Veliki up NBA?

12. junij 2007 ob 1:47 | Denis Sarkić |

Mirza Begić se je leta 1985 rodil v Tuzli. Takrat še ni razmišljal o košarki. Oče visok nekaj čez 190 cm in njegova mati, ki je ob njegovem rojstvu merila dobrih 1.80 metra, tudi nista vedela kaj bo z malim Mirzo. Morda je le njegov dedek (visok 210 cm) takrat zaslutil, da bo mali Mirza enkrat postal veliki Begić. In Mirza je rasel, prek tiste meje dveh metrov pa je zrasel, ko je začel svojo profesionalno košarkarsko pot v bosanski Slobodi Diti. Nato je prek mladih v ljubljanski Olimpiji, klubske preizkušnje v Italiji, prišel do ljubljanskega Geoplin Slovana.

Zdaj se mu kot 216 centimeterskemu Slovanovemu centru (brez športnih copat) oziroma obutemu 219 cm košarkarju nasmiha velika priložnost. Ta morda pride z druge strani Atlantika, iz lige NBA. Begić je bil po neuradnih skavtskih podatkih eden izmed peterice najbolje ocenjenih evropskih igralcev, ki so bili povabljeni na letošnji NBA Draft. Če mu uspe veliki met, bo že osmi Slovenec, ki bi lahko zaigral v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Bravo Mirza! Za Vest sva se pogovarjala po njegovi vrnitvi iz rodne Bosne v Ljubljano, kjer me je Mirza tudi malo popeljal z njegovim Chryslerjem. V katerem lahko kot dvometraš tudi normalno sedi.

Video: Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. stranh pravi:

    woohoo, vso srečo Mirza!

  2. mithhhh pravi:

    to care, gledal sem ga parkrat pri geoplinu, ima tehniko.

  3. niko pravi:

    pohvalno, še več takšnih prispekov in športa nasploh.

  4. tom pravi:

    Vso srečo Mirza! Odlično igraš!

  5. tronti pravi:

    Mirza, puno sreće u Americi i inaće u životu!

  6. sobota pravi:

    Bravo ! Veliko sreče, upam da stojijo za njim kakšni ex-YU basketaši, ki so dol scouti in ta jajca…pa da ne bo Vujačić edini učitelj.
    Check: http://www.youtube.com/watch?v=ptiMcqVAcUc

Komentiraj