Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pahor o dogovoru

13. maj 2009 ob 8:58 | Denis Sarkić |

Premier Borut Pahor je po včerajšnjem sestanku predsednikov parlamentarnih strank in predsednika republike stopil pred medije ter pojasnil dogovor, ki so ga večinsko dosegli in zadeva dopolitve k t.i. Rehnovem predlogu.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Drago pravi:

    Eni in drugi se igrajo z čustvi ljudi in netijo sovraštvo med narodoma, ki pa nista sovražno nastrojena.
    www.gibanje-ops.org. Poglejte si to spletno stran in veliko stvari vam bo bolj jasnih.

  2. slaba vest pravi:

    Sorry Drago, ne eni in drugi, samo naša, slovenska politika se igra s čustvi in neti sovraštvo!
    Seveda, če bo sovraštvo dokončno zaneteno bo proces obojestranski!

  3. Bralka pravi:

    @slaba vest, a Sanaderjeve izjave zadnja dva dni (da ne bi šla dlje nazaj) spadajo pa med vrhunce prijateljske retorike ali kaj?

    Drugače je pa tako, da se v enem mesecu kaj silnega na temo reševanja meje ne bo zgodilo. Pač pa bodo na Hrvaškem v nedeljo lokalne volitve. Po njih bodo vsi v malo bolj umirjen ton. Potem bomo imeli volitve za evropski parlament.
    Potem bodo komisarji lobirali pri svojih državaha, da bi bili še naprej komisarji. Potem se bo videlo, če bodo še naprej komisarji in ali bodo komisarji na istem resorju ali na drugem.
    In se bo tema meje spet odprla v septembru.
    Medtem bodo morali na Hrvaškem najti tudi topniške dnevnike, ker jih bosta drugače blokirali tudi Nizozemska in VB (zlasti NL, ker so konsistetni pri sodelovanju z ICTY iz Haaga).
    Paralelno s tem bo morala najti EU novega junaka, ki bo poskušal spraviti Slo in Cro h dogovoru o načinu razreševanja meje - razen, če ne bo Cro sama od sebe umaknila tiste zemljevide, zaradi česar jo Slo sploh blokira. Ta novi junak pa bo moral za začetek imeti za osnovno dejavnost kaj drugega kot širitev EU (ker je to rahlo ponesrečena funkciija, komisar za širitev mora biti po definiciji zainteresiran za širitev in tu se dejansko postavlja vprašanje primernosti - s to Janševo ugotovitvijo se je treba strinjati) in ne sme imeti nepremičnin na Hrvaškem, niti ne sme letovati na Hrvaškem (kar spet pomeni, da se krogj junakov in junakinj manjša).
    Kar pomeni, da bo tole še dolga zgodba in ni treba ravno vsak teden ravzijati emocij na to temo - je treba biti varčen z energijo.

  4. rdeckar pravi:

    pa sej ni čudno kako govori pahor, če že dela tako:

    http://www.youtube.com/watch?v=pHuxjR_g72U

  5. PaxNeoTech pravi:

    Sovražen govor iz slovenske vlade?:))….Dobro da nekateri spremljajo CELO situacijo in vidijo kaj počnejo naši južni sosedje v imenu predvolinih kampanij:))…Žalostno je da slovenci dejansko nasedamo takim provokacijam.
    Bralka ti si super,varčujmo z energijo:))

  6. Glucocare pravi:

    GlucoCare is a natural and safe supplement for blood sugar support and weight management. It fixes your metabolism and detoxifies your body.

Komentiraj