Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Topič šef Istrabenza

13. maj 2009 ob 8:51 | Denis Sarkić |

Nadzorni svet Istrabenza je za novega predsednika uprave imenoval zdajšnjega člana uprave Bogdana Topiča, je po seji povedal predsednik nadzornikov Tomaž Toplak. Nova člana uprave sta zdajšnji predsednik uprave Igor Bavčar ter svetovalec za kontroling v Istrabenzu Rudi Grbec. Enoletni mandat jim začne teči 16. maja. Nadzorni svet je pri imenovanju nove uprave dosegel polno soglasje, nihče ni bil proti in nihče se ni vzdržal glasovanja, je poudaril Toplak. Novi upravi, ki bo morala vse odločitve sprejemati soglasno, so zaenkrat dali enoletni mandat, zatem pa ga lahko podaljšajo. Nadzorniki so poleg tega od uprave ponovno zahtevali, naj imenuje prokurista na predlog bank, je dodal Toplak.

Bogdan Topič Istrabenz 1

S takšno odločitvijo so po Toplakovih besedah izpolnjeni vsi pogoji za nadaljevanje pogovorov z bankami upnicami Istrabenza. S tem je prišlo do velikega zbližanja določenih stališč med bankami in družbo, je dejal. Veseli ga tudi, da se poglablja sodelovanje s svetovalcem bank, družbo AT Kearney. Da so nadzorniki odločitev o imenovanju nove uprave sprejeli soglasno, je dobra novica za skupino Istrabenz, je dodal Topič. Naloga nove uprave bo, ohraniti Istrabenz takšen, kot si ga vsi skupaj želimo, je dejal. Slovenija namreč potrebuje podjetja, ki so potentna, imajo veliko znanja, kapitala in tudi blagovno znamko, ne le v Sloveniji, tudi v tujini.

Istrabenz je skupina podjetij s 4700 zaposlenimi, ki še vedno predstavljajo zdravo jedro slovenskega gospodarstva, kljub težavam, ki smo jim priča v zadnjega pol leta, je poudaril Topič. Pogajanja z bankami upnicami tečejo po njegovih besedah v pravi smeri in prepričan je, da bodo do konca junija našli takšno rešitev za zagotovitev čim hitrejšega prehoda Istrabenza v normalno poslovno stanje, ki bo sprejemljiva tudi za banke. Da Bavčar ostaja v upravi Istrabenza, nima Topič nič proti. “Sem prepričan, da bomo v tem letu vsi delali v dobro družbe,” je dejal. “Razumeli smo zahtevo bank, da se Bavčar umakne s prvega mesta v sistemu, kar je bilo tudi storjeno,” pa je dodal Toplak. Sicer pa se mu zdi prav, da dosedanja uprava na nek način sodeluje pri iskanju dokončne rešitve z bankami. Za katero področje bo Bavčar zadolžen kot član uprave, se še niso dogovorili.

Igor Bavčar Istrabenz 1

Zgodba o Istrabenzu je zdaj na novi prelomnici, saj bo od novega šefa odvisno, koliko bo igro vseeno vodil Igor Bavčar, ki mu je po vseh peripetijah vseeno uspelo ostati v podjetju. Za katero področje bo kdo odgovoren v novi upravi, Topič še ne ve. Prednost obeh članov uprave pa vidi v tem, da dobro poznata družbo. Ob tem velja spomniti, da je Bogdan Topič že v začetku aprila opozoril, da ima Istrabenz potencial za razvoj le ob strogo ločeni lastniški in upravljavski funkciji, novi član uprave Igor Bavčar pa ima prek Maksime Holding še vedno v lasti več kot četrtino koprskega podjetja.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. medek pravi:

    O, Marija.

  2. lala pravi:

    Za kozlat!!!!!

  3. medek pravi:

    Koliko črnih pik in koliko evrov kazni so policaji napisali Bavčarju in sostorilcem?

  4. luka pravi:

    republika banana….kaj češ druzga rečt…

  5. Aschmodei pravi:

    Pa Istrabenz je njihov otrok, no.

  6. MEFISTO pravi:

    Po elektronski posti kroži predlog:

    “Če hočejo imeti Hrvati celo Istro, naj vzamejo še Istrabenz!”.

  7. Strigon pravi:

    Zivela neo-liberal-nacional-socialna grofija Bavcarija Slovenica.
    In tudi dvorski norcek Lahovnik….

  8. geiger pravi:

    Zoprni ksihti, novi nič manj od ta starih. Argh….

  9. BOTA pravi:

    To je še en dokaz globoke krize vrednot in morale. To ni več kapitalizem, to je čisto navadna kraja. Najprej so bili okradeni vsi, ki so zgradili Istrabenz, sedaj bomo pa še davkoplačevalci.

  10. medek pravi:

    A niste vedeli, kako gre ureditev: komunizem, socializem, kapitalizem, terorizem.
    Sedaj živimo v terorizmu, več jih pokolješ manjša verjetnost je , da te doleti pravična kazen. Obama ne daje upanja, je le črni bush. In blair se poteguje za predsednika EU, medtem ko se njegovi obveščevalci vadijo ven iz dreka.

    In za zganjanje terorja sta JJ in Mate uigrain duet in zvesta vojni industriji.

    Kako pa tukaj podtikajo: Klasična dvojna.
    http://www.inteldaily.com/news/126/ARTICLE/10654/2009-05-12.html

    Na te podpihovalce me spominjajo SDS. Zakurijo, spizdijo in potem priletijo gasit.

  11. medek pravi:

    ..in seveda, tole jamranje bankirjen je čista varka, vsem paše, saj so roparski dvojčki.

  12. medek pravi:

    ops, jamranje bankirjev je čista varka

  13. MEFISTO pravi:

    MEDEK je en nesrečen tip.

    Tako je obseden z Janezom Janšo, da ga bo še pobralo.

  14. medek pravi:

    http://www.theworkingworld.org/

    Mefisto, tudi jaz te imam rad :)

  15. Edini pravi:

    Medek je samo precej načitan in zna razmišljati s svojo glavo, to je ta razlika, dragi Mefisto- prevod,hudič. Vsak pač deluje na svoji strani obale, tema in svetloba, kapiš?
    In princ teme nesporno je J.J., TU NI NOBENEGA DVOMA! Kapiš?

  16. Edini pravi:

    To pa kar se dogaja v Istrabenzu , je pa že prava slovenska tragična - burleska , ki bo v zgodovini napisana kot tipičen primerek iz prakse našega kapitalističnega obdobja, to je: če kradeš, kradi
    na veliko, ker majne tatiče , veliki tatovi, hitro pokončajo!

  17. rukar pravi:

    Za glavo se bomo držali, ko bomo izvedeli, kje vse je solstnik Kučan, Golobič, Kopač…

  18. rukar pravi:

    Strah za ” družinsko srebrnino ” je bil upravičen in za ” nacionalni ” interes tudi !

Komentiraj