Saturday 18. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Slovo ministrice

10. januar 2007 ob 19:31 | Jani Sever |


Lukačič, originally uploaded by jani1sever.

Boj s ptičjo gripo Foto/Denis Sarkić

Marija Lukačič odhaja. Tako kot je bilo napovedano. Vlada zaradi tega ne bo doživela resnejšega pretresa.

Marija je bila dobra ministrica. Predvsem za stretegijo SDS, ki ji je resno in zavzeto sledila. Urejevala je kmetijsko ministrstvo. Se borila z lobijem SLS. In zmagala.

Hkrati je bil kmetijski resor zelo uspešen pri črpanju evropskih sredstev, kar naj bi bila ena od prioritet dela ministric ali ministrov za kmetijstvo, čeprav so njihove zasluge za to običajno zanemarljive.

Njena največja pomanjkljivost je bila nespretnost v komuniciranju z javnostjo in z Brusljem. Gospa ni uživala v svetovljanstvu.

Strela z jasnega. Ravno v pravem trenutku se je izkazalo, da je krhkega zdravja.

Svoje poslanstvo je izpolnila. Ministrstvo je zdaj bolj »čisto«, evropska sredstva pritekajo in vlada ima od nedavnega drugo žensko ministrico - Marjeto Cotman.

Nekateri namigujejo, da naj bi njen naslednik postal Iztok Jarc, veleposlanik v Izraelu, ki je že bil državni sekretar na kmetijskem ministrstvu. Če to drži, protokol očitno ne bo več težava.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. uros1981 pravi:

    Pripopal si najbolj primerno sliko! Takrat po ‘ptičji gripi’ se je pokazalo, kaj zmorejo mesnopredelovalni lobiji - v basanje s hrano, da se le pokaže, da je “neoporečna”, saj jo vendar uživa sama ministrica, lahko prisilijo članico vladne ekipe in jo nato kot cirkuškega pajaca dajo pred objektive fotoreporterjev. Res bolano. Pa ne samo zaradi zažgane masti, ki ji polzi po prstih in podbradku. Samo za neke višje cilje profita, ki temelji na umoru in degradaciji okolja …

  2. nimfa pravi:

    No ja, pojasni pa zadevo z zdravjem, od piške se kar cedi. ;)

  3. mArkedzani pravi:

    “Strela z jasnega. Ravno v pravem trenutku se je izkazalo, da je krhkega zdravja.” Jani, misliš, da ji tale pišek iz fotke ni pasal?

  4. Sendi Krasić pravi:

    Grižlja piščanec po ptujsko, po besedah prvega šefa PP Glaserja in niti malo ni bil podobnen kitajskim piščancem, po okusu seveda. Za ptičjo gripo pa ne vem, čez koliko časa se pojavi… Mogoče je to zdravstveni razlog. Upam, da ne, ker smo potem vsi takrat prisotni novinarji-snemalci-fotografi jedli iste piške!

  5. mArkedzani pravi:

    eni so prej podvrzeni raznim virozam.. ti je pasal? (p.s. - nisi rekel, da se med delom ne prehranjujes? :)

  6. Sendi Krasić pravi:

    Dober spomin. Po tistem fotkanju ministrice in direktorja sem končal z delom tistega dne, zato hrana…

  7. mArkedzani pravi:

    kolikor je meni znano “iz mojih virov”, ste komaj cakali, da se onadva odstranite in vi skocite nanje..

  8. Sendi Krasić pravi:

    Morda večerovci, jaz sem komaj čakal, da fotkam Marijo in Romana, ki se malo omastita…

  9. mArkedzani pravi:

    vecerovci so tudi bili tam?

  10. mArkedzanijev Secret » Blog Arhiv » Fotostrip: Cosa Nostra pravi:

    […] Pred dnevi sva z Zvonetom debatirala mdr. tudi o tem, kaj vse počnemo fotoreporterji med svojim delom. Sendi Krasić je razkril, da se med delom ne prehranjuje, je pa non-stop na preži. Tudi sam se držim tega pravila, vendar veliko pijem. Na Večerovem bobu sem spil verjetno več kot liter multivitaminskega ekstrakta. Žeja, pač. Vseskozi pa lovil dobre motive, eden izmed njih je v aktualni Mladini celo izbran za foto tedna. […]

Komentiraj