Saturday 18. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Konec terminalov?

19. januar 2007 ob 17:20 | Vest |

Trst se je izrekel proti obema uplinjevalnikoma v Tržaškem zalivu. In to zaradi neuspele kupčije! Za presenetljiv preobrat je včeraj zvečer poskrbel tržaški občinski svet, ki je zavrnil oba načrta. Morski terminal španske družbe Endesa je bil sicer že zdavnaj odpisan, kopenski terminal španske Gas Natural pa je vse do včerajšnjega večera užival podporo tržaškega župana Roberta Dipiazze in marsikatere politične stranke v mestu.

Ko je postalo jasno, da španski investitorji ne bodo sprejeli županovih zahtev (beri: Španci naj občini plačajo 5 milijonov evrov letno za obdobje 20 let, poleg tega naj občina z dvajsetodstotnim deležem pristopi v lastništvo podjetja, ki bo upravljalo kopenski terminal), se je Dipiazza naenkrat prelevil v nasprotnika terminalov.


Napačni razlogi - trzaski obcinski svetni Iztok Furlanič

“Mene že ne bodo vodili za nos,” je izjavil župan Dipiazza med včerajšnjo sejo in potrdil svoj NE obema projektoma. Istega mnenja je bil ves občinski svet, ki je tako soglasno (predstavniki stranke Levih demokratov se sicer niso udeležili glasovanja) podprl župana.

Tržaška odločitev ne pomeni ničesar dokončnega. Predzadnjo besedo bo imela dežela. Zadnjo pa Rim.

Txt in video/Poljanka Dolhar

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Lihtenştayn Cami Halısı pravi:

    Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.

Komentiraj