Sunday 19. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Božično darilo

21. december 2006 ob 18:15 | Jani Sever |


janša božič, originally uploaded by jani1sever.

Foto/Denis Sarkić


Domovanje Strojanovih v Ambrusu je porušeno.

Okoli njihove zemlje je bil teritorij, v krogu dveh kilometrov, blokiran od 5.15 do 16.30, ko so skozi obroč spustili novinarje in Zorana Grma.

Na zemlji Strojanovih zadaj stoji bivalna prikolica Adria (za 2 osebi, kot pravi Borut Peterlin) in ostala je manjša garažica.

V Ambrusu je 11 Strojanovih. Tam bodo prenočili. Otroke, kot pravi Grm, zebe. Zakurili bodo ogenj.

Socialne delavke so nagovarjale del družine, da odide v neko stanovanje v Ljubljani, vendar so Strojanovi to zavrnili.

Sprašujejo se, zakaj so okoli njih policisti – saj niso v zaporu.

Ambruščani civili so bili ves čas mirni. Vse je bilo pripravljeno na slavje, ki se je začelo malo pred 18.00, ko so v zrak poletele rakete.

Minister za okolje Janez Podobnik medtem čaka, da se bo, glede ene od ponujenih lokacij, strinjala vsa družina. Potem naj bi sledila PR akcija vlade.

Janez Janša je ta teden v intervjuju na TVS, v obrambo notranjega ministra Dragutina Mateja, rekel: “Oni so sami rekli, da se ne bodo več vrnili v to naselje in to je minister sporočil.”

Domovanje Strojanovih naj bi bilo, kot pravi Robar Dorin, porušeno brez ustrezne odločbe, saj ta ni bila dovolj natančna.

V Sloveniji je še vedno nekaj tisoč črnih gradenj. Nekaj jih je bilo doslej porušenih, a praktično vse so bile vikendi in ne stalna bivališča.

Strojanovim so njihovo edino bivališče porušili pred božičnim večerom.

Diskriminacija?

Božičkovo darilo nestrpnosti.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Piramide » Blog Arhiv » Sočustvujem z družino Strojan pravi:

    […] foto: POP TV Tik pred največjim krščanskim praznikom, so jim podrli hiše. To so dobili za božično darilo. Noč na prostem? Mirko Strojan pravi, da bi z rušenjem lahko počakali do pomladi. […]

  2. Maks langobardski pravi:

    Ja Sever, karkoli že…demokrat si od glave do zemlje. Pardon liberalec.

  3. Franci pravi:

    Dobrodošli v krasnem novem svetu… upam, da se bomo Slovenci kaj spametovali in še kmalu ugotovili, da imajo nestrpnost in agresivna politika poleg tistih proti katerim je usmerjena, slabe posledice tudi za nas. Raje izkoristimo svoje potenciale, kot pa, da svoje frustracije in zagrenjenost sproščamo na manjšinah in se ob tem počutimo nadmočne…

  4. komunist pravi:

    Tako je JAni…. ti si naš.
    Udari po janševcu.

  5. Lilie pravi:

    To je res hudo. V duhu sprave. V to našo državico ne zaupam več kaj dosti. Rada brca v crknjenega psa.
    To je neka ciganska Depala vas. Romi, naši dolenjski, so skoraj brez izjeme katoliki, na svoj način seveda. Simbolika voščila je ganljiva, do bolečine. Res, da jih imajo Strojanovi za ušesi. Ampak oni niso oblast. Za kaj je pri nas vse tako skrajno, na nož. Da se razumemo, tudi jaz sem katoličanka. Sram me je, do obisti.

  6. Čagiž pravi:

    Oblast ima palico, ki ima dva konca,
    ablast pa zna tepsti z obema!

  7. AD pravi:

    a propos besede »civili«, ki naj bi označevala ne-Rome: o njenem pomenu sem se pogovarjala s kar nekaj Romi in med njimi jih je večina za to besedo prvič slišala od mene, tako mi - itak - tudi niso znali od kod naj bi izhajala. Besedno ločevanje na Rome in »civile« je torej zraslo na medijskem vrtu. Zanje smo kvečjemu gadjo/gadja.

  8. mrki pravi:

    -čdobil sem SMS: Zakaj je Marija v hlevčku rodila? Ker ji je strašni rimski prokurator Podobnikus, tri dni pred porodom porušil hišo, ki je bila črna gradnja.

Komentiraj