Vesti na Vesti 00007 18-05-07

18. maj 2007 ob 13:44 | Vest |

V današnjih Vesteh na vesti: Afera Sova dobiva nove pospeške, komentar Rok Praprotnik (Dnevnik), pakt o nenapadanju podpisan, Bajuk - Wolfowitz naj odstopi, SLS svari pred medvedi, Lipica na poskusni seznam Unesca, arhitektura na gradu.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. puba pravi:

    ….sem si kar mislu; in ljudstvo, kako so oblečeni ter razpoloženi?

  2. robert79 pravi:

    Dobro blago se samo hvali in če je resnično dobro, ne bi smelo nič izgubiti, če ga pohvalijo še sami avtorji. :)

    Kar drugačne so tele sedme vesti na Vesti od prve: bolj luštne montaža in Jonasovo prehajanje med prispevki ter njegovi vrivki. Zanima me, kam greste, voditelj po mojem prav krmari med šaljivostjo in strogostjo. Lep pozdrav za pogum in naprej.

  3. oskar pravi:

    Resnično je le tisto,kar izvira iz pretresenosti ali iz cinizma.Lepo je z vami pa tudi brez vas bi šlo.

  4. robert pravi:

    Glede sove je čudno da ni DOPS že interveniral, Šinkovca je treba takoj prijavit na DPMŽ.

  5. Miha Rekar pravi:

    Slovenski minanči finister LOL
    Dobri ste. Ful. Sam un k je pa bral je pa brezvezen. Vsaj mal bi se lahko text naučil, da bi vsaj tekoče prebral, če že ne na pamet :/

  6. Tati pravi:

    minančni finister :D :D :D

    Le tko naprej, bravo!!

  7. pajrt pravi:

    hehe hajdinjak papiga :P

    sej se mi smili k ne razume preprostih vprašanj… :D

  8. whatson pravi:

    Jonas se po mojem mnenju hoče približati Colbertu, ki je pričel svojo kariero tudi nekako podobno. Iz improigralca, zabavljalca se je najprej prelevil v “resnega” novinarja, kar mu kasneje več ni dišalo in se je pridružil svojemu kolegu Jonu Stewartu v podobni vlogi kot je sedaj Jonas. Kasneje je Colbert dobil tudi svoj show. Jonas se tako profilira v branži komentiranja dnevne politike, kar ga še bolj približuje Colbertu. Je pa tukaj še nekaj. Colbert je znan tudi po svoji demokratski drži in antibushizmih. To po mojem tudi motivira Jonasa, da je pristopil k Vesti, ki mu tako daje vsebino. Vest pa je vidno nagnjena k antijanšizmih, kar se spet “poklapa” s Colbertom. Da pa ne moremo trditi, da Vest predstavlja le objektivno opozicijo, dokazuje dejstvo da je oče antijanšizmov ravno Jani Sever, tedanji urednik mladine.

    Torej, Jonasu taka pozicija ugaja, čeprav sem imel občutek, da ga doslej politika kot taka ni zanimala. Z nekaj sreče lahko Jonas pridobi kilometrino tudi na tem področju in dobi svoj “late night show”, s supportom RTV-ja, kjer naredi dobro mešanico Colberta, Stewarta in O’Briana. Problem bo obstajal zgolj, če bo Vest preglasna in jo bo opazila vlada, ki pa ima RTV (in tudi POP-tv) v svojih rokah. Takrat se pa zna hitro zgoditi, da Jonasov čas minil, saj se Janša utegne obdržati še en mandat. Še vedno pa Jonasu ostane možnost, da ostane “le” na internetu.

    p.s.
    Tudi ta Jonasov prvi zasuk h kameri ob pričetku oddaje je Colbertova “fora”, ga pa uporabljajo tudi drugje.

  9. Sebastjan pravi:

    Konec je bil odličen.

  10. pepi pravi:

    Ah, dej no whatson. Pa kaj si ti, analitik? Misliš, da mora nujno bit vse od nekje skopirano in misliš, da je Vest tako predvidljiva? Te še niso prepričali s presenečenji v zadnjem tednu?

    Mislim, da vsega pač ne veš in nikoli ne boš vedel. Mogoče pa jih boli *****c za janšo in vlado. Mogoče je pa point v mediju samem, a?

  11. fifi pravi:

    joj, tale hajdinjak je pa neverjeten. z vsako ponovitvijo, da so dokumenti s Sove, sem bolj verjel, da so dokumenti v celoti ponarejeni. se sprašujem, zakaj se je janša spravil na drnovška le nekaj mesecev pred zaključkom njegovega mandata. od česa hočejo odvrniti našo pozornost?

  12. sdfpo pravi:

    Kdaj bo podcast?

  13. Simon pravi:

    Let sove je bil za oskarja :), vedno boljši ste.

  14. grammar nazi pravi:

    wolfowitz, ne wolfovitz.

  15. Tamara pravi:

    Tale je najboljša - minančni finister. :)

  16. Dado pravi:

    Buahahahaaaa, Minancni Finister, Bravo majstore!!!

  17. Ikke pravi:

    Jonas za minančnega finistra. Miljonar si itak že :D

    Nice, me like that news :D

  18. Peter pravi:

    Možne izboljšave:

    -scena naj bo bolj globoka, Jonas izpade zelo utesnjen in tako tudi manj sproščen, finte ne pridejo do izraza. Ozadje bi lahko, naprimer razrezali na kocke in katere od njih malo potisnili noter/ven

    -gostje(še posebej Gustinčič, zaradi pomembnosti in spoštovanja. Moral bi imeti tudi svoje ozadje, če bo stalen gost) bi morali sedeti dlje, najbrž pravokotno na Jonasa. Ko kaže tega iz Dnevnika se vidi Jonasov rokav, naprimer.

    -dodelajte prehode. Namesto zatemnitve mogoče hitri prelivi. Napis na koncu malo grdo odreže vse skupaj.

  19. Lance pravi:

    No, kdaj pride drug posnetek. Že res, da ni v novicah nič preudarnega[trenutno], pa bi vseeno lahko kaj posneli, ker so oddaje kar zanimive.

Komentiraj