Friday 10. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Kdo lahko govori

24. maj 2007 ob 14:08 | Vest |

Janez Janša se je ostro odzval na komentar bivšega predsednika republike Milana Kučana, da je premier z izjavo o stoodstotni dokazljivosti nepravilnosti v Sovi prejudiciral zadevo in izvajal pritisk na tožilstvo. Predsednik vlade je takoj prešel v napad.

“… v dosedanjih poročilih delovne skupine nekdanji predsednik republike in centralnega komiteja nikoli ni bil omenjen. … verjetno pa pozna določene stvari in se oglaša vnaprej…”

janez janša na erjavčevi

Janez Janša na Erjavčevi Foto: DENIS SARKIĆ

Sporočilo je bilo mogoče razumeti kot češ - tiho bodi, saj te nihče ni nič vprašal. In če boš še govoril, se boš še ti znašel v kakšnem poročilu. Konec koncev si bil predsednik CK ZKS. Totalitarec. To ti že vnaprej jemlje besedo.

In dejstva? Predsednik vlade govori o treh nezakonitostih Sove. O neizročanju arhivskega gradiva, o prisluškovanju in o črnem fondu. OK - tudi če vse to drži, v kar niti ni tako težko verjeti, naloga predsednika vlade ni razsojanje in Kučanova poanta je bila glede tega gotovo na mestu.

Janša je to kot kaže instinktivno začutil. Le zakaj bi sicer odgovoril tako kot je. A v svojem odgovoru je bil še bolj netakten. Zakaj bi kdo moral molčati? Ali lahko govorijo samo tisti, ki jim to dovoli predsednik vlade? Pravzaprav je ravno Janševa reakcija potrdila upravičenost Kučanove kritike.

Mimogrede - tisto kar je morda najbolj zanmimivo je vztrajanje predsednika vlade, da je Sova v preteklosti prisluškovala v Sloveniji. Pred leti, ko je na dan prišla afera “Postojnsko orožje”, v kateri je bil osrednji problem ali je Sova s prisluhi našla tatove, je Janez Janša molčal.

Težava bi bila lahko morda v tem, da naj bi se v prisluhih znašli nekateri njegovi znanci. Takrat to ni bilo videti pretirano simpatično. Danes bi takšne informacije lahko najbrž politično zelo dobro izkoristil.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. sovka pravi:

    Pojdite na finance.si in preberite komentarje bralcev pod člankom o podpori koalicije Mramorju za kandidata guvernerja.

  2. jožek pravi:

    Jani poslušaj vendar kaj nam govori Milan Kučan!

    Ko je bil Milan Kučan beograjski gubernator Slovenije, je s svojo oboroženo tajno politično in strankarsko policijo udbo totalno obvladoval RS. Po svoji lastni izjavi je Milan Kučan zaradi izvajanja totalne oblasti, totalno izprijen!

    Izjava vredna šefa udbe in mednarodnega eksperta za etiko! Mislim, da povsem zasluženo postal kot šef udbe častni meščan Ljubljane na predlog velekapitalista in komunističnega tajkuna Zorana Jankovića!

    Večno podtikati JJ orožje, postaja za “levičarje” vedno bolj nevarno! Zato Jani, bodi previden! Do sedaj je skrbel za pokrivanje in kamuflažo Rudolf Moge, in če levičarji ne boste previdni, bo kdo začel raziskovati Kučanovo tihotapljenja 850 ton ilegalnega orožja v RS, za kar je skrbel SOVIN sodelavec Silvo Komar iz Mrb!

  3. Jaka pravi:

    jožek! 850 ton orožja je bolj verjetno tihotapil janezek saj je bil takrat on abrambni minister.

  4. Peter K pravi:

    Mislim, da tako od Janše kot od Kučana ne smemo pričakovati resnice in iskrenosti.
    Tukaj gre za OSEBNE OBRAČUNE, ki jim državljani posvečamo preveč pozornosti.
    Kajti, to kar se dogaja je v nasprotju s tem, kako bi se država sama po sebi morala vesti.

    V normalnih državah se to ne dogaja. Zdi se, kot da naši politiki včasih ne bi vedeli kaj s svojo državo sploh počet in komu so odgovorni.

  5. jožek pravi:

    Dragi Jaka!

    Po petnajst letnem permanentnim podtikanjem orožarskih afer bivšemu obrambnemu ministru JJ, ko je bila vsa oblast vseh petnajst let v rokah M.Kučana in njegovih tajnih služb udbe in SOVE, redne policije, tožilstva, sodišč itd., pa niso našli do sedaj v petnajstih letih nobenega dokaza, niti izmišljenega, za obremenjevanje JJ. Kar je razumljivo, ker se niso upali ničesar izmisliti, saj bi lahko nazaj na partijo in MK pljusknila vsa gnojnica, s katero bi polili JJ.

    Še takrat ko je Država Slovenija Milanu Kučanu, po zaslugi JJ, zaplenila na Mrb. letališču 120 ton orožja, kar je seveda izjemno obremenila SOVO in Milana Kučana, saj je postalo očitno, da je svojo predsedniško funkcijo totalno in koruptivno zlorabil za svoje skrivne tihotapske in privatne posle mimo Države Slovenije!

    Jaka, to kar si napisal ti, je običajna 15 let trajajoča slaboumna partijska propaganda, na nivoju današnjega predsednika države!

  6. vilko pravi:

    Jaz bi začel najprej pri najdbi na mariborskem letališču, ki je bila pod
    okriljem Kučanovega pokrajinskega sekretarja Silva Komarja. To je Kučan
    zelo lepo zatušal, tako da o tem zdaj nihče ne sprašuje !

  7. Biyografi pravi:

    Maymun Türleri ve Resimleri - Farklı Maymunların Özelliklerini Keşfedin!

Komentiraj