Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ekipa SD za Bruselj

29. april 2009 ob 22:18 | Denis Sarkić |

Konferenca Socialnih demokratov (SD) je potrdila nekdanjega zunanjega ministra Zorana Thalerja za nosilca strankine liste za volitve v Evropski parlament. Poleg Thalerja so na listi še Tanja Fajon, Andrej Horvat, Mojca Kleva, Lev Kreft, Karmen Pahor in Andreja Katič.

Predsednik konference in kandidat Andrej Horvat, podpredsednica konference Damjana Karlo ter podpredsednik SD Miran Potrč o listi pred potrditvijo:

Po besedah predsednika SD in premiera Boruta Pahorja je kandidatna lista dobila 90-odstotno podporo članov konference. Pahor je še poudaril, da ne računajo na takšno podporo pri volitvah, “računamo pa vseeno na velik uspeh, računamo na zmago”. Predsednik SD meni, da na prihajajočih volitvah “ne gre samo za potrditev politike vlade ali Socialnih demokratov v njej. Gre za to, da z izbiro naših kandidatov in kandidatk damo priložnost Evropski uniji, da dobi v Evropskem parlamentu socialna demokracija tokrat večino”, je pojasnil. Po Pahorjevo je prišel nov čas, z njim pa novi problemi, “in na te probleme ni mogoče odgovoriti s starimi rešitvami”. SD bodo tako po svojih močeh prispevali svoj delež, da se v Evropskem parlamentu oblikuje socialdemokratska politična večina. “Prizadevali si bomo, da se bo to odrazilo tudi v sestavi evropske komisije,” je poudaril. Vodilo kandidatov SD bo, da so ljudje prvi ter da so njihove potrebe in pričakovanja navdih za delo evropskih poslancev, je nadaljeval prvak največje koalicijske stranke. “Vsi so prepričani patrioti,” je Pahor označil kandidate na listi SD in poudaril, da vedo, “da je ob pripadnosti stranki zelo pomembna tudi pripadnost in lojalnost državi, iz katere se prihaja in da, ko pridejo navzkriž strankarski in nacionalni interesi, nacionalni vedno zmagajo”.

Nosilec liste Zoran Thaler pa je izpostavil potrebo, da se pri volivcih vzbudi zavest o pomembnosti evropskih volitev. Lista gre po Thalerjevih besedah na volitve zato, da zmaga. Spomnil je, da so bili v zadnjem mandatu priča temu, “da politične sile, ki so vodile večino v Evropi, niso pripomogle k temu, da bi se izognili temu, kamor so nas pahnili”. Poudaril je, da pravičnejša družba pri tem ne sme biti le “abstraktni cilj nekje na koncu tunela kriz kapitalizma”. “Ljudje so pred bankami, pred korporacijami,” je nosilec liste povzel program stranke na volitvah. V Bruselj bodo šli, tako Thaler, zato, da zagotovijo Sloveniji težo ter da prinesejo nove ideje.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    evo, Denis, še ta četrta iz liste _ _ _

    OHNE ZHIVschNOST, BITTE !

    http://www.youtube.com/watch?v=6DH55klktwI&feature=related

    malo krajši & boljši slogan : PAZI, RDEČA !

    :-)))

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    GEŠTATTEN ZLI ! _ _ _ :-))))))

  3. luka pravi:

    dejte rajš opisat novo IMF potegavščino naše veleumne vlade…..

    vest; al ste res eno napol resno trobilo…..

  4. Denis Sarkić pravi:

    luka, kaj pa če kar ti napišeš? Saj očitno že vse veš!

  5. luka pravi:

    denis;http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=4&c_id=198473

    boš reku, da nisi vedu:) al je totalno nepomemben 500 mio.ski biznis…?
    dej mal pahorčka povprašej, kaj delajo….

  6. popkatepetl pravi:

    A zdaj bodo ti tajkuni pa še evropsko skupnost uničili.

