Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Predsednik zaustavljen

23. december 2006 ob 18:18 | Jani Sever |


Jelka Strojan o črnih gradnjah

Janez Drnovšek je obiskal Ambrus. Skoraj skrivno. A očitno ne dovolj.

Včeraj se je po telefonu pogovarjal z Jelko Strojan. Prepričeval jo je naj se vrne z otroki v Postojno.

Ker je Jelka vztrajala, da bo ostala na svoji zemlji, se je odločil, da ji odpelje dva kontejnerja za bivanje. Najem SCT-jevih kontejnerjev bi plačalo Gibanje za pravičnost in razvoj.

Proti Ambrusu so krenili v nekakšni ohlapni koloni, najprej predsednik in za njim kontejnerja.

Predsednik republike je prišel okoli poldneva do Jelke Strojan.

Kontejnerja, ki sta vozila nekoliko za njim, so krajani Ambrusa zaustavili - kot so povedali včeraj, se lahko zberejo v nekaj minutah.

Ker kontejnerjev ni bilo, se je predsednik odpravil do “živih barikad” – menda se je zbralo od 200 do 300 ljudi. Zavzel se je za Strojanove. “… al ste vi ljudje, al kaj ste…”

Protestniki so mu povedali, naj prepriča Strojanove, da vsi odidejo iz okolice Ambrusa. Predsednik jim je odgovoril, da bo poskusil še enkrat.

Odšel je do Jelke, vendar ta ni popustila.

Predsednik republike in kontejnerja so se nato odpeljali nazaj proti Ljubljani.

Jani Sever

PS:
Že včeraj so nekateri aktivisti skušali dobiti šotore za Strojanove. Vendar brez uspeha. Menda je bilo slišati tudi pripombe, češ da Romi že znajo poskrbeti zase.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Suj pravi:

    Za to, kar se sedaj dogaja v naši državi ne najdem besed. Prvič v življenju me je sram, da živim v takšni državi kot je Slovenija. Gre za kruto nespoštovanje osnovnih človekovih parvic in temeljnih vrednot. Šli smo za 500 let nazaj, vaške straže, kontrola policijskih vozil, sovražni govor,… in ko en besen ata pljune v kamero, si misliš samo WTF????

    Drnovškova poteza mi je bila všeč zato, ker je veliko otrok v družini, ki so od vseh najbolj nastradali. Njim pa res privoščim božič na toplem. Država, v kateri celo njen predsednik ne more storiti nekaj dobrega zaradi 300 razjarjenih vaščanov, ni vredna nič. SRAMOTA!

  2. Piramide » Blog Arhiv » Go Drnovšek! pravi:

    […] O našem predsedniku si lahko misli vsakdo kar si hoče. Saj imamo vendar demokracijo. Slovenija ima 2 milijona prebivalcev, med njimi se skoraj vsi med sabo poznamo ali smo med sabo v sorodu. Slovenija na žalost nima 69 milijonov prebivalcev kot npr. Nemčija, ki jih je po združitvi dobila še 19 milijonov ljudi. Slovenija je ena majhna, zakompleksana, izgubljena državica, ki ima sovražno vlado do svojih državljanov in prijaznega predsednika, ki pokliče babico Jelko (ali Elko? - novinarji, dajte se že zmeniti) po telefonu in ker noče narediti to, ker jo pride prosit, zato jo pride naslednji dan obiskat in s sabo pripelje dva kontejnerja stvari. Najem SCT-jevih kontejnerjev bi plačalo Gibanje za pravičnost in razvoj. […]

  3. ervinator pravi:

    Suj, vsi si želimo najboljše za te otroke. Najboljše bi bilo, če bi njihove očete kriminalce pozaprli, otroke pa oddali v rejništvo.

  4. Aizen Power pravi:

    Aizen Power is a dietary supplement for male enhancement sexual health that is designed to help enhance men’s sexual performance and improve overall health.

Komentiraj