Thursday 19. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Križanič na tnalu

23. maj 2009 ob 1:13 | Denis Sarkić |

Izbrani kandidat za novega prvega moža HIT-a ima znanje in izkušnje, sedaj pa je vprašanje, ali bo to zaupanje upravičil pri zaposlenih in partnerjih, je na novinarski konferenci po seji vlade na naše vprašanje dejal finančni minister Franci Križanič. To naj bi se pokazalo v naslednjih mesecih. “Če se bo izkazalo, da tega zaupanja ne izkazuje, bo treba najti drugo rešitev,” je dejal. Pomembno je, da podjetje HIT dobi novo vodstvo, ki bo začelo delati, je po današnji seji vlade povedal minister, ki sicer izbire novega prvega moža HIT-a - družba ga zaradi usklajevanja pogodb še ni imenovala, neuradno pa naj bi šlo za Draga Podobnika - ni želel komentirati, saj da so “nadzorniki samostojni in odločajo v okviru svojih kompetenc”.

Križanič za Vest o prvem možu HIT-a in strahu med spanjem:

Ali bo izbrani upravičil zaupanje, se bo pokazalo v naslednjih mesecih, meni Križanič. “Pričakujem, da bo izbrani pošteno in trdo delal v dobro HIT-a in da bo nadzorni svet to budno spremljal. Če se bo izkazalo, da tega zaupanja ne izkazuje, bo treba najti drugo rešitev,” je dejal finančni minister.

Minister Križanič v dvoboju z novinarji o HIT-u, kreditih, jamstveni shemi in še čem (v celoti za sladokusce - priporočamo!):

Tudi premier Borut Pahor se do izbire prvega moža HIT-a ni želel opredeljevati. “Lahko samo izrazim upanje, da so se nadzorniki odločili prav in da po vrsti mesecev agonije v tem za Goriško in celotno Primorsko pomembnem podjetju prišlo do obnove rasti in da bo zaustavljen padec dobička”. Kot je znano, je predsednik nadzornega sveta družbe Marko Jaklič v sredo po izbiri novega predsednika uprave nepreklicno odstopil. Izbor ni bil soglasen; Jaklič je glasoval proti izbranemu kandidatu. “Od petih sem podpiral štiri kandidate, bile pa so tudi interesne skupine, ki podpirajo le enega. V tem kontekstu je bilo težko doseči soglasje,” je dejal. Premier Pahor je na novinarski konferenci po seji vlade izrazil obžalovanje, da se je Jaklič odločil za odstop z mesta prvega nadzornika, “ker je priznan strokovnjak”. Upa, da bo na čelo nadzornega sveta podjetja HIT imenovan človek, ki ima podobne strokovne reference. Sicer pravi, da je treba nadzornim svetom v njihovih odločitvah zaupati.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. medek pravi:

    strah:

    Moreover, most of the Bank’s anti-corruption efforts have been confined to high-level speeches and analytical studies. James Wolfensohn, the World Bank’s president from 1995 to 2005, kicked off the campaign with his “Cancer of Corruption” speech in 1996. Paul Wolfowitz, the next president followed suit, announcing a “three-pronged plan” to achieve five objectives in the fight against corruption. To date, according to the IEG review, project designs don’t address the risk of fraud, nor do guidelines for project supervision, financial management or procurement. And although the Bank’s lending to bridge the gaps in national budgets requires assessments of fraud and corruption, real safeguards are lacking. In other words, there’s a program on paper but very little in practice.

    http://www.fpif.org/fpiftxt/6134

    A se mal posnetki ponavljajo, a so samo vprašanja skoz ista, kako ločiti, po kravati :)

Komentiraj