Thursday 9. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Zastonj parkiranje

13. januar 2007 ob 17:07 | Vasja Eigner |

Zakaj v Mariboru poleg avtomatov namenjenih za plačevanje kratkoročnega parkiranja v modri coni stojijo študentke in študenti v oranžnih “ibercugih”?

Zdi se, kot da bi v Mariboru šele po novem letu izvedeli, da smo prešli na evro. In kdo je odgovoren? Javno komunalno podjetje d.d. družba Nigrad, ki je gospodar javnih parkirišč v mestu.

Študenti in študentke, ki so za prodajo parkirnih listkov plačani cca 3,5 evra na uro, niso znali povedati, do kdaj bodo imeli tovrstno službo. Dolgoletni direktor Nigrada, Zlatibor Krajnčič, pa je za novinarje zelo težko dosegljiv, zato nismo izvedeli, kdaj bodo avtomati prilagojeni na plačevanje z evri, tudi ne vemo, če bodo dosedanje avtomate zamenjali novi.

Ura parkiranja v plavi coni stane 0,42 evra. V kolikor nimate točnega zneska pri sebi, se morate znajti sami. Prodajalci parkirnine ob pričetku dela namreč ne prejmejo menjalnega denarja. Vendar brez panike. Dokler je modra cona še označena z modro barvo lahko svoj avtomobil za dve uri parkirate brezplačno. Vse kar morate storiti je to, da na parkirni uri, ki jo lahko kupite na vsaki črpalki, označite uro pričetka parkiranja.

Po namigu enega od mestnih redarjev, ki pišejo kazni za neplačano parkiranje, smo izvedeli, da niti parkirna ura ni nujna. Plačilu za kratkoročno parkiranje v modri coni (2 uri) se lahko izognete že tako, da na navaden listek, ki ga postavite na vidno mesto v avtomobilu, zapišete datum in uro prihoda vašega jeklenega konjička.

Seveda pa je gotovo samo še vprašanje časa, kdaj bomo zagledali pleskarje, ki bodo modre črte prekrivali z belo barvo.

Vesna Lovrec
video/Vasja Eigner

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. mArkedzani pravi:

    opa, smo bili istocasno tukaj? http://www.vecer.com/blog/v1/default.asp?kaj=2&blog=sanmarco&id=9917

  2. mArkedzani pravi:

    Vidim po punci ob avtomatu, ki je isto oblecena..

  3. Jaka pravi:

    Ce jim je pri preglasnem rojstvu slo-evra uspelo spregledati dejstvo, da smo tolar pokopali, me resnicno zanima ce so morda pravocasno preracunali koliko zasluzijo s pobiranjem parkirnine v modri coni, kjer le te ni potrebno placati, ter koliko jih bodo stali studenti, ki podpirajo zastarele parkirne avtomate. Koliko previsoka je ze bila placa direktorja tega javnega podjetja?

  4. car insurance pravi:

    car insurance…

    uvixbhhbow kukvpiwma bjxwqgc lsxqcodc adekzmfkkfu oyibsc…

  5. Metanail Serum pravi:

    Buy Metanail Serum Pro USA official website. Say goodbye to nail and foot woes and hello to healthy, happy hands and feet with Metanail Serum Pro

  6. GlucoFlush pravi:

    GlucoFlush™ is an all-natural supplement that uses potent ingredients to control your blood sugar.

Komentiraj