Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Miša Molk v Rogu

30. marec 2007 ob 10:04 | Katja Lenart |

V ROG-u je bilo sinoči, kljub temu, da varnostniki na vhodu obiskovalcev nekaj časa sploh niso spuščali skozi glavna vrata, precej živahno. Malo po 20-ti uri je bila v prostorih Socialnega centra (kjer je do takrat potekala skupščina Rogovcev) projekcija dokumentarnega filma Zorana Živuloviča, z naslovom “M.arK.obreC.elj”. Idejo za ta film sta dala Marko Brecelj in Miša Molk.

Ker so varnostniki budno pazili na vsak korak tistih, ki so se sprehajali po ROG-u (v prostore ROG-a ni bilo dovoljeno prinašati kamer, večjih fotoaparatov in predmetov…), smo Mišo Molk in Marka Breclja posneli na skrivaj, na telefonsko kamerco. In to je skorajda smešno. Ker me na vhodu niso pregledali (vstopila sem okoli 17-ih), za menoj pa nekateri sploh niso smeli več vstopiti. Menda zato, ker izgovor, da “gremo na skupščino Roga”, ni več pomagal.

Miša M.: “Mal so premišljevali, potem pa so rekli, sej se mi zdi, da ste gostja in so me spustili.”

Sicer pa je bila situacij včeraj precej nejasna, tako tistim, ki smo skozi glavna vrata Rog-a vstopili, kot tistim, ki so ostali zunaj. Da o uporabnikih ROG-a sploh ne govorim. Ti bi pač radi speljali program, ki so ga pripravili ob 1.obletnici zasedbe prostorov.

Se je pa sinoči vseeno zgodila otvoritev razstave “Transzentrala” v skladišču 27, kjer svoja dela predstavlja 19 umetnikov. DJ-a, ki naj bi poskrbel za glasbo, varnostniki niso spustili v prostore (mimogrede, mnogi so skušali v bivšo tovarno vstopiti skozi “skrivne” vhode).

Ob 10:30 se ima v veliki sejni dvorani mestne hiše ljubljanske zgoditi izredna skupščina uporabnikov ROG-a, ki se ji bo pridružil tudi župan. Upam, da so se nanjo ROG-ovci dobro pripravili.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. wicky pravi:

    opa! Miša Molk preseneča, fajn

  2. mr_m pravi:

    Kaj se je zgodilo z Mišinimi ustnicami?? :o

    Kje je fotka Lenartove Katje? :P

  3. katja pravi:

    Eeh, verjetno je gospod Brecelj malce previsoko nameril ali prehitro stisnil. Morda sem bila prevelika za njegov objektiv, morda fotografija ni pasala v kontekst povedanega na njegovi strani. Kdove, Marko je pač umetnik.
    Dasiravno je rekel: “Javnosti bom povedal, da bo tvoja fotografija na dodogovoru”. In- ni se časovno omejil. On je svoboden človek. On je umetnik.

    Miša je pa zelo fascinantna pojava, karizmatična ženska.

    k.

  4. triglav pravi:

    ej misa misa a zej pa ze varnostnike pecas ajajajaja no sej to je pa ful pohvalno za eno tako lustno gospo da mocne mladce peca bravo misa

  5. triglav pravi:

    edina bejba ki je vidno izstopala in zasencila molkovo misko je bila KATJA LENART

  6. katja pravi:

    Z vsem spoštovanjem, Triglav, in z zahvalo za komplimente (če je bilo to tako mišljeno), ampak Miša Molk je vendarle legenda.

    Nje se ne da zasenčiti (če sploh kdo to želi):)

  7. triglav pravi:

    ok katja glede na to da se poznava ;) mal te pa lohk pohvalm ce ze miske ne znam pa lep pzdrav

  8. katja pravi:

    hm, js ne vem. Hvala vseeno:)

  9. enisa pravi:

    ja, kaj pa je zdej s tem rogom? bi blo rej nujno, da on JE! sicer pa- hej- etabliranost Mišine televizijske pojavnosti nima veze s tem, kar ona je. vedno je bila revolucionarka, in še vedno je ; samo , če jo znate slišat! se pa ni drenjala v prvih vrstah.

  10. Simon pravi:

    hasta la victoria siempre…

  11. Metanail Serum pravi:

    Buy Metanail Serum Pro USA official website. Say goodbye to nail and foot woes and hello to healthy, happy hands and feet with Metanail Serum Pro

  12. refirmance pravi:

    ReFirmance is an outstanding lift serum that highly supports skin firmness and elasticity, smooths the presence of wrinkles, and provides deep rejuvenation properties.

Komentiraj