Komentar - Bernarda

28. junij 2007 ob 14:00 | Vest |

Dragi moji, spet je nevihtno in spet se koplje. Fantje vseh pedigrejev na izvoru vseh skrivnosti že enajsti ali dvanajsti dan iščejo kot nori. Če bodo kopali dovolj globoko, bodo – ni vraga – končno le izkopali dokaze iz zgodbe o Janši, Sanaderju in obmejnih incidentih.
He, he. Spet zgodba za naivne. Ve se sicer še nič, se pa lahko stavi. In stavim kar veliko, da se spet ne bo ničesar našlo.
Saj vsi poznamo veliko zanimivih okoliščin o velikih pucarijah vseh sort skrivnosti. Živ je spomin na golfista Brejca, ki je najmanj dva meseca taval naokoli po domovini z dvema velikima kovčkoma tajnih dokumentov.
Živ je spomin na tajne Udbine dosjeje, ki so se nekega lepega predbožičnega dne odpravili na počitnice v Avstralijo in jih je tam na obali našel kopalec po priimku Lajevic. V Slovenijo jih je vrnil via internet.
Splošno znano je, da je bil največji slovenski biznis vseh časov trgovina z orožjem. O tem naj bi bilo v tajnih arhivih po logiki stvari na tone zabeležk, prisluhov in podobne zaupne robe. A ne me hecat. Resnica je namreč ta, da o trgovini z orožjem danes ni v Sovi niti enega najmanjšega papirčka.
In teh zgodb je zagotovo še veliko.
Zato ni treba imeti kakšno posebno pamet, zadostuje tudi ženska, da skleneš, kako je Eldorado danes zagotovo varno prazen in očiščen tudi v pogledu zabeležk, ki zadevajo obmejne incidente. Kdaj so izginili in kdo jih je, najbrž pred zelo nedavnim, se ne ve, se pa zlahka in sočno ugiba. Poslanec Tanko sicer vzneseno trdi: »Če se je to in to res dogajalo, zabeležke o tem v Sovi morajo biti. Če zabeležk ni, pomeni samo, da se to v resnici sploh ni zgodilo.«
He, he, gospod Tanko. Ne me hecat. Prosim.

Bernarda Jeklin

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. soci pravi:

    Lepo te prosim Bernarda,da nehaš tako vehementno, odločno,prepričljivo, podajati svojo resnico,in upam da po vseh zmotnih odločnih trditvah lahko ponoči spiš,ker jaz ne bi mogel. Omenil bi tvoje odločno govorjenje v članku o gospodu Mihi Strojanu v Jani,ki je bil prikazan kot največji angelček,tvoj najboljši prijatelj,mislim pa da ni bil čisto tak. Oprosti Bernarda samo tako odločno podajanje svoje lastne resnice, brez resnih argumentov pa ne vem če se spodobi za tako novinarko.

  2. lojz pravi:

    mah, qrc… tale komentar je čist na mestu, vsaj jaz sem presenečen nad konkretno kritiko

  3. majda pravi:

    soci, saj ne gre za zgolj njeno - Bernardino resnico: tako pač stvari stojijo, le da jih malokdo izreka v čisti obliki in brez navlak, kar je naredila Bernarad

  4. majda pravi:

    soci, saj ne gre za zgolj njeno - Bernardino resnico: tako pač stvari stojijo, le da jih malokdo izreka v čisti obliki in brez navlak, kar je naredila Bernarada

  5. Lolek pravi:

    Bernarda je spet tam kjer mora biti. Na smetišču zgodovine.
    Političnih gobezdal je vedno manj, krave pa se še kar oglašajo.
    Pa saj jim ne moreš zamerit.
    Krila so se jim mal pristrigla, prvič so resnično videli, kaj se zgodi, če
    si majhen in nepomemben

  6. Mirjana pravi:

    Bernarda je zgolj javno, jasno in sproščeno! (soci in lolek)…rekla bobu bob…čestitke Bernardi…glede smetišča zgodovine je pa zadeva stvar subjektivnega ugibanja…in le čas bo pokazal svoje…
    p.s….a bodo odpadki ločeni ali pa ne pa bo vsaj v tem primeru irelevantno:)

  7. 5mile pravi:

    Samo še ena oseba izmed te zdaj že ne več kopice, ki stvari dejansko dobro pozna oz. je najbrž bila nekoč ali pa je še danes zaposlena v sovi. Drugače pa v Jani še slike niso vredne ogleda.

Komentiraj