Saturday 18. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Več glasov za starše

23. januar 2007 ob 14:49 | Vest |


Anton Bajec, direktor Inštituta za starševstvo in družino: …za vsakega otroka en dodaten volilni glas…

Inštitut za starševstvo in družino je v DZ poslal pobudo za spremembo Ustave RS, ki se nanaša na neskladje 1. člena (”Slovenija je demokratična republika”) ter 43. člena (»Volilna pravica je splošna in enaka. Vsak državljan, ki je dopolnil 18 let, ima pravico voliti in biti voljen. Zakon lahko določi, v katerih primerih in pod katerimi pogoji imajo volilno pravico tudi tujci.«)

Predlagajo novo vsebino 43. člena: »Volilna pravica je splošna in enaka. Vsak državljan ima pravico voliti. Vsak državljan, ki je dopolnil 18 let, ima tudi pravico biti voljen. Mladoletne državljane na volitvah zastopajo njihovi zakoniti zastopniki. Zakon lahko določi, v katerih primerih in pod katerimi pogoji imajo volilno pravico tujci.«

In kako povezati spremembo ustave z večjo rodnostjo? Starši z otroki bi imeli, po predlogu, praktično na voljo več glasov. Rekli bi lahko, da večja politična moč staršev, po mnenju predlagateljev, pomeni tudi več otrok.

Txt in video/Mojca Grobelnik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 22 x komentirano
  1. andrej pravi:

    Ta komedija me spominja na plansko gospodarjenje. Gospod govori o letnem primanjkljaju otrok itd. itd. Sedaj se lahko vsak trenutek pojavi še kak veleum in predlaga vpeljavo obveznih rojstev po romunskem principu.

  2. andrej pravi:

    Ko se ljudi pretvarja v navadne statistične številke vse skupaj zveni kot suhoparno preštevanje žrtev v Iraku; tu je pač različen le predznak.

  3. Ščurek pravi:

    Nova serija kretenizmov ablasti.

    p.s. rojevati v makropolitični perspektivi pomeni proizvajati Slovenceljne, ki bodo delali, nakupovali in volili. To je vse, kar ablast potrebuje, da utrdi svojo moč. Ne imigrirati ampak slovenjačiti, saj nekaj zelo homofobnega in ksenofobnega je v naših genih, da to velja na vsak način izkoristiti.

  4. Ščurek pravi:

    - Kdo voli levičarje? Bolj izobraženi.
    - Kdo voli desničarje? Manj izobraženi in cerkvenjaki.

    - Kdo v 21.st. dela otroke? Manj izobraženi in cerkvenjaki.

    Torej, kakšen bi bil izid volitev po spremembi pravil iger?

    Proti tem čudnim ljudem na ablasti je Hitler navaden smrkavec.

  5. dexter pravi:

    ščurek, ne jim laskat, no… grims npr. začne cepetat od sreče, če mu kdo reče, da je naredil ‘goebbelsov zakon’. resnici na ljubo je grims proti propagandnemu geniju čisti retard.

  6. Ščurek pravi:

    dexter, v bistvu imaš prav, čivava res (samo) misli, da je vsaj tako huda kot pitbul.

    samo po drugi strani pa zanimivo, da takšni okostnjaki niso izumrli… in da bomo (kot kažejo ankete) te “genialce” trpeli vsaj še en mandat (se zelo sprašujem, če ni vse, od javnega mnenja do volitev zrežirano, ker res ne poznam nikogar, ki bi te UFO-jevce volil). kar ne morem verjeti, da je slovenec v povprečju res takšen osel, da gre 10x na led. čudno, čudno da bolj čudno ne more biti in se ščipam, če sanjam in ne, potem kmalu spet nekaj novega, še bolj čudnega… nas delajo imune?

  7. zaspan pravi:

    Bullshit.

    Kaj bomo otrokom že v rani mladosti dopovedvali koga morajo volit in v koga verovat!?

  8. sanja pravi:

    Ščurek, enako kot je uspelo opici premagati človeka z delujočimi možgani na predsedniških volitvah ZDA 2000!!