    In kako lahko kandidira novinarka Fajonka - na rdeči listi? A ne smejo biti novinarji nacionalke “neodvisni”!!??
    No sedaj se vsaj ve, za koga poroča iz Bruslja.

  7. janez pravi:

    Saj bodo vsi ostali doma

  8. Zgodovinar pravi:

    A mi lahko en prosim to razloži? Imaš člane stranke, v tem dotičnem primeru so to člani SD, ki se trudijo, osebno nagovarjajo volivce, se osebno izpostavljajo v svojem okolju, lepijo plakate (da so kandidati vidni med volitvami v njihovem kraju), hodijo na politične shode (da so novinarski prispevki dobri - polna dvorana naj bi kao kazala močno stranko), branijo stranko na spletnih forumih, pripravljajo predloge sprememb, ki bi jih bilo potrebno narediti v občini, državi, plačujejo članarino, namenjajo stranki del dohodnine, branijo vodstvo stranke tudi takrat, ko je le-to krepko zafrknilo itd. Toda ko gre nato za delitev sadov tega dela, njihovi napori niso vredni nič. Stranka kaže širino in pod svoje okrilje vzame ljudi, ki so celo svoje življenje delali zgolj in izključno za svojo dobrobit. Ker so to sposobni ljudje, z neko širino, so uspeli v življenju itd. Pa četudi teh ljudi politika v tistem pozitivnem smislu, se pravi reševanju problemov ljudi, sploh ne zanima.
    Kako se lahko pričakuje, da bodo takšni ljudje, ko bodo izvoljeni/imenovani dejansko naredili nekaj dobrega za svojo skupnost, državo? Ali ni bolj logično pričakovati, da bodo ravno ti ljudje tisti, ki bodo po prevzemu odgovornega in potencialno (s koruptivnimi posli) finančno zelo močnega položaja, delovali tako kot so delovali celotno svoje življenje - zgolj zase in za svoj lastni žep?
    To se je dogajalo tudi v LDS in SDS, očitno je zastavonoša takšne politike sedaj postala SD.
    Ali je potem kaj čudnega, če javnost vedno bolj izgublja zaupanje v politiko, v demokracijo in se zdi, da se vse spremembe dogajajo z namenom, da bi vse ostalo enako?

  9. rukar pravi:

    JUNG komunisti, vohajo, kje je denar, sicer jih ne bi bilo zraven ! Kje denarja ni, tudi njih ni. Še “RDEČI KRIŽ ” so sesuli, nič jim ni sveto !

  10. Pička pravi:

    A Kreft jim bo pa šel malo Marxa razlagat? Ali bi samo penzijo rad otmnjeno doživel?

  11. MEFISTO pravi:

    Sanjska ekipa.

    Tako so dobri, da bomo volili kar SDS.

  12. marko pravi:

    ne vem zakaj imam obcutek, da jih bo na levici premagal zares

  13. malenasecret pravi:

    Lista je takšna kot Pahorjevo vodenje vlade, brez jedra, brez ideje, sama sebi v namen…Njihove stranskarske nekonsistetnosti ne more prikriti še tako dober PR-ovec Borut Pahor…Me zares zelo zanima kdaj se bodo zgodili prvi prestopi….

  14. MEFISTO pravi:

    Kdo jih bo pa maral!

  15. MEFISTO pravi:

    Kdo jih bo pa hotel!

  16. helga pravi:

    pa slovensko novinarstvo, ki je popolnoma neopredeljeno in neodivsno. Potem pa glej ga zlomka na drugem mestu Tanja Fajon poročevalka iz Bruslja, ki ima menda 7letne izkušnje iz parlamenta, ko je kamero vklopila le, ko se je pretegnil Pahor ali Kacin. Menda je bila tudi zelo aktivna žurerka, pač tudi to sodi k bogatim izkušnjam, kaj ne?

Komentiraj