Pred Wimbledonom

25. junij 2007 ob 17:40 | Matjaž Ambrožič |

Katarina Srebotnik je naša edina predstavnica na letošnjem wimbledonskem Grand Slam teniškem turnirju. Danes se bo v konkurenci posameznic v 1. krogu pomerila z domačinko gruzijskih korenin Eleno Baltacho, ki je na turnir povabljena. Katarina je med singli trenutno 22. na lestvici ATP, sicer pa je 19. wimbledonska nosilka, kar pomeni, da bi kljub skromnemu času za priprave na travnato podlago, tekmico morala razsuti.

Na nedavnem Grand Slamu turnirju v Roland Garosu je prav Srebotnikova odigrala skupno največ matchev. Ta(ka) koncentracija dvobojev med posameznicami in med dvojicami pa zaradi časovne bližine obeh velikih evro turnirjev tudi drugim teniškim profijem povzroča nemalo težav. Velenjčanka tokrat na jugozahodu Londona ne bo nastopila med mešanimi pari, bo pa igrala v ženskih dvojicah.

Katarina Srebotnik je v Wimbledonu že zmagala, a v mladinski konkurenci. To je bilo leta 1998. Letos je nagradni sklad za moške in za ženske prvič v zgodovini enak: več kot 11 milijonov funtov. Če Katarini uspe dvakratno preseči svoja pričakovanja, bo zaslužila okrog 700.000 funtov bruto.

Dejmo Kata!


“Najbolj bi si želela prit v četrto kolo.”

Matjaž Ambrožič

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj