Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Inteligentne ženske

14. marec 2007 ob 8:55 | Vest |

Svet potrebuje znanost in znanost potrebuje ženske.

Bili smo na L’orealovi in UNESCOvi podelitvi (dveh) štipendij domačim znanstvenicam. Luca Lovrečič in Mirijam Vrabec sta v enkratnem znesku dobili štipendiji v vrednosti 5 tisoč evrov. In povem vam, dami sta si nagradi zaslužili. Obe sta znanstvenici naravoslovnih znanosti na doktorskem študiju. Mirijam ima rada geologijo in pripravlja doktorat o eklogitu. Luca je iz medicinske stroke, znanost pa ji je tudi hobi, ki ga dopolnjuje s športom.

Super dami, ki sta spregovorili o znanstveni definiciji moškega znanstvenika in ženske znanstvenice. O znanosti in ženskah so govorili tudi Sandi Čolnik in dva moška “hostesa”. Pod odrom sta zaplesala gibčna in mična plesalca, slišali pa smo tudi simpatično slovenščino predstavnika L’oreala.

Štipendistka Luca: ” Televizije ne gledam, na internetu spremljam samo stvari, ki se tičejo mojega področja znanosti, športam pa redno … “

Text, video in montaža: Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. StanY pravi:

    Moška hostesa je HOST? :)

  2. Robert pravi:

    Buahahaha - kako so vsi po vrsti pametni… Zanimiv vidik glede udeleženosti žensk v znanosti je tudi inteligenčni kvocient:

    A 2005 study which was published in the British Journal of Psychology concluded that there are twice as many men with an above-average IQ of 125 than there are women.

  3. JB pravi:

    Mislim žurka več vredna kot dve podeljeni štipendiji. Ženske imamo svoj pristop, moški pa svojega, bla bla bla….A nismo vsi isti?!? Tovrstni šovi kvečjemu ustvarjo razlike. Kr neki.

  4. robert79 pravi:

    Svet potrebuje znanost in znanost potrebuje ženske.

    To je sarkazem, ne? Strinjam se samo z drugim delom. Ponavljam za Slartibartfastom, da je znanost resda dosegla mnogo čudovitega, ampak sam bi bil kadarkoli raje vesel, kot pa imel prav.

  5. Aizen Power pravi:

    Aizen Power is a dietary supplement for male enhancement sexual health that is designed to help enhance men’s performance and improve overall health.

Komentiraj