Saturday 18. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ste za legalizacijo marihuane?

17. januar 2007 ob 23:42 | Vest |

Dandanes se zdi, da smo v Sloveniji priča vedno večji porabi prepovedanih substanc ob hkratnem neobstaju javne razprave o tej problematiki. Glede na to, da Slovenija nima zakona, ki bi zaobjemal celotno področje drog (in kot kaže ga še nekaj časa ne bo imela) so nas zanimala mnenja mimoidočih in Mateja Jankoviča, vodje projekta Prohibicija slepi.



“Naj se vsaj pametni odpovejo takim norostim, kot je prohibicija konoplje.”

Video in txt Mojca Grobelnik

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. had pravi:

    sem za legalizacijo marihuane!

  2. kocka pravi:

    Mojčica,

    kje si našla moja prijatelja Mateja in Tomaža? :-)

  3. sanja pravi:

    Absolutno! To, da je prepovedana, je eden od hujših kretenizmov. Hkrati je pa alkoholizem skoraj ljubka razvadica v stilu “pregloboko je pogledal v kozarček”

  4. Rok pravi:

    Pohvalil bi video prispevek, ker mislim, da je bil res dobro narejen, hkrati pa bi se dodal, da se strinjam z Matinom Cinelškom(?).

  5. ervinator pravi:

    No, prav zgleden ta prispevek ni. Ko je anletirani rekel, da o tem ne ve kaj dosti, mu je novinarka poskusila v na jezik polagati svoje sugestije (”Mislite, da to ne bi imelo kakršnega kolil učinka?”). S tem ga je sprovocirala, da je vendar povedal svoje mnenje. To je slaba novinarska praksa.

  6. Rok pravi:

    Morda se je res malo nespretno izrazila na zacetku, ampak se je potem popravila ”Mislite, da to ne bi imelo kakršnega koli učinka…se pravi, da… nimate mnenja o tem?”

    Drugace pa mi je bilo predvsem vsec, da ni bil video narejen “v susu” tako kot vecina ostalih, ki jih opazim na netu, ampak je malo preskakovalo med pripovedovalcem in anketiranci.

  7. ervinator pravi:

    Ja, in če bi anketirani takrat ostal pri tem, da nima mnenja, bi bilo videti, kot da se z njo strinja: da prohibicija ne bi imela učinka. Ker pa ga je sprovocirala, je sicer ponovil, da nima mnenja, takoj za tem pa vendarle neko mnenje oblikoval.

    Postavljanje dvojnih vprašanj na tak način je pogosta napaka novinarjev. Ena od tistih, ki v to semr najbolj pretirava, je Vida Petrovčič. Vprašanje oblikuje kot ekspoze, odgovor pa pričakuje v obliki da ali ne. V zgornjem intervjuju seveda ni bilo tako hudo. Ko že navajam ekstreme: v tem smislu obupno se obnaša tudi Boštjan Lajovic. Če je on eden najboljših (ker so ga izbrali za Odmeve), je stanje slovenskega novinarstva res ubogo.

Komentiraj