanj uporabnikov. Tu niti ne mislim toliko na že zdavnaj dokumentirano otkrito sovraštvo do potrošnikov ampak na lekcijo iz inoviranja. Zdaj končno mora postati jasno, da konkurenčna prednost ni v idiotskem nižanju cen niti v premiernem ponujanju nove aplikacije ampak v harmonučnem ponujanju obstoječih storitev ter njihovem optimiranju za potrebe uporabnikov.

In za konec, sporočilo našim bralcem in gledalcem iz ZDA: hitno posnemite in nam pošljite kako vest.si izgleda na iPhone browseru. Objavimo takoj.

Vuk Ćosić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. Marko pravi:

    Na žalost vest.si in iPhone ne bo šlo, ker ni flash-a (samo v vednost), tako da jaz ne bi govoril o manjših pomanjklivostih.

  2. Greg pravi:

    Meni se iPhone zdi fantastičen izdelek. Apple je znova dokazal, da zna narediti všečen in uporaben izdelek z neverjetnim uporabniškim vmesnikom. Z nestrpnostjo pričakujem, kdaj ga bomo lahko kupili v Sloveniji.

  3. dr. Nele pravi:

    It’s Voda_f_one, you tosser!

  4. dr. Nele pravi:

    Pa slovenščine se boš moral tudi še naučiti.

  5. bjonda pravi:

    Dr. Nele! Glede na tvoj prvi komentar, ki je v angleščini, mislim, da si zadnji, ki lahko komentira Vukovo slovenščino. Razen, če se ne javljaš iz angleško govoreče dežele. Potem pa oprosti…

  6. Julija pravi:

    Bjonda, jaz pa razumem doktorja: majhne rasti je (Vuk je visok), brez idej (ki jih Vuk ima na pretek), nekam zagrenjeno mi deluje in hm, kaj pa vem, morda s temi nacionalističnimi štosi preganja tujca v sebi.

  7. dr. Nele pravi:

    Visok? No, ne pretiravat. Prav dobro vem, kako visok je Vuk.

    Tudi o (njegovih) idejah bi se dalo razpravljati. Sploh tistih, ki se tičejo interneta in uporabniške izkušnje. Z njimi sem imel opravka poklicno, ker smo v službi naročili njegove “rešitve” (sic!). In jih potem gladko zavrgli.

    Blefer pač.

  8. Julija pravi:

    Zavržemo lahko, kar smo imeli, uporabljali: nacionalistične predsodke, staro obleko, vero, teorijo … Predlagane rešitve, ki nam niso všeč, pa zavrnemo. ;)

  9. dr. Nele pravi:

    Kupili smo jih. Torej so bile naše. Po tehtnem premisleku smo se odločili, da jih zavržemo. :P

  10. Gorindol pravi:

    @Dr. Nele. Škoda, da ste ga zavrnili. Nam so se njegovi predlogi pošteno obrestovali.

  11. dr. Nele pravi:

    @Gorindol: Me veseli. Nam se niso. Tip je skritiziral naš prejšnji sajt, zato smo za prenovo zanalašč najeli njega (oz. podjetje, kjer je delal). Modeli trudu navkljub niso zmogli spacati skupaj spodobnega sajta. Še več: Vuka so še pred zaključkom projekta celo odpustili (no, stavim, da bo rekel, da je “odpovedal” sam). Na koncu smo skrpucalo vseeno kupili in ga potem zavrgli. Iz principa. Od takrat je Vuk lepo tiho.

  12. Julija pravi:

    Si upaš pokazat vašo spletno stran, da vidimo, če je imel Vuk prav?

  13. dr. Nele pravi:

    Ne upam. Žal. Imamo stroga navodila glede korporativnih blogov in podobnega: firmo smejo v javnosti zastopati in/ali omenjati samo piarovci. Morda takrat, ko/če zamenjam službo.

  14. |\|3|_3 d'H3KR pravi:

    Ping! ;)

  15. Donvito pravi:

    ne vem zakaj in kako ampak tale Vuk je popolnoma zgrešen…brez kredibilnosti, da govori o tem ali o čemerkoli…skratka neprebavljiv!

Komentiraj