Monday 20. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Janša in ljubljanski pasji kakci

4. marec 2007 ob 13:45 | Vest |

Verjetno ste že kdaj hodili po mestnih ulicah, pri nas ali kje drugje po svetu in po nesreči stopili v pasji drek. V tistem trenutku morda še niste tega takoj zaznali, vendar ste potem doma na ves glas preklinjali, v kateremkoli jeziku že, nevestnega lastnika psa, ki ni pospravil blatne nesnage za svojim ljubljenčkom. Takih ljudi, ki hodijo na jutranje sprehode s psom in vrečkami v žepih je pri nas še vedno premalo. Čeprav so mestni veljaki že pred časom uzakonili odlok, ki naj bi lastnike psov in pasjih kakcev tudi sankcioniral. Ob vseh redarskih službah v Ljubljani imamo menda tudi tisto za pasje drekce, vendar verjetno nimajo veliko pooblastil. In tudi premalo jih je. Edini redar, ki sem ga kdaj videl je bil moj prijatelj Miha. Ta video vam zato nazorno prikaže ekološko ozaveščenega “meščana” in njegovega psa na delu.

“… eko, vidte, tako kaka moj Janša …”

Video/Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Franc pravi:

    Vsekakor zelo aktualna tema. Nekatere reči so me sicer v videu zmotile, vendar ne želim narediti iz njih osrednje teme. Npr. sam svojo psičko (ki je sicer mala kodrica) v naseljenem okolju vedno vodim na vrvici. Ta previdnostni ukrep je mogoče utemeljiti z različnimi razlogi. Vendar nazaj k osrednji temi: ponečejanju naših sprehajalnih poti (ali še česa hujšega; spomnimo se poročil o otroških peskovniki, ki se nekaterim pasjim ljubiteljem zdijo primerno pasje stranišče!). Zato zelo navijam za prakso, ki jo že uvajajo v nekaterih mestih po svetu: namreč identifikacijo psov oz. njihovih lastnikov, ki ne skrbijo za javno dobro svojih državljanov. Današnje tehnike biološke identifikacije namreč omogočajo prav to: natančno ugotavljanje posamezne živali s pomočjo preiskave njenih iztrebkov. Analiza sicer ni poceni, vendar jo je mogoče izdatno poplačati z ustrezno višino kazni, ki bo doletela lastnika, kršitelja zakonov. Če se prav spomnim kazni v nemških mestih naj bi šlo za 300 €. Upajmo, da se bodo naše mestne oblasti ogrele za tak pristop.

  2. samo pravi:

    mwhahhaha, poučno in zabavno :D

  3. Honeyburn pravi:

    HoneyBurn is a 100% natural honey mixture formula that can support both your digestive health and fat-burning mechanism. Since it is formulated using 11 natural plant ingredients, it is clinically proven to be safe and free of toxins, chemicals, or additives.

  4. prostateflux reviews pravi:

    ProstateFlux is a dietary supplement specifically designed to promote and maintain a healthy prostate. It is formulated with a blend of natural ingredients known for their potential benefits for prostate health. https://prostatefluxbuynow.us/

Komentiraj