Thursday 19. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Več pooblastil policiji

2. junij 2009 ob 8:37 | Denis Sarkić |

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal odgovarja na kritike o noveli zakona o policiji, ki naj bi policistom dala večja in po mnenju opozicije ter dela civilne družbe za državljane bolj represivna pooblastila.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 27 x komentirano
  1. luka pravi:

    ampak, koji kurac novinarji sprašujete ministrico za notranje zadeve o mednarodnem gospodarskem forumu, in o tajkunih…gnajvite jo o policiji, izbrisanih itd.
    glede razlogov za sum; ti so bili že sedaj tako definirani, vsaj nas so na faksu tako učili…Je pa res, da so operativci po večini neizobraženi kekci, ki so se za policijo odločili, ker pač nihče nebi rad bil brezposelen….

  2. lala pravi:

    Ja, ja,ja, a ni Bush z patriot actom tudi baje dosegel večjo varnost???!!!!!

  3. Skala pravi:

    Kje so vsi levaki da začnejo kričati Fašizem, Fašizem. Kje je 571 zatiranih novinarjev. Kje???

    Rešite nas, hahahhaha

  4. Don_Vito_ pravi:

    Joj Denis…glede tega primera v Celju, ko je policist ustrelil Naserja Berišo ti moram povedati, da je policist imel še kako prav in potrebno bi ga bilo odlikovati za to dejanje! Policist je takrat upošteval vsa pravila in pravilne postopke, in niti malo ni prekoračil svojih pooblastil. Naser pa je bil kriminalec prve klase, ropar, preprodajalec z drogo, orožjem, ljudmi…Ustrahoval je ljudi, jih pretepal, predvsem šibkejše od sebe, tudi ženske, skratka bil je izmeček človeštva, navadna smet, daleč od tega, da bi bil moralno človeško bitje. Sam sem takrat živel v Celju in marsikaj doživel na lastne oči in videl kako je tudi samemu policistu grozil, da ga bo ubil in vso njegovo družino! Fant od fare ni kaj…In Denis, kateregakoli Celjana boš vprašal ali si je Naser zaslužil to kar je dobil, boš dobil enoglasen in pritdilen odgovor. Policistu pa se je od takrat življenje spremenilo na slabše saj mu še vedno grozijo z smrtjo, in nasploh nima več mirnega življenja, in dvomim, da ga bo kdaj imel. Še vedno pa mislim, da si zasluži državno odlikovanje, saj je postopal kakor mu veleva zakon, in Celjanom se je takrat odvalil velik kamen od srca, nekateri so tudi jokali, pa ne od žalosti. Moje mnenje pa je tudi, da policisti nimajo dovolj pooblastil! So trenutki, ko jih njihova pooblastila ovirajo pri opravljanju dela, še posebej kar se tiče nasilništva v družini, pri mladoletnikih, pri katerih bi en trd pendrek prišel še kako prav, vemdar ga žal ne sme udarit, vse prej pa se dogaja obratno, da mladoletni ali komajda polnoletni mulci delijo batine policistom!

  5. luka pravi:

    kaj maš to trdo?

  6. krucefiks pravi:

    Glede Berishe se strinjam. Zarad takih bi policija morala imeti več pooblastil. Ker zdj leta in leta gonijo tega policaja po sodiščih (tuki je zatupu tud naš pravosodni sistem). Če ta policaj takrat ne bi utemeljeno domneval, da Berisha ima pištolo, sigurno ne bi streljal. Čist vseeno, če je mel telefon v roki. Če loviš znanega kriminalca in ta med begom naredi nepričakovano potezo, je za posledice te poteze odgovoren kriminalec. Poglejte si na youtube posnetke ameriških “chase”-ov. Se zaletavajo na polno v ubežnike. Pa dvomim, da je policaj česa kriv, če bi ta ubežnik umrl vmes.

    btw., Tale pa ma jajca:D

  7. krucefiks pravi:

    Pri nas pa mora policaj, če mu bežiš, pazit, da ti med begom slučajno ne zvije lasa na glavi.:D

  8. joze pravi:

    joj kake zavedene ovce
    a je treba res ves shit iz zahoda doma uvajat
    pol ti pa taka prodana fraca krati pravice
    sej se boste spomnili ko bodo povsod same kamere kot v angliji
    kriminal je pa padel za 1.2 procenta-domnevno???????