  9. ervinator pravi:

    Zakaj vsakega kretena, ki se oglasi v javnosti, pripišeše sedanji oblasti? Ali res nimate boljših argumentov za kritiko njenega dela? :)

    In od kje to samoponiževanje, da smo Slovenci bolj kot drugi homofobni in ksenofobni? No, odgovor na zadnje vprašanje poznam: gre za ultra-levo-nestrpno propagando, iz katere se napajajo polpismeni uporniki brez razloga. Ta isti borci naganjajo Bajuka ven iz Slovenije …

  10. Ščurek pravi:

    ervinator, vidim, da si predavanja Howarda Zinna še vedno nisi pogledal, saj ti pojem demokracija še vedno ni jasen. eno je ljudstvo in eno je oblast. eden je služabnik in eden je gospodar. tvoji gospodarji oblastniki so ti zapovedali, da si ti služabnik, oni pa gospodarji. da oni tebi gledajo pod prste, ti pa jim zaupaš. no, v pravi demokraciji pa je stvar ravno obratna. resnično ti priporočam ogled tistih predavanj.

  11. ervinator pravi:

    Ščurek, predavanji sem si že v celoti ogledal. Sta zanimivi, vendar ima za moje videnje sveta preveč ekstremistični pogled. Če dovoliš, se z Zinnom v mnogočem ne strinjam. V mnogočem pa se strinjam s Chomskym. Chomsky na primer ne reče, da je vsaka vojna terorizem. Res pa so bili vsi ameriški povojni posegi državni terorizem. Itd.

  12. Ščurek pravi:

    da so Zinnove direktne izjave zate ekstremistične? uuuu, potem si pa res občutljiv in logično, da se zatekaš k pozitivkam. preseneča me, da so na tem svetu takšne nežne dušice, za katere je tudi demokracija per se premočna (vprašanje, zakaj imajo ademokrati sploh pravico voliti, je bistveno bolj temeljno kot, zakaj imajo to pravico ljudje brez otrok).

    lahko si seveda še naprej pozitiven in se puščaš zapeljevati, ampak pomni, vsako udobje se na koncu plača s frustracijo. na kraju, ko te bodo tvoji gospodarji nežno prinesli okoli, ne bodo spraševali za tvoje nežno srce. fasal jih boš ti. fasal jih bo cel narod. zato boš soodgovoren. in linčal te bo še narod, za bonus.

    ko so bili levičarji na oblasti, smo jih vsi družno kritizirali. ko so prišli desničarji na oblast, se je število kritikov nenadoma prepolovilo (forumi so postali ekstremno žolčni, ablast pa dobila neizmerno veliko možnosti, da se ukvarja s samo seboj). in to je tudi glavna v nebo vpijoča razlika med levimi in desnimi volilci. desničar verjame desnim in ne verjame levim. levičar pa ne verjame niti levim niti desnim, verjame le to, da so levi manjše zlo, zato jih (z zelo grenkim priokusom) tudi voli. kdo od obeh pa je v vsem tem demokratičen?

  13. ervinator pravi:

    Ščurek, hvala za napovedi o moji bodočnosti! :)

    Kar se tiče manjšega števila kritikov sedanje oblasti v primerjavo s prejšnjo, je po mojem mnenju razlog v tem, da je nasprotna opcija predolga vladala.

    Z gornjim opisom razlike med levimi in desnimi volivci se nikakor ne strinjam. Pravzaprav se mi zdi ta opis otročje posplošujoč.

  14. Ščurek pravi:

    to, da si spet brez argumentov, me sicer zelo veseli…

  15. ervinator pravi:

    Mene pa žalosti, kadar drugi ostanejo brez argumentov …

  16. Ščurek pravi:

    You, robot?

  17. ervinator pravi:

    Ščurek, si kaj meni rekel ali kar tako cvrčiš?

  18. Ščurek pravi:

    #script existing_desnuharski.cs


    if (Scurek.Response.(enum.pametno_argumentira) == true) Diskreditiraj();

    ——

    #script redefine_desnuharski.cs

    uses I.robot;


    if (Scurek.Response(pametno_argumentira) == true)
    throw new Exception (”Cannot respond. I am only a robodesnuh.”);

  19. ervinator pravi:

    Ščurek še nikoli ni pametno argumentiral, ampak zgolj otročje naivno in žaljivo nezrelo.

  20. dedo pravi:

    bajec, znani konvertit,
    le skrbi za lastno r..!

  21. Serolean pravi:

    SeroLean is a nutritional supplement developed by Dr. Robert Posner to help anyone easily lose weight.

  22. dentatonic pravi:

    DentaTonic is a breakthrough solution that would ultimately free you from the pain and humiliation of tooth decay, bleeding gums, and bad breath. It protects your teeth and gums from decay, cavities, and pain. https://dentatonicbuynow.us/

Komentiraj