Saturday 18. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

POLICIJSKA OPAZOVALNA SLUŽBA

25. januar 2007 ob 18:15 | Vest |

Izjava Policije: » Policija je v primeru družine Strojan ravnala v skladu z Zakonom o policiji in drugimi predpisi ter v vseh primerih naredila vse za zagotovitev varnosti življenja ljudi, njihove osebne varnosti in premoženja. Med oblikami dela so policisti izvajali opazovanje, patruliranje in intervencijo. V skladu z Zakonom o policiji so opozarjali, ukazovali, ugotavljali identiteto oseb, izvajali ukrep prepovedi dostopa in omejitev gibanja na določenem območju ali objektu, za preprečevanje in odkrivanje prekrškov in dejanj, ki so ogrožale varnost ljudi in premoženja na navedenih območjih, a so nadzirali in urejali cestni promet, vzdrževali javni red in mir ter preprečevali, odkrivali in preiskovali kazniva dejanja, ki so bila prijavljena in ugotovljena o uradni dolžnosti pri opravljanju naštetih dejavnosti policije.«

»Navedbe, ki smo jih razbrali iz medijskih pripevkov o domnevno nezakonitem izvajanju prikritih metod in sredstev, najodločneje zavračamo… Policisti v nobenem primeru niso izvajali tajnega opazovanja, tajnega sledenja ali drugih zakonskih določenih ukrepov, ki jih ureja 149. člen Zakona o kazenskem postopku, ker za njihovo uvedbo in izvajanje ni bilo zakonske podlage. ”

“Policija ne ločuje nikogar na Roma ali Ne-roma…”

Na novinarski konferneci je generalni direktor Policije, Jože Romšek (več kot enkrat) izpostavil, da je Policija opravljala opazovalno službo. Glede na to, da je bilo ves čas govora o nadzorovanju je bilo zanimivo opazovati direktorja Uprave uniforminrane policije, Danijela Žiberta, kako je ves čas nemo spremljal odgovore generalnega direktorja Policije in ga, če želite, nadzoroval.

Novinarka: Mojca Grobelnik

Kamera: Katja Lenart

Montaža: Marko Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. dedo pravi:

    tolerantnost do grehov “nasih” pred ambruškimi dogodki pa je potisnjena pod preprogo!

  2. Eylülün Blogu pravi:

    Denizlide Gezilecek Yerler

Komentiraj