Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Policijska država?

19. maj 2009 ob 16:19 | Denis Sarkić |

Poslanec SDS in član odbora DZ za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje Jožef Jerovšek je za Vest pojasnil, zakaj se boji sprejemanja predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o policiji po hitrem postopku. Notranja ministrica Katarina Kresal je na seji odbora zatrdila, da novela s spremembo postopka imenovanja vodstva policije odpravlja politizacijo, Jožef Jerovšek pa v noveli vidi težnjo po uvedbi policijske države.

V predstavitvi novele je Kresalova članom odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje povedala, da novela predvideva več sprememb na področjih, ki so se po njeno pokazala za neustrezna in neučinkovita. Kot je pojasnila, gre za štiri sklope: za spremembe na področju kadrovske problematike, za dvig skrbi za varnosti policistov, za boljšo ureditev izvajanja policijskih pooblastil ter spremembo postopka imenovanja in razrešitve generalnega direktorja policije.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. medek pravi:

    butalec

  2. konec pravi:

    5!

  3. uničevalec rdečuhov pravi:

    Vse čestitke gospod jerovšek!!še premalo in preblago udrihate in jezite to rdečo, nagravžno boljševistično kamarilo.Dajte še ostreje, posebno v parlamentarnih razpravah!In ne pustite se prosim sprovocirati od rezervnih poslancev in stalinističnih častilcev.srečno.

  4. Carlos Contreras pravi:

    Seveda sta se parlamentarnemu veleintelektualcu, ki ima sicer težave že z izgovorjavo v slovenščini običajnih samoglasnikov, brž priklonila dva spletna veleintelektualca. Birds of a feather …

  5. luka pravi:

    vidte o tem jest govorim…sej mogoče prov misli, pravilno, dobro….sam kaj, ko izgleda kot mesar z končano posebno šolo, tak je tudi njegov ton in način govora….

    eh…

  6. MEFISTO pravi:

    CARLOS, danes nimaš razloga za slabo voljo.

  7. Carlos Contreras pravi:

    Mefistek, kakšno slabo voljo? Jaz sem vedno židane, včasih pa tudi židovske volje.

  8. eva pravi:

    @luka, mogoče že res ne zgleda po tvojem videzu. Kaj nam pa pomagajo na oblasti barbi faces, poštirkane in zlikane lutke, s puhlimi glavami?!

  9. Marko pravi:

    Od lepih politikov nas le glava boli.

  10. medek pravi:

    Ali se SD igra s srečo?

    Z novo vlado je HIT dobil tudi novega predsednika nadzornega sveta in vse je kazalo, da nas ne čakajo kakšna velika presenečenja. Do včeraj, ko je počilo. Nadzorni svet je v nasprotju s prepričanjem predsednika Marka Jakliča, za novega direktorja podprl Draga Podobnika. Nato je prišlo je do razpada nadzornega sveta. Marko Jaklič je namreč odstopil. Razlogi pričajo o situaciji, ki je precej nenavadna. Razlogov je več. Podobnik naj bi novi direktor HITa postal v dogovoru med SD, ki je tako ali tako “njegova” stranka in SDS. Niti KAS niti koalicijske stranke pri tem menda niso sodelovale. A še bolj nenavadno je, da gre za podjetnika, ki je lastnik igralnih salonov, kar seveda predstavlja konflikt interesov.

    http://www.vest.si/2009/05/20/kadrovski-hiti/

  11. MEFISTO pravi:

    Zanimivo!

    Če ima neomejen vpliv na policijo Kresalova, je to prispevek k njenemu strokovnemu delu, vsak dvom v tako strokovnost pa je politizacija policije.

  12. medek pravi:

    http://razgledi.net/blog/2009/05/20/pravica-do-komplementarnih-metod-zdravljenja-v-svicarski-ustavi/

  13. medek pravi:

    intermezzo
    http://www.dnevnik.si/video/3761

    london

Komentiraj