Sunday 12. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Grad za ustavnega sodnika

12. januar 2007 ob 20:12 | Vest |

Dr. Grad je nedvomno dober kandidat za ustavnega sodnika – samo ne zdaj, ko je treba v Ustavnem sodišču nadomestiti odlično predstavnico civilnopravne discipline dr. Wedam–Lukičevo, Grad pa je strokovnjak s področja ustavnopravne discipline. Kdor daje ali podpira tak predlog sedaj, s tem izraža globoko nerazumevanje za skrajno kritični položaj obupno preobremenjenega ustavnega sodišča.

Če ta v zadnjem letu do skrajnosti preobremenjeni “stroj” ne bo obratoval pod sedanjimi do kraja “navitimi obrati” prav vsak dan vsaj še do konca leta, ko ga bo doletel “generalni remont” (zamenjava še petih ustavnih sodnikov), se bodo že sedaj velikanske zamude do takrat še dodatno povečale in naredile tisti “generalni remont” še težji, in to povsem brez potrebe. Do takrat bi moral ta stroj delovati tako kot doslej, izpadlo kolesce bi torej moralo zamenjati kolesce enakega profila - v sedaj delujoči tričlanski “civilnopravni” senat bi moral torej vskočiti nov civilnopravni strokovnjak, ne pa nekdo, ki se na to nič ne spozna. Strokovnjake drugih profilov (Grada, Mozetiča in druge) pa je treba vključiti v ustavno sodišče pol leta kasneje, ob “generalnem remontu”.

Drugače bodo seveda ravnali tisti, ki jim je v interesu, da se zaostanki na ustavnem sodišču čimbolj nakopičijo – to pa sta naši (kratkovidni) izvršna in zakonodajna oblast, ki jima tako zasuto ustavno sodišče ne bi utegnilo preveč gledati pod prste. Če ne gre drugače, vsaj pustite dr. Wedamovo, da dela še teh šest mesecev in potem zamenjajte vseh šest sodnikov naenkrat.

Matevž Krivic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. ervinator pravi:

    Kakorkoli … Ampak Wedam-Lukičevo pa res čim prej stran!

  2. Quietum plus pravi:

    The Quietum Plus supplement promotes healthy ears, enables clearer hearing, and combats tinnitus by utilizing only the purest natural ingredients. Supplements are widely used for various reasons, including boosting energy, lowering blood pressure, and boosting metabolism.

Komentiraj