  9. kaktus pravi:

    Še pomnite tovariši, kakšen hrup in vpitje so pred volitvami povzročali Kresalka in CO. , češ , da vlada Janeza Janše zgrajuje totalitarno, policijsko državo ! Zdaj se ta uresničuje ! Kje so sedaj pisateljska srenja, Novak, Žabot, Pavček ! Slednji je sinoči v studiu CITY ZOPET IMEL V ZOBEH jANEZA JANŠO, koga pa drugega ! Jankoviću je posvetil celo pesnitev, predno je spravil skozi ( uresničil) en sam samcat projekt ! Tako mu je Pavček podpisal “blanko” menico za”morebitni” uspeh !
    Bog nas je obvarval sramote pred ostalo EVROPO, če bi ta vladna ekipa morala voditi EU , ni ti se je niupala, niti ni bila tega sposobna . SRAMOTE PA LE NISMO DOŽIVELI !

  10. Grigorij Zinovjev pravi:

    Če je notranja ministrica hkrati tudi predsednica parlamentarne stranke je pa že prav, da se jo povpraša po vseh perečih temah, ki zadevajo Slovenijo. Je že tako, da so za ministrske položaje v Sloveniji usposobljeni predvsem predsedniki strank, pa četudi to pomeni, da o izbrisanih odloča nekdo, ki pred letom dni ni vedel kdaj je Slovenija postala demokratična država…

  11. krucefiks pravi:

    @joze:
    Določene stvari so tud na zahodu dobr poštimane.:)

    Konkretno, če te policija želi legitimirati, ti pa zbežiš, si na begu. Za vse, kar se s teboj naredi na begu, si sam odgovoren. V Sloveniji je pa kako? Če jim bo mulc zbežal s skuterjem, ga ne lovijo, ker bi bila ogrožena življenja (uradna izjava nekega predstavnika LJ policijske uprave lani enkrat na TV SLO). Pohvalno od Policije, da ne želi ogrožat naših življenj, ampak posledično lahko vsak počne kar želi. Kot drugo pa. Če mulc zbeži s skuterjem in se mu med begom zgodi, da npr. pade, bodo policaja vlačli po sodiščih. Pri nas tudi ni trikrat za rečt, da ne bi bila možna kakšna civilna odškodninska tožba. Katera normalna oseba v takšnem položaju bi potemtakem šla v “lov”? In smo tu, kjer smo. Divji zahod. Pa to še posebej na višjih nivojih. Gospodarski krimina se skoraj ne preganja, če pa se že, je to neuspešno. Ker se sam ne bavim s sumljivimi posli, sem takoj za to, da se policajem povečajo pooblastila. Ob ustreznih varovalkah.

  12. joze pravi:

    @krucefix
    nastej mi prosim vsaj tri drzave na zahodu v katerih si prebival vec kot 6 mesecev in vsaj tri tujejezicne casopise znatnega renomeja in naklade
    ce tega zal ne mores in se zanasas na porocila kako je zivljenje na zahodu predvsem na slovenske medije
    potem si pac zal o teh zadevah popolnoma neveden
    hkrati si pa lahko v vsakem ucbeniku sociologije in politike preberes kaksna je funkcija policije :)

  13. konec pravi:

    a se ne opredeljuje kot liberalka?
    a ve kaj sploh to pomeni?

  14. konec pravi:

    # kaktus pravi:
    2. junij, 2009 ob 13:41

    Še pomnite tovariši, kakšen hrup in vpitje so pred volitvami povzročali Kresalka in CO. , češ , da vlada Janeza Janše zgrajuje totalitarno, policijsko državo ! Zdaj se ta uresničuje ! Kje so sedaj pisateljska srenja, Novak, Žabot, Pavček ! Slednji je sinoči v studiu CITY ZOPET IMEL V ZOBEH jANEZA JANŠO, koga pa drugega ! Jankoviću je posvetil celo pesnitev, predno je spravil skozi ( uresničil) en sam samcat projekt ! Tako mu je Pavček podpisal “blanko” menico za”morebitni” uspeh !
    Bog nas je obvarval sramote pred ostalo EVROPO, če bi ta vladna ekipa morala voditi EU , ni ti se je niupala, niti ni bila tega sposobna . SRAMOTE PA LE NISMO DOŽIVELI !

