Komentar - Luka

22. junij 2007 ob 14:00 | Vest |

Ste sproščeni? Če niste, potem ste sumljivi ali pa celo govorite »neresnico«. Nedavno je minister Rupel na televiziji povedal, da ni mogoče zdržati podmene o večji sproščenosti konec osemdesetih in da kdor to trdi, dela napako, ima zgrešeno gledanje ali pa kratko malo govori »neresnico«. In hvala bogu za Zbor za republiko, ki je tu z namenom, kakor je v isti oddaji povedal gospod Jerovšek, da bi ustavil »neresnico«. Minister Rupel seveda vedno govori samo »nelaži«, zato mu le verjemimo. Konec osemdesetih smo živeli v komunistični, totalitarni Jugoslaviji, danes živimo v demokratični in svobodni Sloveniji. Kateri laudator temporis acti si torej drzne trditi, da je bilo takrat bolje in da je bil bolj sproščen? Gre za čisto retoriko in demagogijo brez vsakih dejstev, kakor pravi gospod Jerovšek, medtem ko minister Rupel navaja izključno dejstva. Danes je bolje in pika. To podpirajo dejstva, pravzaprav eno, a neizpodbitno dejstvo. BDP na prebivalca je danes sedemkrat večji kakor konec osemdesetih. Pustimo dejstvo, da vi morda niste tisti prebivalec, ki bi mu šlo sedemkrat bolje, a naj vas pomirim, da gre zaradi tega nekomu drugemu lahko kar štirinajstkrat bolje, in to je sproščujoče. Četudi imate vi morda še vedno okrog 400 evrov plače, kakor ste jo imeli konec osemdesetih, je vseeno sproščujoče, da ima vendar toliko menedžerjev in drugih uspešnežev tudi po 15 in več tisoč evrov plače. Saj je vseeno, če vam je danes težko dati že za mesečno vozovnico avtobusa, če pa lahko skozi okno sproščeno opazujete, kako mimo vas drvijo prelepi Audiji, Maseratiji in podobni. To so dejstva in čiste »nelaži«. Če pa vi mislite drugače, potem gre le za vaš lapsus memoriae ali pa celo izrekate »neresnico«, toda v tem primeru vas bo Zbor za republiko tako ali drugače zaustavil.

Luka Culiberg

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Matej pravi:

    Super komentar in komentator s smislom za govorništvo ;)

  2. Rok pravi:

    in kako je zaustavil tebe, LuKa Culiberg?

  3. dahvor pravi:

    AAA, so, je ta Zbor za Republiko Republikanci bodoči ???
    no, po 1960 letu, naprej, se je tudi vedelo, kdo se bo s fičkotom vozu, kdo zastavo 1300 in kdo z zastavo 1500 in kdo v mercedesu s šoferjem…ta trenutek se ne spomnim kakšne avte je mela prometna policija leta od 1960/1970…prvi avto je mel v okraju G. Župnik, črno Opel Olimpijo…hudič kaj mi je spomin šel k vragu…pol se spomnim, Velikega Borca, samo ne tako velikega, da bi bil Heroj, zato je že kr takrat,kaj bi čakal,če je pa v prihodnost vidu, kot direktor en lokal olastinil si in tako je ratal Obrtnik-Gostilničar, samo ni to zgodba, zgodba je da je, s prijatli, za žur jih takrat ni bilo problem za dobit, tako in tako, če nisi imel kmetije, nisi imel kaj delat, ker so taglavni vse podelali, samo gledat in poslušat… na havbi fiata 1300 ustreljenega Jelena kapitalca vozu in se hvalu kakšen Velik Lovc je, po vseh Betulah, domačini so pa vedli, da ga je iz spalnice ustrelu, ko se je zjutraj k oknu prtegnt prišel in Jelenčka se na travniku, za hišo in gostilno, restavracijo, past zagledu … in boom, Veliki Borci so takrat imeli puško vedno pri roki in pištolo in kakšno jurišno ročno bombo, taljanskih paradajzarc, ki so povsod ležale, ni maral nihče, premalo je usekala, še mi Otroci nismo bli zainteresirani…no, point, vse mogoče neumnosti se spomnim, ne spomnim se pa kdaj sem se prvič v Avto usedu in kakšen Avto je to bil, kašne znamke.
    In, sem opazu, da se en ekonomist oglaša, če bi jaz to bil, bi me hudo sram bilo, kako smo ekonomske znanosti 50 let izkori+ščali in kako so, se je ekonomska znanost izkoristila za prehod iz sranja bankrotiranega na začetek kapitalizma in to tistega, ki se še malo z feudalizmom prepleta, to je glih začetek … in tisti, ki niso Junaki bli, so se takrtat morali vozit s korierami, bit tiho in dosti ploskat … še doobro, da morajo tudi Junaki počivat in, da tudi njih lenoba rada hitro popade … in tako je danes, če nisi Junak, moraš ob robu ceste stat in jaguarje, minije, mercedese, bmw, toyote, maserattije in … tistih bl poceni se začuda ne vidi…magija a, se ne opazi, če ob robu ceste stojiš…samo talepe, tako kot Punce na Promenadi…samo Promenade Ljubljana več nima.

  4. dahvor pravi:

    …če bodo Republikanci ratali, jih bom podprl, ti so vedno ostri. v besedah malo bolj kot v dejanjihh, zato se mi dopadejo…bojim se tistih, ki so redkobesedni amppak v dejanjih pridni, ti so nevarni, nikoli nič ne reččejo, sam nardijo…potem se pa ne ve, za kaj se je šlo, ker nič ne povedo.

  5. miha pravi:

    super komentar

  6. mr_m pravi:

    In kaj se skriva za vso to ironijo v komentarju? Morda to, da je bilo v socializmu v povprečju boljše? Prazno ironično besedičenje brez konkretnega smisla.

  7. Jan pravi:

    Enkraten komentar, ravno “prazno ironično besedičenje” je super, saj ironizira ravno tisto, kar je že v osnovi “prazno besedičenje”. Aja, pa g. Culiberg pomoje ni predstavnik FDVja, ampak Filofaxa.

  8. Carlos Contreras pravi:

    Dober komentar, čeprav malce prevelik suknjič.

Komentiraj