Saturday 18. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Upamo, da bomo kakšen dober rezultat v tem letu vendarle dosegli…”

17. januar 2007 ob 22:59 | Vest |

To vemo, da bodoče policiste v procesu izobraževanja med drugim učijo tudi borilnih veščin. Kar zna biti v izrednih razmerah sila koristno. Policist se mora biti sposoben braniti pred nepridipravi. Priporočljiva je tudi dobra telesna kondicija, če bi slučajno moral koga ujeti ali pred kom bežati.

Kako pa naj se mi, navadni državljani, branimo pred policijskim nasiljem? Kdo bo odgovoren za policijsko nasilje, ki ga tudi v Sloveniji ne manjka (spomnimo se “napada na aktiviste” pred postonjskim centrom za tujce julija lani). Tudi o tem je danes tekla beseda v DZ-ju.

Kakšnih odmevnih primerov v tem letu Barbara Brezigar nikakor ne namerava napovedovati.
Video/Denis Sarkić

Še en epilog današnjega dneva:
Večina članov odbora DZ-ja za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje se je strinjala, da se preiskovanje kaznivih dejanj policistov, tudi policijskega nasilja, prenese na vrhovno državno tožilstvo. Tam bo namreč ustanovljen specializiran oddelek znotraj skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala.

Če bo zavoljo tega odslej manj “policijskega nasilja”, pa bo pokazal čas.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Gorilla Flow pravi:

    Gorilla Flow is a non-toxic supplement that was developed by experts to boost prostate health for men. It’s a blend of all-natural nutrients, including Pumpkin Seed Extract Stinging Nettle Extract, Gorilla Cherry and Saw Palmetto, Boron, and Lycopene.

  2. Eylülün Blogu pravi:

    Eylül Online

Komentiraj