Saturday 18. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Novi prvi pekarnar

10. januar 2007 ob 16:38 | Vasja Eigner |

Z novim letom se je v mariborski Pekarni z mesta direktorja poslovil Borut Wenzel. Zamenjal ga je Borut Osonkar, izkušen “svobodnjak” na področju civilne družbe. Zaradi zmanjšanja sredstev za programe javnih del, ki so se po besedah vodilnih na Zavodu za zaposlovanje Maribor bistveno zmanjšala predvsem za mariborsko območje, pa je Pekarna izgubila štiri sodelavce.

Pekarna je nevladna, neprofitna organizacija, ustanovljena za vzpodbujanje in podporo programskega in projektnega sodelovanja med posamezniki in skupinami umetniških, kulturnih, izobraževalnih, raziskovalnih, naravovarstvenih, informativnih ter humanitarnih dejavnosti in za nudenje pomoči pri razreševanju njihovih potreb.

Delovati je začela na pobudo skupine ljudi, ki so želeli, da se prostore bivše vojašnice da v uporabo kulturi. Leta 1994 so zasedli kompleks poimenovan Pekarna. Do leta 1997 je celoten kompleks deloval kot skupnost, pomeni, da je magdalenska mreža imela plenum, ki je sproti reševal tako vprašanja vsebine kot nastale probleme ter tudi komuniciral z javnostjo.

Leta 1997 so ustanovili Zavod Pekarna magdalenske mreže. Lastnica kompleksa je občina Maribor, statusno pa razmerja med njo in Zavodom še vedno niso urejene.

O trenutnem stanju in načrtih za prihodnost smo se pogovarjali z novim direktorjem Borutom Osonkarjem.

Txt/Vesna Lovrec, video/Vasja Eigner

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. niko pravi:

    Model pred vsakim odgovorom na kratko zabije sogovornico…

  2. hair transplant turkey pravi:

    which has numerous health and genetic causes—is resolved.

Komentiraj