Monday 16. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Sedmerica izvoljenih

8. junij 2009 ob 3:53 | Zlatko Širol |

Zmagovita sedmica evropskih volitev 2009 ,ki bo najverjetneje predstavljala Slovenijo v evropskem parlamentu se glasi takole:

MIlan Zver in Romana Jordan Cizelj (SDS)
Tanja Fajon in Zoran Thaler SD)
Lojze Peterle (NSi)
Ivo Vajgl (Zares)
Jelko Kacin (LDS)

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 30 x komentirano
  1. Kaktus pravi:

    THALER ALI TALER, KOT NEKOČ, NAJŠIBKEJŠI ČLEN MED BODOČIMI POSLANCI, sposoben reševati družinske pripertije, VAJGL, doma v nastopih aroganten, v tujini priliznjen in servilen , ostali so ne- sporni vsaj zame ! Kako pa ostali blogerji ?

  2. 007 pravi:

    Upam, da si je folk zapomnu izjavo Plemenitga (,,da so vsi Slovenci neumni,,). Škoda, ko pa tako hitro pozabijo in ga spet izvolijo h koritu

  3. Nogavička pravi:

    007, mož je zrel za teden seciranja in osredotočene publicitete na temo “kaj točno je s tem mislil” in ali se ne bi za izrečeno tudi opravičil ;) Navsezadnje je njegov ugled v javnosti in ugled njegove stranke pod velikim vprašajem. Tak lucidnež!

  4. edam pravi:

    Tanja Fajon naj vrne davkoplačevalski denar, ki smo ji ga plačali za njeno večletno kampanjo, ko je kot novinarka RTV poročala iz Bruslja - ali pa naj mesto prepusti drugemu kandidatu! Drugače pa bo ona le še en primerek novinarske neobjektivnosti in neetičnosti, ki je že pred nastopom političnega mandata izgubila vso kredibilnost …

  5. Nogavička pravi:

    edam :)))

  6. MEFISTO pravi:

    NOGAVIČKA in 007, Jelinčič ima kar prav, prevelik del Slovencev je res neumen!

    Poglejta koliko Slovencev je kljub poraznemu vladanju še vedno volilo tako imenovane leve stranke!

  7. www pravi:

    najbolj zabiti volijo njega, tako da ne vem kaj se pritožuje.

  8. medek pravi:

    Lepo bi bilo, da bi še Medvedja Sreča prišla v EP.

    A imamo Vajgla in še tri “leve” poslance. Kar znese 4 “levake” in je za EU izjemen dosežek, ker vse bolj reglja skrajna desnica.
    ___________
    Levica v EU: Poučno —- Evropski demokratični deficit
    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042272346

    Kako deformiran je postal politični prostor v Evropi, nam kaže tudi dejstvo, da bo predsednik evropske komisije skoraj zagotovo ponovno José Manuel Barroso, predstavnik desničarskih strank. In to ne zato, ker bi bil kot predsednik komisije v sedanjem mandatu ne vem kako uspešen. Zadnji dve leti, pravijo, ni delal mnogo drugega kot to, da si je zagotavljal ponovno izvolitev. Financial Times je komentiral takole: “V evropski politiki nič ne smrdi bolj od navidezne neizogibnosti še enega petletnega mandata Joséja Manuela Barrosa… Večji del zadnjih dveh let je porabil za kampanjo za ponovno izvolitev namesto za opravljanje svoje službe… Gospod Barroso je med najslabšimi predsedniki komisije doslej, samoljuben človek brez političnega poguma.”

    In zakaj bo Barroso ponovno izvoljen? Zato ker je edini kandidat. In zakaj je edini kandidat? Zato ker socialisti, oziroma levi blok v evropskem parlamentu, niso postavili svojega kandidata. Socialisti, večina evropske parlamentarne levice, niso postavili svojega kandidata za eno najpomembnejših funkcij v Evropski uniji. To je zame bolj neverjetno od tega, da od 400 milijonov Evropejcev samo eden kandidira za predsednika evropske komisije. Od socialističnih političnih strank bi pač pričakoval, da se bodo, če že kandidirajo na volitvah, borile za oblast.

    Ampak ta moja pričakovanja so videti zgrešena. Kaj pa če socialistični kandidati za evropske poslance ne kandidirajo za to, da bi v svoje roke vzeli evropski parlament in, s parlamentarno večino, evropsko komisijo? Kaj pa če se ne borijo za oblast? Kaj pa če jim kot posameznikom gre zgolj ali vsaj predvsem za to, da se dogrebejo do dobrih služb, kot strankam pa do tega, da bodo imele dobro pozicijo pri korporativističnih pogajanjih o delitvi evropskih sredstev?

