Sunday 12. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Soočenja na način TVS

27. marec 2007 ob 12:02 | Vest |

SLOVENIA REFERENDUM RTV
Branko Grims (SDS), predlagatelj zakona o RTVS in takrat še novinar POP TV Vladimir Vodušek med pričakovanjem rezultatov referenduma o zakonu RTV Slovenija pred Opera barom v Ljubljani
foto/Denis Sarkić

Iz LDS so na direktorja TVS naslovili pismo, v katerem so zapisali, da naj bi bil v petek, 23. marca 2007 v oddaji Vroči stol z gostom Dimitrijem Ruplom nastopil tudi poslanec LDS Jožef Školč. O tem naj bi se - tako LDS - z voditeljem oddaje pogovarjali ves teden, voditelj oddaje (Vladimir Vodušek) pa se je s Školčem za nastop v oddaji dogovoril tudi osebno. Šele v petek popoldne naj bi Vodušek Školča obvestil, da v oddaji ne more nastopiti.

V LDS pravijo, da razlogov ni navedel, domnevajo pa, da Dimitrij Rupel z izbiro predstavnika LDS ni bil zadovoljen. Hkrati opozarjajo, da je na podoben način prišlo do zamenjave gostov v oddaji Odmevi, ki je bila na sporedu 31. januarja 2007. Poleg Dimitrija Rupla naj bi v oddaji nastopila še dva predstavnika opozicijskih strank. Urednica pa na koncu ni bila zadovoljna z nobenim od predlaganih gostov, temveč je le sporočila, da za gosta želijo Marka Pavliho.

Ko smo zadevo preiskali, smo naleteli na zadrego. Vodušek namreč trdi, da je Školču ponudil, da nastopi v oddaji kot gost namesto Rupla, tako da bi Rupel na “vroči stol” sedel šele prihodnji teden, a da Školč tega ni sprejel in da je vse skupaj nesporazum. Školčeva zgodba je nekoliko drugačna. Pravi, da se je glede nastopa v oddaji res obotavljal, a da mu je Vodušek to, da bi nastopil v neki drugi oddaji predlagal šele v petek, tik pred snemanjem. Školč se je sicer menda na oddajo intenzivno pripravljal in je zaradi nje celo zamudil koncert Laibachov v Trbovljah.

Jože Možina, na katerega je LDS naslovila svoje vprašanje, je bil danes zaseden. Sicer pa čakamo, kako bo komentiral navedbo iz pisma LDS: “Uredniki na vaši televiziji imajo seveda vso pravico, da izbirajo goste za svoje oddaje, vendar je v opisanih dveh primerih, ki pa žal nista edina, kar preveč očitno, da si goste v oddaji izbira minister sam. Takšne, ki mu ne postavljajo preveč neprijetnih vprašanj ali očitajo korakov v napačno smer. Saj, če si pogledate zgoraj omenjene Odmeve, boste videli, da sta se minister Rupel in nekdanji poslanec LDS skoraj v vseh stališčih in vprašanjih strinjala.”

Mimogrede praksa, po kateri svojega partnerja v soočanju izbira predstavnik vladnih strank, je znana vsaj od trenutka, ko naj bi se v petek pred referendumom o novem zakonu o RTVS soočila minister za kulturo Vasko Simoniti in predsednik LDS Jelko Kacin. Ker se minister s Kacinom ni želel soočiti in ker LDS glede izbire Kacina ni hotela popustiti, soočenja enostavno ni bilo.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. samo pravi:

    “Vodušek namreč trdi, da je Školču ponudil, da nastopi v oddaji kot gost namesto Rupla, tako da bi Rupel na “vroči stol” sedel šele prihodnji teden”

    dirty liar pants on fire!

  2. Rok pravi:

    kako zalostne oci bo imel sele sedaj Skolc, ko je zamudil nastop Laibachov&nastop na rtvslo, lol

  3. D_F pravi:

    Vodušek je že pravi, saj vemo kakšen kader odhaja s POPa na RTV Slo in kako se okrepi ustvarjalni duh kreatorjev novega tv programa. Fotka samo potrdi intelektualni nivo.

  4. Medijski watch dog » Blog Arhiv » Rupel odloča, komu se bo čudil kot skritemu gostu na RTV pravi:

    […] Kot sta poročala www.vest.si in današnji Dnevnik, naj bi v petek, 23. marca 2007, v oddaji RTV Slovenija z imenom Vroči stol z gostom Dimitrijem Ruplom nastopil tudi poslanec LDS Jožef Školč. Ta se je pripravljal na nastop, vendar ga je voditelj oddaje Vladimir Vodušek poklical in njegov nastop odpovedal. Poslanec domneva, da je to storil po nareku zunanjega ministra, s čimer se je ta vmešal v uredniško politiko javnega zavoda. In to se, kot vse kaže, ni zgodilo prvič.  […]

  5. Drugi dom » Ko minister reče ne… pravi:

    […] Zadnje dni se veliko govori o tem, zakaj Jožef Školč, pogost kritik zunanje politike in ministra, ni prišel presenentit dr. Dimitrija Rupla na Vroči stol. Informativno-programska vrhuška javne RTV hiše zatrjuje, da je šlo za avtonomno novinarsko odločitev in da dr. Rupel ni imel nič s tem. […]

  6. FlowForce Max pravi:

    Introducing FlowForce Max, a solution designed with a single purpose: to provide men with an affordable and safe way to address BPH and other prostate concerns. Unlike many costly supplements or those with risky stimulants, we’ve crafted FlowForce Max with your well-being in mind. Don’t compromise your health or budget – choose FlowForce Max for effective prostate support today!

  7. Eylülün Blogu pravi:

    Elmanın Faydaları

Komentiraj