Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Mrkaićeve krave

15. marec 2007 ob 10:44 | Vest |

“Reforme so dobile zadnji šus v glavo z odstavitvijo ministra Drobniča …”

Mićo Mrkaić v svoji knjigi z naslovom To so bile svete krave piše o družbi, ki ni bila nikoli resno izpostavljena mednarodni konkurenci, svetovljanstvu, resnično svobodnemu podjetništvu, klasičnemu liberalizmu in ideji omejene moči države, razvijeta samozadostnost in provincializem.

Kot pravi, v takšni družbi konkurenca idej velja za nespodobno, na vseh področjih pa kraljujejo nedotakljive tako imenovane svete krave. Da oblastniki niso pripravljeni na reforme, naj bi demonstriralo to, da je mlado generacijo ekonomistov, usmerjenih k stabilizaciji javnih financ, žrtvovala na račun upokojencev.

Mojca Grobelnik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. abaris pravi:

    4. Pa slovenščino bi ukinil, kajne?

  2. srdjan kezunović pravi:

    mrkaić je bogato dotiran uslužbenec mednarodne birokracije - znano je, da se tam za manj dela dobi več denarja, ker nadzor nad sredstvi davkoplačevalcev ni tako oster kot v domači državi.

  3. ervinator pravi:

    Razsvetljetnih absolutistov, za kakršnega se ima Mrkaić, zgodovina pozna že veliko. Lahko da ima prav glede nekaterih rešitev, ampak v demokraciji ni prav svojih rešitev vsiljevati manj poučenim. Spremembe morajo temeljiti na demokratični proceduri, torej konsenzu. Pozicija Mrkaića pa je (ko oblasti očita odstop od reform) vzvišenost nad vladanim, kakršno so izkazali Stalin, Tito, Hitlerja - in kakršno sploh radi izkazujejo vsi ultra-nestrpni. Takšnih je sicer v Sloveniji veliko več na skrajni levici.

  4. jablana pravi:

    Mrkaić je, kot se je nekoč slikovito izrazil moj prijatelj,” duhovni primitivec brez primere, po spletu (ne)srečnih okoliščin obdan z neke vrste inteligenco, ki pa nima nobene aplikativne vrednosti”. Značilno je, da so ljudje, ki so izrazito enostransko misleči, kot je on, tudi skrajno nestrpni. Nesposobni kulturnega dialoga; tiste, ki imajo drugačne poglede, bi pa najraje utopili v žlici vode. In ker se marsikdo ne strinja z njim, napiše knjigo, v kateri jih popljuva do daske. Moč argumentov zamenja (kot že tolikokrat) argument moči - saj vemo: če neresnico dovolj dolgo ponavljaš, ji bodo začeli verjet. Če se sedaj malo vrnem na njegovo znamenito kolumno ob kulturnem prazniku - le kako, da knjige ni napisal v angleščini?

  5. pravoverec pravi:

    Drži kot pribito: Mrkaić je attention whore, vse drugo je precenjevanje.

  6. Žiga Vavpotič, blog » Mrkaič, Janković - znanstvena fantastika pravi:

    […] O tem so pisali v Financah in na Vest.si […]

  7. drago pravi:

    Mrkaić ima še kako prav. Vsi komentarji so s strani prizadetih, ki v resnici pihajo v en rog.

  8. david pravi:

    Trstenjak pravi, niso samo posamezniki shizofreni ampak tudi celi narodi. Mrkaić to očitno tudi razkriva.

  9. robert79 pravi:

    … mlado generacijo ekonomistov, usmerjenih k stabilizaciji javnih financ, žrtvovala na račun upokojencev.

    Mene je motilo, da so te mladi ekonomisti, kot sta Damjan in Mrkaić, bili precej nestrpni in nesramni do starejših, kot je Mencinger. Najbrž ima to nad sabo splošnejšo značilnost teh ljudi.

Komentiraj