    PODPIŠEM

  15. konec pravi:

    ČE GRE TAKO NAPREJ BODO NAŠI RDEČUHI POSTALI TUDI “ULTRA-LIBERALCI ALI KONSERVATIVCI ” SAMO, DA OSTANEJO NA OBLASTI……ha, ha, ha.

  16. konec pravi:

    BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEdakinja. BEEEEE-BEEEEE-BEEdakinja.

  17. joze pravi:

    @konec
    tocno to si popolnoma zadel :)
    saj so postali kozervativci
    to je ravno sedaj najvecji problem na zahodu kot npr. v angliji
    labour je bolj desen kot konzervativci?
    kar je bilo v petdesetih desno je danes levo , cel premik na desno se je v eu zgodil popolnoma na skodo ljudi, delavcev in sindikatov ter temeljnih svoboscin
    desno ali levo niso vec kategorije vazno je le kdo ima vec gospodarstva=denarja v zaledju, in kot posledica v svojem zepu

  18. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    koprski policiji lahko daste še tisočkrat več pooblastil - pa zato tam ne bo niti za miligram manj kriminala !! _ _ _

  19. krucefiks pravi:

    @joze:
    “a je treba res ves shit iz zahoda doma uvajat”

    “nastej mi prosim vsaj tri drzave na zahodu v katerih si prebival vec kot 6 mesecev in vsaj tri tujejezicne casopise znatnega renomeja in naklade
    ce tega zal ne mores…
    …potem si pac zal o teh zadevah popolnoma neveden”

    Your highness,

    Zahod ste vi vpeljali v debato. Jaz sem omenjal američane, ki so vsem dosegljivi na youtube. Če pa najdete argument, zakaj policaji med lovom ubežnikov ne bi smeli imeti več pooblastil, lepo prosim, postrežite z njim.

  20. ocean pravi:

    Denis,

    tko kot politike sprašuješ, kako so izbrali kravato, vprašaj še Kresalko glede …
    Perila, kiklce, petk…

    Boš?

  21. MEFISTO pravi:

    Vse več je barab.

    Polciisti potrebujejejo še več pooblastil!

    Pri tem je sumljiva samo Kresalova.

  22. joze pravi:

    vedno se je treba postavit v polozaj osumljenega
    ne pa izhajat iz predpostavke meni se kaj takega nikoli ne more zgoditi
    iz te pozicije so prijemi policije popolnoma drucani
    seveda pa to v nobenem primeru ne pomeni da zagovarjam nasilje ali kriminal
    zame je vecja groznja ljudem tipicen profesionalni politik ki je za svojo napredovanje
    in kariero pripravljen storiti vse stokrat bolj nevaren od dilerja na cesti
    managerji in politiki obsodijo stotine ljudi na revscino, vizo ali visoke solnine
    kar prizadene generacije ljudi, pa nikoli noben ne odgovarja za nic

  23. J.S.Mill pravi:

    @Don_Vito: ti to zagotovo ves, predvidevas, ves iz govoric….al kako?

  24. KAKTUS pravi:

    Kresalka uživa v soju žarometov, kot nočna vešča !

  25. Don_Vito_ pravi:

    @Mill: točno tako kakor praviš, vem! Tudi sam sem imel probleme z omejenim kriminalcem, kakor vsak drugi Celjan. In mojemu stricu, ki ima trgovino v Celju je dotični kriminalec grozil, da mu bo zažgal trgovino vkolikor mu ne bo dajal mesečno takrat 1000 nemških mark. Prijavil ga je policiji vendar niso morali storiti ničesar, no kmalu zatem pa je dobil kar je iskal…

  26. kaktus pravi:

    Konec (@16 ), takoimenovani ultralevičarji so žmožni brez sramu iti po kolenih na božpot in okrog žrtvenika , če gre v njihov žep ! Zakaj pa misliš, da mi zmerni verniki ne pridemo več pred oltar, ker so komunjare pritisnile v ospredje, jaz sem to že doživel ! Sicer pa BOG RAD SPREJME SPREOBRNJENCE, če so iskreni, teh je pa malo !

  27. SynoGut pravi:

    SynoGut is an all-natural dietary supplement that is designed to support the health of your digestive system, keeping you energized and active.

Komentiraj