Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

M.M. Cvikl aktualno

27. april 2009 ob 23:18 | Denis Sarkić |

Generalni sekretar vlade Milan Martin Cvikl je na novinarski konferenci po zadnji seji vlade povedal, da je vlada obravnavala poročilo zagovornika načela enakosti za lansko leto. Vendar pa ga v delu, ki se nanaša na razlago primera domnevne diskriminacije romske družine Strojan, ni sprejela. Cvikl je med drugim opozoril, da ni bilo presoje, ali je bil odhod družine Strojan iz Ambrusa res prostovoljen. Po njegovem opozorilu bo treba pristopiti k ustreznejši ureditvi zagovornika načela enakosti. Generalni sekretar vlade je spomnil, da je že odbor vlade za državno ureditev zavrnil letno poročilo zagovornika v delu, ki se nanaša na njegovo mnenje v zvezi s pobudo za obravnavo domnevne diskriminacije družine Strojan. Zagovornik je namreč, kot je znano, ugotovil, da selitev Strojanovih v Postojno in preprečitev njihove vrnitve ni bila diskriminatorna. Kot je razvidno iz poročila o delu zagovornika načela enakosti za leto 2008, je zagovornik lani obravnaval skupno 47 primerov domnevne diskriminacije, od tega največ povezanih z domnevno diskriminacijo zaradi spola. Postopek obravnave je bil do trenutka izdelave poročila zaključen v 41 primerih, od tega v 23 primerih z mnenjem, so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Milan Martin Cvikl o sklepih vlade in odgovorih za Vest:

Cvikl je na naše vprašanje spregovoril tudi o kadrovsko-akreditacijskih svetih. Ti so po njegovem mnenju dobra praksa, ki je v prihodnosti ne bo mogoče kar tako razveljaviti. “Pomembno je, da se izvajajo postopki akreditacije, in menim, da delujejo dobro,” je dejal. Z uredbo o stroških reprezentance pa je vlada po besedah generalnega sekretarja Milana Martina Cvikla omejila stroške reprezentance na 80 odstotkov lanskoletnih sredstev. Ker je bilo za stroške reprezentance porabljenih 11,5 milijona evrov, je morala vlada te stroške natančno opredeliti, je pojasnil Cvikl.

Vlada je na zadnji seji dosedanjo vršilko dolžnosti Veroniko Stabej imenovala za direktorico Urada vlade za komuniciranje, je povedal generalni sekretar vlade Cvikl. Stabejeva, ki je bila za v.d. direktorice Ukoma imenovana decembra lani, je bila na mesto direktorice imenovana za dobo petih let. Po izobrazbi je profesorica francoskega in angleškega jezika s književnostjo. Doslej je bila zaposlena na ministrstvu za zunanje zadeve, nazadnje kot veleposlanica, je zapisano v vladnem gradivu.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. MadMax pravi:

    Zakaj pa nič ni govoril o aferi Patria ali pa fotokopircu?

  2. MEFISTO pravi:

    Ker nima kaj povedati!

  3. lala pravi:

    SURLA DO PAKISTANA!!!!!

    AH LAŽNJIVI KLJUKEC SPET TROSI LAŽI!!!!!

    RATRIJA:
    POMOJE GA JE SRAM, NO VSAJ MENE BI BILO, ČE BI BIL NA NJEGOVEM MESTU, HUDIČ JE TO ČE SOMO GA POGRUNTALI LAŽNIVCA!!!!!!!

  4. LacenFranz pravi:

    SD zapravlja zaupanje volilcev:

    http://www.youtube.com/watch?v=pHuxjR_g72U

  5. eva pravi:

    Ni vreden časa poslušalca ali bralca, šema lažniva - neumna!

  6. marko pravi:

    Odpujsaj, cviki!

  7. koseski pravi:

    sijajno,
    veronika bo cvikla naučila postavljat vejice,
    pravilno uporabo rodilnika in dvojine
    in še nekaj tacih pravopisnih delikates

  8. MEFISTO pravi:

    Oh, kako je pameten. Mu ponoči še vedno svetuje ista zaročenka?

  9. geiger pravi:

    ultra zoprn!

  10. Dvorni pisar z licenco pravi:

    Mag. Jože Dežman bi moral kot direktor muzeja za novejšo zgodovino zaseči tisti famozni fotokopirni stroj, da se bodo še bodoče generacije lahko režale kot smo se mi.

Komentiraj