Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Jezna Tekavčičeva

6. maj 2009 ob 15:35 | Denis Sarkić |

Nekdanja članica nadzornega sveta Nove Ljubljanske banke (NLB) in predsednica ljubljanske mestne organizacije SD Metka Tekavčič, ki kandidira tudi za članstvo v novem nadzornem svetu banke, je danes izrazila nasprotovanje povezovanju nadzorništva v banki z njeno strankarsko opredelitvijo in političnim delom v prostem času. Kot je pojasnila na novinarski konferenci v Ljubljani, v nadzornem svetu NLB - njegova članica je bila med letoma 2001 in 2005 - ni bila nikoli kot predstavnica stranke, sedanja kandidatura, za katero se je po njenih besedah odločila v zadnjem trenutku, pa tudi ni temeljila na strankarski funkciji.

Metka Tekavčič SD

“Odgovorno trdim, da je nadzorni svet NLB, ko sem bila njegova članica, deloval resno, strokovno in skrbel za to, da je banka povečevala svojo učinkovitost in dosegala dolgoročno stabilnost,” je poudarila Tekavčičeva, sicer dolgoletna profesorica na ljubljanski Ekonomski fakulteti, in opozorila, da ne bo dovolila svoje “strokovne diskvalifikacije”. V zvezi z po njenih besedah “blatenjem in osebno diskreditacijo” v enem od slovenskih medijev glede pogodbe nekdanjega predsednika uprave NLB Marjana Kramarja, ki jo je nadzorni svet sklenil v času, ko je bila sama njegova članica, je pojasnila, da je “zadevo predala odvetnikom”.

Kot je poudarila, kot članica tedanjega nadzornega sveta “prevzema odgovornost” glede pogodbe, na podlagi katere je Kramarju ob koncu mandata pripadlo milijon evrov nagrade. “Pogodba je bila sklenjena v drugačnih okoliščinah in v tedanjih razmerah ni bila škodljiva,” je dejala. Po spremembi lastniške strukture, ko so se rezultati banke začeli naglo izboljševati, se je nov nadzorni svet po njenih besedah “pravilno odzval”. Ni pa ji jasno, zakaj si Kramar te nagrade ni izplačeval, če je obdržal pogodbo. “Mogoče je imel kakšen dogovor z nadzorniki,” je dejala.

V predstavitvi svojega pogleda na kadrovanje v nadzorne svete družb, v katerih je večinska lastnica država, je izpostavila zaskrbljenost nad “hipokrizijo in politikanstvom”, pa tudi demagogijo, da naj bi bili kandidati strankarsko neopredeljeni. Kot primere je navedla sestavo nadzornih svetov UBS in Unicredita, v katerih sedita tudi človeka s političnimi izkušnjami. Glede pričakovanj premiera Boruta Pahorja, da naj bi bili v nadzornem svetu NLB novi ljudje in ne že bivši člani, je menila, da bi moral biti Pahor dosleden in upoštevati za vse institucije enake kriterije. “Prepričana sem, da se v tej smeri zelo trudi, a tu in tam kakšno zadevo spregleda,” je dejala ter navedla Telekom Slovenije in Zavarovalnico Triglav.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. lala pravi:

    “Odgovorno trdim, da je nadzorni svet NLB, ko sem bila njegova članica, deloval resno, strokovno in skrbel za to, da je banka povečevala svojo učinkovitost in dosegala dolgoročno stabilnost,” je poudarila Tekavčičeva!
    HA; HA;HA;HA;HA;HA mi pa ti verjamemo?????

    Govori skoraj tako kot da je banka navadna firma!!!!
    Res težko je banko na kant spravit, ne????….. sploh če zaračunavaš oderuške obresti, in nadomestila za vodeje računov in tako praktično kuješ dobiček z našim denarjem, moraš bit pa res totalen, to da pa na koncu dobiš še nagrado je pa sploh škandal, če bi kdo moral dobit nagrado, smo to tisti, ki vam zaupamo svoj denar, ki ga nato x10 posojate naprej in kujete dobičke, dobimo pa res prav mizerne in smešne obresti naših pozitivnih stanj!!!

  2. rukar pravi:

    Bolj kot finance, ji dela preglavice več kot sto centov težak komplex !

  3. MEFISTO pravi:

    Take imajo in tako delajo pri SD!

  4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=XZMNyu4BVZ0&feature=PlayList&p=CDE4E410BE7E447A&index=10

    poušteni draka ali Dr.eka ? _ _ _ :-)))

  5. Kadrovik SDS pravi:

    Ej Metka, ne se brukat…

  6. Carlos Contreras pravi:

    O, teta Metka, tokrat je stric Borut končno zadel žebljico na glavico. Ti pa takole? Tsk tsk.

  7. koseski pravi:

    zanimivo bi slediti tekavčički,
    v katero banko bo pa zdaj odpujsala

  8. 007 pravi:

    @mefisto

    Mala, debela, vesela, razigrana. Spokaj že enkrat .

  9. Pičkolek pravi:

    To je cvet naše ekonomske srenje. BRAVO !!!

  10. Pičkolek pravi:

    Skrita, zakrita, razkrita …

  11. luka pravi:

    če bi bil jest tok debel, bi bil tud jezen….:)

    sej ne, fajn gospa….:)

  12. Dvorni pisar z licenco pravi:

    Bog se usmili tistih, ki drvijo v požar, namesto stran od njega.

    Kdor ima uhlje, naj jih uporablja (pa ne samo za uhane in vrtanje po njih!!!!).

  13. cvek pravi:

    Nezanimiva, povejte mi, kdo pa še popravlja stare vekarce !

Komentiraj