Komentar - Simona

11. junij 2007 ob 14:00 | Vest |

Kaže, da se bo zgodilo nekaj res nenavadnega - da bodo poslanci koalicije podprli zakon, ki ga je pripravil poslanec opozicijskega LDS-a. Z njim bi država poskrbela, da boste še naprej lahko prosto hodili po gozdnih poteh, tudi v cerkvenih gozdovih. To je seveda pohvalno, čeprav je tudi zaskrbljujoče, kajti Cerkev je vselej ponavljala, da bodo njeni gozdovi vedno dostopni vsem, zdaj pa se zdi oblasti potrebno zaščititi vsaj poti.

Javni pritiski Cerkve za končanje denacionalizacije so zadnja leta nekoliko pojenjali, saj se ta oblast veliko bolj kot prejšnja trudi, da bi Cerkvi čimprej vrnila ali dala tisto, kar ji po mnenju cerkvenega vrha pripada, tudi v primerih, ko pravica Cerkve do vračila nekaterih gozdov ni tako jasna, ker je Cerkev nekatere gozdove v preteklosti že odprodala ali je prišla do njih na nenavadne načine. Če se je vse do prihoda desnosredniske vlade leta 2004 večini odgovornih upirala vračanju velikih, tudi fevdalnih posestev, kar se je kazalo z zavlačevanjem postopkov s pritožbami na pritožbe, je malteški vitez Lovro Šturm, ko je prevzel pravosodno ministrstvo, vzel stvari v svoje roke. Pravila igre bo spremenil tako, da bo država Cerkvi vrnila gozdove še preden bodo to storili tudi pristojni organi. Gozdove bo lahko upravljala in izrabljala, preden bodo pravnomočno postali njeni. Šturm bo ob tem raznim nebodijihtreba, kot so gozdna gospodarstva, ki upravljajo gozdove, tudi preprečil, da bi se še naprej prav nespodobno pritoževali na odločbe o vračilu. Kaže torej, da bodo trije odstotki slovenskih gozdov kmalu le pospravljeni pod cerkveno streho, zato medtem, ko se boste svobodno sprehajali po njih le glejte, da ne zaidete z označenih poti.

Simona Rakuša

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. neuro pravi:

    wooohoo, Simona!!!

  2. Joško pravi:

    Yessssss! Super si Simona, bojim se le kaj bodo na to rekli na nacionalki.

  3. Cuk(s kljukico) pravi:

    Simona…kar na Vest se preseli.

    Komentar: Ko bodo dobili vse nazaj, bodo to razdelili med siromake. A ne bodo?

  4. Dinozaver pravi:

    Prepozno, prepozno, socializma ni več, gospe in gospodje. Z lastnino pa, saj veste, kako je. Nihče ne mara, da bi tujci tacali po njegovem vrtičku.

  5. Črni Gad pravi:

    Pa sej smo od Boha dani in kar je Božje je tudi naše, moji tovariši in tovarišice.

  6. pionirka pravi:

    Ogromno se govori o vracanju gozdov Cerkvi.
    Kaj pa vsi ostali denacionalizacijski upravicenci?

    Stuacija na MARIBORSKEM POHORJU:
    Prav v tem trenutku se prodaja ogromna povrsina gozdov na Pohorju.
    Gozdove na veliko prodajajo denacionalizacijski upravicen, za katere je bil postopek uspesno (zanje) zakljucen.
    Ali bo MARIBORSKA OBCINA ali pa celo DRZAVA SLOVENIJA izkoristili predkupno pravico?
    Porocevalci Vesti na vesti - pojdite se malo pozanimati v maribor kako je s tem…

  7. abaris pravi:

    Bravo, Simona

  8. alter jure pravi:

    Simona, naslednji komentar lahko pripravis o socialnih prispevkih dukovnikom, povojni poboji so tudi vedno hvalezna tema. Aja, pa na pedofilijo ne smes pozabiti. To ti bo snovi za udrihanje.

  9. tapata pravi:

    grad gori, grof beži………….

  10. martello pravi:

    se ne strinjam-stvar je jasna: Cerkvi so gozdove pobrali, sedaj jih je treba vrniti. tu sploh ni važno KOMU se vrača, ampak da se sploh vrača, kajti pod prejšnjo vlado je šlo to bolj počasi.

  11. tomaž pravi:

    Simona, nisi mona.Si tako lepa, da tudi če ne bi nič povedala, bi te gledal in poslušal neskončno dolgo.

  12. Cuk(s kljukico) pravi:

    Ja, martello, se strinjam - gozdove (kot tudi vse ostale stvari in ostalim lastnikom) so pobrali. Vendar pri Cerkvi je problem ta, da je institucija, ki naj bi se ukvarjala z duhovnostjo in ne z biznisom. Cerkev pa ima danes nakopicenega precej premozenja. To pa ji nalaga, da se z njim ukvarja - po moji oceni neuspesno. Bolje bi bilo , da bi vzela denar in z njim popravljala ze obstojece objekte in se UKVARJALA Z DUHOVNOSTJO IN KARITATIVNOSTJO V NAJVECJEM MOZNEM OBSEGU!!!!!!

  13. Compi pravi:

    Ukvarja neuspešno? Po čem to sklepaš?

  14. Dentitox pravi:

    Dentitox Pro™ Is An All Natural Formula That Consists Unique Combination Of Vitamins And Plant Extracts To Support The Health Of Gums

Komentiraj