    Tu ne gre samo za dogodek, ki je pred nami. Tu ne gre samo za posameznike, ki jim bo še tako nizka volilna udeležba dala legitimnost in rezidenco v Bruslju. Tu ne gre samo za to, koga bodo ti poslanci potem izvolili za predsednika evropske komisije. Tu ne gre niti samo za Evropsko unijo, za to, kaj ta tvorba je in bo. V nekem smislu gre za svetovni, globalni politični zemljevid. Na tem zemljevidu je vedno težje prepoznati tisti etablirani večinski del leve politike, ki jo je bolj ali manj ustrezno zajemal pojem socializem. Od socializma je ostala samo še blagovna znamka, s katero trgujejo politiki, za katere na desnici ni več prostora. Nobene prepoznavne ideje ni več.

    Ironija je, da je tudi desnica postala popolnoma idejno bankrotirana. Če ne prej, je to postalo očitno v trenutku, ko ni bilo več mogoče zanikovati sedanje krize. Ampak tega idejnega bankrota na desnici socialisti niso izrabili za krepitev svoje moči. Nominalni politični nasprotniki so jim postali samo še bolj domači. V evropskem parlamentu bodo socialistični poslanci volili desničarskega kandidata za predsednika evropske komisije. Vsaj napovedi so takšne. Svoj glas zanj bodo zavili v všečen pakirni papir, ki bo Barrosu sporočil njihovo željo po malo bolj “socialnih” usmeritvah in programih. In v tem se skriva razlika, zaradi katere niso vsi enaki: desnica se bori za oblast.

  9. helga pravi:

    Sem zadovoljna z rezultati, razn s Fajonovo. Res slovenska novinarska neodvisnost nima meja. Fuj!

  10. medek pravi:

    Neverjetnih 217 dolarjev na Zemljana: Svetovni vojaški izdatki so v letu 2008 dosegli nov rekord
    http://www.dnevnik.si/novice/svet/1042272742

  11. joze pravi:

    Na Švedskem je v Ep prišel tudi član stranke Piratov, pri nas pa te stranke sploh ni, pa jih je v Ep prišlo kar 7, saj jim na čelu piše, da se veselijo izvolitve, kot pirat zaklada …

  12. klko pravi:

    www: edini politik, ki nekaj pove direkt in ne ovije vseh svojih besed v celofan, je JELINČIČ! res je preveč ekscentričen, a bolje to, kot pa lažnivec kot recimo Golobič!

    ne mi o “zabitih” na tak način!

  13. Edi pravi:

    @klko
    Jelinčič pove tisto kar ti želiš slišati, ponavadi pa tisto kar želiš slišati ni resnično ali pa je izkrivljena resnica, popačena po tvojih željah… Direktno pove zato, ker razloži vse tako preprosto, v resnici pa je vse velikokrat bolj zapleteno - če bi povedal zapleteno njegovi volivci ne bi razumeli…

  14. klko pravi:

    Se ne strinjam s teboj. Ne bi niti o tem kaj njegovi volivci razumejo in kaj ne. Ima in vedno bo imel % ljudi za seboj …

    Drugače pa sm ravno prejle ujel del povolilne oddaje - eden redkih je bil, ki je povedal zakaj (konkretno) je bila tako nizka volilna udeležba!

  15. Nogavička pravi:

    Ni reku “vsi Slovenci” razn klko ;) klko.

  16. medek pravi:

    Ali je Jelinčič skregan sam s sabo, najprej poziva ne jit na volitve, potem so pa butasti ker niso volili SNS? Mal sizofrena politika. Veliko. En tak golaž vsega.

  17. medek pravi:

    Znanje žanje: http://www.youtube.com/watch?v=63HNuL2tfNc&feature

  18. Mirjana pravi:

    Ko Jelinčič reče da je folk neumen je šarm v tem, da so prav dotični prepričani, da ne misli njih (ki ga volijo) ampak…one druge…ostale:))

  19. medek pravi:

