Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mariborska stava

4. april 2007 ob 21:30 | Vesna Lovrec |

Ekipa Multimedijskega centra Kibla je danes skupaj z mariborskim županom Francom Kanglerjem in zunanjim sodelavcem Simonom Kardumom pripravila javno predstavitev kandidature štajerske prestolnice s partnerskimi mesti vzhodne kohezijske regije za Evropsko prestolnico kulture (EPK) 2012.
Maribor, Murska Sobota, Ptuj, Velenje, Slovenj Gradec in Novo mesto kandidirajo so svojo kandidaturo naslovili »Čista energija« (http://www.si2012.si), s čimer so se, po besedah podpredsednika Kible Dejana Pestotinika odločili za koncept kulture kot gonilne sile oz. generatorja regionalnega razvoja.

Minister za kulturo, Vasko Simoniti, je že imenoval mednarodno ocenjevalno komisijo, ki bo od 19. do 23. aprila presojala med štirimi vlogami: koprsko, celjsko, ljubljansko ter mariborsko. Investicije ter program »Čiste energije« so po finančni plati težke 5.650.723.654,80 €.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. ira pravi:

    a po novem je kultura moška domena?

  2. vesna pravi:

    Ira, ce ciljas na to, da ni nobene zenske sogovornice, so za slednje krive zenske, ki niso zelele komentirati v kamero.

  3. Ari pravi:

    ne Ira, zenske so (kot po navadi) naredile vecino pisarniskega dela….pa verjetno se narezke.

    Vesna….a so za to, da niso hotele pred kamero krive zenske, al macho kultura v mesanem kolektivu? morda pa vejo, da se ni pametno izpostavljati?

Komentiraj