Saturday 18. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Peter Božič o nagradah in stadionu

7. februar 2007 ob 14:33 | Mojca Grobelnik |

Najpomembnejša ljubljanska nagrada za izjemne stvaritve v kulturi, Župančičeva nagrada, letos ne bo podeljena. Mestna občina Ljubljana je namreč ukinila kar nekaj programov, saj naj bi zaradi zakona o financiranju občin izgubila 56,8 milijona evrov (po izračunih vlade 35 milijonov). Na drugi strani pa stadionu kaže veliko bolje.

Peter Božič, mestni svetnik z Liste Zorana Jankovića in predsednik Odbora za kulturo in raziskovalno dejavnost: “Če bi letos podeljevali Župančičevo nagrado, bi bila to farsa…”

Video: Mojca Grobelnik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. HST pravi:

    Eeeee … Božič (Župančičev nagrajenec 1970) je bil z dušo in telesom proti, ko je o nagradah, ki jih ne bo, govoril za Delo (31.1.). A zdaj je pa že “uravnotežil” mnenje? … Ne me farbat, bi rekel moj deda.

    Poleg tega pa je pozabil pripomnit, da bodo letos kljub izpadu sredstev podelili Nagrade Mesta Ljubljana, ki so za mesto dražje od Župančičevih, in sicer: letos bodo zanje dali 29.000 evrov. Pa tudi Rožančeve nagrade bodo podelili (šport), ki so sicer cenejše: letos 12.500 evrov. Lani so za Župančičeve dali 23.000 evrov.

    A TO SE PA SPODOBI ?!

  2. christooss pravi:

    Zahtevam, da se ukine vsaka kulturna dejavnost. Preostali denar pa porabimo za povečanje voznega parka MOL.

    HST normalno, da je treba dajat nagrade za športnike. Saj vendar oni živijo zdravo. Sicer tega nimajo nikjer za počet ampak podelimo jim nagrade in bodo vsi veseli.

    Kulturniki pa so itak vsi kadijo :) Glede NML se pa itak ve, da vsaka oblast hoče svojim podanikom potalat nagrade. Le tako se lahko prikaže, kako super smo.

    V bistvu je podeljevanje vsakršnih nagrad farsa.

  3. Observer pravi:

    Pakiram kufre in zapuščam državo!

  4. marjan pravi:

    Saj ne morem več verjet. A bo tale Božič še po smrti strašil naokrog. Imenovanje ulice po Titu: Severna Koreja, Kuba in Slovenija, tri neuničljive komunistične trdnjave. Naj si Božič nabije Titovo tja nekam, saj veste kam. Imenovati ulice po vojnih zločincih, to je mogoče samo v Sloveniji. Tudi Jankoviča sem imel za deca, zdaj pa vidim da ni nič od tega, ker to podpira. Skratka, povsem jasno je, da smo za nikamor drugam kot za na Balkan, uf, gorje če me slišijo, kaj govorim, se jim bo hudo zafržmagalo. Božič, spelji se, poln kufr te mamo.

Komentiraj