Friday 10. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Uspelo mu je

21. maj 2007 ob 12:48 | Jani Sever |

Borut je zadihan, ob koncu teka, smejoč se dahnil, da čaka jesensko tekmo. Pahor bo torej kandidiral za predsednika. Zdaj se o tem že da sprejemati stave brez pretiranega tveganja. Čakamo samo še na to, da njegovo odločitev blagoslovi stranka.

In vsi bodo veseli. Pahor, ker je izbral lažjo pot. Socialdemokrati, ker imajo dovolj kandidatov za njegovega naslednika. Levica, ki v tem vidi svojo priložnost. In stranke vladne koalicije, ker bo najmočnejša opozicijska postala bolj šibka.

Vprašanje, ki sedaj postaja aktualno je, ali je res neizogibno da bo Pahor na predsedniških volitvah zmagal. Čeprav je na nek način zmagal že s tem, da je prepričal svojo stranko, da ga bo pustila kandidirati.

Borut Pahor

Maratonsko veselje Boruta Pahorja Foto: JOŽE KOROŠEC/VEST

Pred Petereletom sicer vodi na vseh javnomnenjskih raziskavah. Vendar ima Peterle po novem podporo vse desnice. Pahorju pa je naklonjena javnost dovolj jasno dala vedeti, da bi ga raje videli na čelu stranke, ki se bori za zmago na prihodnjih parlamentarnih volitvah.

Ali jih predsednik Socialdemokratov s svojo izbiro ni razočaral? Podobno kot z neodločnostjo, ki gotovo ni dobrodošla politična vrlina. Mu lahko to resno škuduje? Pomembno bo, kateri izmed kandidatov bo prepričal ljudi na sredini. Tu se zdi Pahor vendarle močnejši od Peterleta.

Kakorkoli - zdi se, da sta končno znani imeni predsedniških kandidatov, ki imata največ možnosti za zmago. Lojze in Borut - dva kandidata - oba partnerja sedanje oblasti. Čeprav se kljub temu zdi, da bomo letos pravzaprav imeli prve blokovske volitve. Pahor z leve in Peterle z desne.

Je sploh še kaj prostora za tretjega kandidata? Zdi se da prav veliko ne. Za koga torej ste? Za Peterleta ali za Pahorja?

Briljantna izbira.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. piloto pravi:

    za nobenega. res kravja izbira. na eni strani lepotan ki blebeta v prazno, na drugi “ljudski” človek. dobesedno.

  2. Altair pravi:

    Res se bomo odločali: Kdor na parlamentarnih ne bo hotel videti zmage SDja bo glasoval za Pahorja, kdor pa jo bo hotel, bo raje volil za Peterleta. Tako bodo levicarji volili desnega kandidata in desnicarji levega.

  3. Mirjana pravi:

    Pahor se bo za slednje še kesal…

  4. AzzQim pravi:

    Upam, da jim vsa levica podturi Gasparija.

  5. Silvo pravi:

    Zakaj je predsedniški stolček tako mamljiv? Predsednik kot tak nima skoraj nikakršnih pristojnosti. Drugače pa sta oba kandidata bolj slaba izbira. Kot taka bi ju lahko na predsedniški položaj imenoval parlament, ne pa da zgubljamo milijone za brezvezne volitve.

  6. matej pravi:

    za pahorja, pa ja ne bomo dali župnika na oblast ;)

  7. pajrt pravi:

    hja ta Pahorjeva odločitev je logična le, če si SD ob morebitni zmagi na parlamentarnih volitvah želi popolnoma spremeniti parlamentarni sistem v polpredsedniškega. To pa je bolj malo verjetno… :S

  8. marko pravi:

    je po pristopu “damage control” za pahorja, vendar to vsekakor ni dobra novica za levico na naslednjih volitvah. dolgorocno ji bo to omogocilo morebitno vsebinsko prenovo, ki je s pahorjem trpela, vendar bo poraz na volitvah 2008 neizbezen.

    ajdi, akcija bo.

  9. container pravi:

    Eni pravijo desno-levo,
    drugi pravijo kler-lepota,
    tretji špekulirajo kaj bo na državnozoborskih…
    Men se pa zdi, da če pogledaš kaj je dejansko kdo od teh dveh naredu za državo, je izbira precej logična.
    Peterle je bil zraven, ko so delali državo.

  10. Cami Halıları pravi:

    After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.

  11. Honeyburn pravi:

    HoneyBurn is a 100% natural honey mixture formula that can support both your digestive health and fat-burning mechanism. Since it is formulated using 11 natural plant ingredients, it is clinically proven to be safe and free of toxins, chemicals, or additives.

Komentiraj