    V EU namreč ne gre za demokratično zvezo enakopravnih držav, kot se njim dozdeva. EU ni nekakšna nova SFRJ, v kateri vsi štejejo. In v kateri so vsi, še posebej pa Slovenci, pomembni. EU ni nič takega. EU je zveza kapitala. Nastala je iz ekonomskih interesov evropskega kapitala in kapitalistov s ciljem utrditi njihovo moč, bogastvo in interese. V EU gre za kapital in kapitaliste, za njihov dobiček, ne pa za demokracijo in/ali enakopravnost držav. Oziroma gre za demokracijo in/ali enakopravnost držav le tako dolgo, dokler sta dobičkonosni. Za kapital. Seveda je EU tudi kaj malo mar za dobrobit tistih državljanov, ki niso kapitalisti. Oziroma za dobrobit teh državljanov ji je mar le tako dolgo, dokler ta dobrobit ni v nasprotju z interesi kapitala. Ko se to nasprotje pojavi, se EU jasno postavi na stran kapitala. In se požvižga na dobrobit drugih. Ena zadnjih manifestacij tega dejstva so bili evropski predlogi, kako naj se Slovenija loti reševanja krize. Namreč z zmanjševanjem socialne varnosti in s podaljšanjem delovnega časa na 78 ur tedensko (kar, mimogrede, pomeni delati vsak dan v tednu, tudi v nedeljo, 11 ur, enkrat tedensko pa 12 ur!). Nobenih predlogov o prerazporeditvi bogastva. Nobenih predlogov o tem, kako omejiti profite kapitalistov in tajkunašev. Zgolj predlogi o tem, kako še več vzeti delavcem.
    http://www.vecer.com/clanek2009060905440071

  20. klko pravi:

    in to si upa edini povedati Jelinčič, haha

  21. MEFISTO pravi:

    Ko je Jelinčič reče, da je folk neumen , protestirajo mačke, ki zacvilijo, ko jim stopiš na rep.

  22. MEFISTO pravi:

    MEDEK, treba bo tudi delati in uporabljati pamet, ne pa čakati, da ti od prerazporeditve bogastva kaj kapne v žep.

  23. kaktus pravi:

    Kjer Medek pušča sledove, misli , da bodo sledci za njim vse po-lizali, da kvečjemu kakšna mravlja !

  24. medek pravi:

    Ja, če bi se pisal Petek, potem bi mi JJ podaril kako igralnico ;)

    Če bi bil pa Njavro, bi pa za joške podkupoval, tako pa sem le mali debeli medek :)

  25. medek pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=DsmDiJTeVWw&eurl

  26. MEFISTO pravi:

    MEDEK, nič ni krivo, kako se pišeš.

    Vse je v glavi!

  27. MEFISTO pravi:

    Tam pospravi!

  28. asd pravi:

    medek -> spam

  29. rukar pravi:

    Slovenci so butasti, ker ne verjamejo “udbovskemu padalcu “. VSAJ toliko je neumnih, če ne kaj več, kot jih je volilo njegovo stranko !

  30. medek pravi:

    Ena izmed večjih težav Evropskega parlamenta je namreč ta, da je nadzor nad evroposlanci, ko gre za porabo denarja, ki ga dobijo za svoje stroške, zelo pomanjkljiv. Craig: “Največ denarja, in sicer okoli 200.000 evrov na leto, prejmejo za zaposlitev osebja. Toda večina evropskih poslancev najame zgolj enega ali dva pomočnika. Denar, ki jim na koncu leta ostane, lahko preprosto vtaknejo v žep, nad tem ni nobenega nadzora. Potem imamo primere, da evroposlanci za pomočnike pogosto najamejo svoje družinske člane ali pa najamejo ljudi prek posredniškega podjetja, katerega direktorji so sami. Ali pa so direktorji njihovi sorodniki. Razumete, o čem govorim? Jemljejo ta denar in si ga tlačijo v žepe. Ob raziskovanju gradiva za svojo knjigo sem dobil v roke kopijo poročila Galvin report. Gre za zaupno poročilo, ki ga uradno smejo videti zgolj evropski poslanci in parlamentarna revizijska komisija, shranjeno pa je v zaklenjeni sobi evropskega parlamenta. V tem dokumentu, ki so ga pripravili revizorji, je bilo prvič jasno pokazano, kako evroposlanci lahko postanejo milijonarji. In res, v Galvinovem poročilu je bilo ugotovljeno, da 90 odstotkov evropskih parlamentarcev goljufa pri ravnanju z denarjem za osebne asistente.”
    http://www.mladina.si/dnevnik/12-06-2009-velika_evropska_prevara/

    Miha Brejc(SDS) bi se tukaj zgoraj lahko našel :) in še nekaj takih, s polnimi žepi in dvojno moralo.

Komentiraj