Monday 16. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Predstavitev novele

9. junij 2009 ob 17:40 | Zlatko Širol |

Poslanec SDS Andrej Vizjak in poslanec SNS Zmago Jelinčič Plemeniti predstavljata novelo Zakona o jamstveni shemi.

Zlatko Širol

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. lala pravi:

    Preprečit ropanje slo(oz. našega) premoženja???……EEEEEE……kakih 20 let prepozno!!!!!!!!! BANDA

    Sicer pa upam da bo tale novela mogoče res kej pripomogla, ker je res!!!, da se bo po vladnem predlogu ROPALO dalje, namreč predlog govori tako, da družba sme dobiti kredit, če ni v nikakršnem pregledu pristojnih nadzornih/preiskovalnih/represivnih služb, ki naj bi pri nas BAJE opravljale svoje delo???( se pravi, če je glede poslovanja vse OK.)
    Kar pomeni, da nekaj najbol odmevnih “taikunskih” združb mogoče res ne bo dobilo kredita, v ostalih pa se bo delalo kot do sedaj, po domače!!!!!!!!

  2. medek pravi:

    Ne bom pogledal, slovenske “kmetije” in prascov.

  3. medek pravi:

    Protioklepni lanserji
    Med teroristi in organiziranim kriminalom je protioklepno orožje zelo iskano, saj ima veliko prebojno moč. Armbrust (na sliki) je nemški ročni metalec protioklepnih min z efektivnim dosegom do 300 m in lahko prodre skozi 300 mm oklepljenega jekla. RPG 22 je sovjetski lanser protioklepnih raket z do 150 metrov efektivnega dosega in lahko predre do 400 mm jekla. S protioklepnim orožjem je organiziran kriminal uspešnejši v spopadih s policijo, pri ropanju oklepnih vozil za prevoze denarja, takšno orožje pa je zelo učinkovito tudi za atentate na politične voditelje, ki se vozijo v blindiranih limuzinah. Uporniki v Afganistanu in Iraku so že s starimi RPG 7 učinkovito delovali proti počasi in nizko letečim helikopterjem.
    Največje kraje orožja
    decembra 1999 neznanci iz postojnske vojašnice odnesejo približno 150 pušk, brzostrelk škorpijon in uzi, ter več tisoč kosov streliva;

    julija 2001 iz celjske vojašnice izginejo štiri avtomatske puške kalašnikov;

    novembra 2002 sta neznanca vdrla v stražarnico vojaškega skladišča v Rojah pri Ljubljani, razorožila stražo in odnesla sedem kalašnikovk ter zaboj streliva;

    sredi maja 2009 neznanci iz skladišča NUS pri Pivki odpeljejo 57 ročnih bomb in 12 protioklepnih lanserjev.

  4. MEFISTO pravi:

    MEDEK, tako imenovana levica se oborožuje za prihodnje volitve.

  5. medek pravi:

    @Mefisto
    A je Kahel z Janšo oborožil Al Kaido, da NLB napade?

    Tele kabelske in nekabelske povezave so bolj balkan XE varijanta.

  6. medek pravi:

    Ko pa že govorimo o odgovornosti, ministrstvu za obrambo je država zaupala rokovanje z ubijalsko tehnologijo. Če ministrstvu takšne zadeve kradejo, zaupanja ni več. Ukradenih pa je bilo skupno že več kot dvesto kosov orožja. Obrambno ministrstvo se je ob (ne)namerni malomarnosti doslej izkazalo kot soliden “dobavitelj” orožja - za potrebe kriminalcev.
    http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/1042273480

  7. lucko pravi:

    Ali sem to prav slisal, Jelincic grozi z referendumom. A je pozabil, da je bil predhodni zakonodajni referendum ukinjen.

  8. rukar pravi:

    Nekdo si z bazukami dela zalogo, da bi v slučaju zmage ” desne ” opcije zadonelo in zagorelo, da bi očitali, kako je postalo v naši deželi živeti nevarno ! Rdečkarji napravijo vse za oblast !

Komentiraj