Sunday 5. May 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Nova ministrica

18. december 2006 ob 18:18 | Jani Sever |

Kaj o njej in njeni prihodnji politiki misli bivši minister za delo Janez Drobnič:

Marjeta Cotman je dan preden je bila predlagana za ministrico za delo vstopila v NSi. NSi je tako, kljub odstavitvi prejšnjega ministra Janeza Drobniča, ohranila resor. A pomembnejše je vprašanje, ali bo tudi politika tega resorja ostala enaka.

Cotmanova je pravnica, ki nikoli doslej ni bila članica kakšne od političnih strank. Ni ji uspelo s kandidaturo za naslednico Matjaža Hanžka. Doslej je bila državna sekretarka na ministrstvu za delo, vendar se z Drobničem ni ravno najbolje razumela.

Na hiringu v državnem zboru o svoji prihodnji politiki ni povedala ravno veliko. Morda tudi zato, ker je nasproti nje ves čas sedel bivši minister. Jasno je samo, da je umaknila sporno strategijo rodnosti. Kar je seveda javno mnenjsko oportuno, vendar je hkrati v neskladju s programom NSi, ki govori o nedotakljivosti življenja.

Splav je samo eno od neprijetnih vprašanj, s katerimi se bo morala ukvarjati nova ministrica. Tu je še dilema napisa na vojnih grobiščih, okoli katerega se stranke nikakor ne morejo uskladiti. Celo razsodbo ustavnega sodišča si razlagajo povsem po svoje, čeprav je jasno, da civilne žrtve pač ostajajo civilne žrtve, ne glede na to kaj so počele, preden je bil nad njimi storjen zločin.

Najpomebnejše, kar čaka ministrico bo, kljub vsem tem vprašanjem, gotovo njeno sporazumevanje s sindikati. Večina poznavalcev je prepričanih, da njena izvolitev pomeni dokončno prekinitev vladnih naporov za večjo fleksibilnost trga delovne sile. Ministrica konca reform?

To najbrž niti ni preveč smelo napovedovati. Težje je predvideti, kakšen bo vpliv menjave ministra za ministrico za vladno koalicijo. Zaenkrat Drobnič, z vztrajanjem na “pravovernih” temeljih NSi, najverjetneje samo širi bazo vladnih strank.

Jani Sever

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. B5 pravi:

    Uf, stari to pa je comeback! Dobrodošel v našo blogovsko soseko!

    To z intervjuji prek YouTube je genialna poteza. Pa celo Pop TV ti je sunil objavo… Prazaprav sem tudi sam razmišljal, da bi imel na svojem blogu interjuje, a jih ne bi mogel natipkati. Seveda youtube!!!

    Zelo kmalu si bom omislil eno podobno kamero in začel delati intervjuje. Seveda fotografov.

    Blog ON!

    B5

    PS: Sori, ker nisem direktno tega posta komentiral, a sem ga pa konzumiral.

  2. Čagiž pravi:

    Imenovanje Cotmanove je dobro. Vlada se je namreč ponovno izkazala za nekonsistentno, tokrat na srečo do ženske politike, saj je za vladnim omizjem podvojila participacijo žensk.
    V vsakem primeru se je vlada zavarovala, da ji ob menjavi Lukačičeve ne bo potrebno istospolnih registracij spremeniti v istospolne poroke, saj bo med “ljudmi” tudi ženska, kot to rada poudari strankarska kolegica Cotmanove, “za šporhet vzgojena” gospa Uhan.

    Dokler pa mi cinizem še ne povozi dobre vere, naj povem, da bom z veseljem podprl delo Cotmanove, če ga bo obrnila za 180 stopinj stran od Drobničevih politik, torej nazaj v smeri socialne države.

  3. vest.si » Blog Arhiv » Slovo nepriljubljene ministrice pravi:

    […] Svoje poslanstvo je izpolnila. Ministrstvo je zdaj bolj »čisto«, evropska sredstva pritekajo in vlada ima od nedavnega drugo žensko ministrico - Marjeto Cotman. […]

  4. phentermine no prescription pravi:

    Good site. Thanks.
    http://www.angel-owners.de/functions/phentermine_adipex.htm cheapest phentermine

  5. prolan12 pravi:

    taSpaA wrerrerreteee

  6. prolan3 pravi:

    KtrKS5 wwwwqqqqsssddd

  7. prolan5 pravi:

    e1qSUT eeeerrrffddgggggggccccc

  8. Vasyu pravi:

    hgnuXN Vasyu testit vasyu.net

  9. mature adult friend pravi:

    http://www.transeonic.com/Images/adult/2/mature-adult-friend.html mature adult friend http://www.transeonic.com/Images/adult/2/mature-adult-gallery.html mature adult gallery http://www.transeonic.com/Images/adult/2/mature-adult-game.html mature adult game

  10. Cami Halısı Norveç pravi:

    After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.

  11. GlucoFlush pravi:

    GlucoFlush™ is an all-natural supplement that uses potent ingredients to control your blood sugar.

  12. Betmavera pravi:

    Thanks my brother. How can i help you?

Komentiraj