Vabilo - Mateja

26. junij 2009 ob 13:59 | Vest |

Največji dobrodelni dogodek na Koroškem!

Tekma zvezd za Darka- Sobota, 27. 6. 2009 športni stadion Prevalje

Darko Grabovac je 24 leten Prevaljčan, ki trpi za mišično distrofijo (96 % invalidnost). Zaradi njegove bolezni je njegova edina možnost komunikacije s svetom s pomočjo uporabe interneta. Zaradi prilagojene uporabe, so stroški takšnih rekvizitov izredno dragi in ker si družina le – tega nikakor ne more privoščiti se je lansko leto porodila ideja o izvedbi zelo zanimivega športno/zabavnega dogodka, ki bi pomagal Darku kupiti posebno konzolo z monitorjem in tipalom, ki njegov invalidski voziček poveže z internetom. Investicija je znašala 6700€, s samim dogodkom, ter ostalimi donacijami smo zbrali 7400€, in s tem kupili Darku še dodaten grelec za dlani

Odziv na omenjeni dogodek je bil enkraten, kar je samo potrdilo dejstvo, da znamo v primeru stisk stopiti skupaj! Odzvali so se tako športniki, estradniki kot tudi obiskovalci (prireditev je obiskalo namreč preko 800 ljudi) in podprli idejo o dobrodelnosti.

Zgodba s tem seveda ni končana. Darko je fant z neverjetno pozitivno energijo, ki jo ne glede na njegovo težko bolezen, širi med ljudmi. V njegovo čast tudi letos organiziramo tekmo zvezd, kjer bomo poleg Darka (nabavili mu bomo novo baterijo za nov dihalni aparat). pomagali tudi 12tim socialno ogroženim koroškim družinam kupiti računalnike njihovim šoloobveznim otrokom.

Do tega trenutka so sodelovanje že potrdili: Miran Pavlin, Simon Sešlar, Damjan Gajser, Ivan Simonovič, Ožbi Ošlak, Mitja Kunc, Jure Košir, Aleš Gorza, Drago Grubelnik, Natko Zrnčič Dim, Novica Nikčevič, Dejan Zavec, Tomaž Barada, Amir Karič, Zlatko Zahovič….

Seznam športnikov, estradnikov in medijev se bo v naslednjih dneh še dopolnjeval.

Program bo potekal podobno kot lani. Čez dan se bo odvil turnir odbojke na mivki – dvojke in turnir v malem nogometu na umetni travi. Od 14.00 – 17.00 bo potekal turnir selekcij U-12 koroških nogometnih klubov (Korotan, Dravograd, Slovenj Gradec, Črna).

Ob 18.00 se bo začela tekma zvezd, katero bo sodil Drago Kos. V samem dnevu se bo odvijalo še mnogo ostalih športnih ter interesnih aktivnosti… Po sami tekmi pa bo sledil dobrodelni žur z nastopom glasbenih skupin NITROX, FAJERCAJG, in rockE,

Vse informacije o tem velikem dobrodelnem projektu, lahko zasledite na spletni strani: www.mladizamlade.si/za_darka/

Podporo z udeležbo in pomočjo nam je potrdilo že veliko slovenskih znanih imen, seznam bo redno dopolnjevan na naši uradni spletni uradni spletni strani.

Mateja Koren

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj