Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Evropska lista SLS

16. april 2009 ob 20:00 | Anja Grahek |

Podpredsednik SLS Janez Podobnik je predstavil potek priprav SLS na na predčasni volilni kongres stranke in volitve v Evropski parlament. Izvršilni odbor SLS je za nosilca liste na evropskih volitvah predlagal Ivana Žagarja. Za kandidate na listi so še Marta Ciraj, Marjan Senjur, Nada Skuk, Ciril Smrkolj, Marija Ribič in Janez Podobnik. O predlaganih kandidatih bo prihodnji četrtek odločal še svet stranke.

Ključno sporočilo evropskih volitev s strani SLS je, da “EU ni del problema, ampak del rešitve”, meni Podobnik. “Težka finančna in gospodarska kriza in položaj ljudi v Evropski uniji je tak, da od političnih strank in političnih skupin, ki so zastopane v Evropskem parlamentu terjajo, da prinašajo rešitve. To so rešitve, ki so vezane na status in kvaliteto življenja evropskih državljank in državljanov,” pojasnjuje. V SLS združujejo “kompetenco vladne stranke, sedanje odgovorne opozicijske stranke in pa močne prisotnosti na lokalnih ravneh”. Za izredni volilni kongres, ki bo maja letos, v stranki pričakujejo veliko kandidatur za različne funkcije. Čas za vložitev kandidatur se bo, kot je pojasnil, sicer iztekel v začetku prihodnjega tedna. V stranki po njegovih besedah spoštujejo “vsakogar, ki ima ambicije, energijo in pogum, da želi biti predsednik SLS”. Ob tem je pojasnil, da na kongresu ne bo kandidiral za predsednika stranke, saj se vidi “v vlogah, ki niso tako v ospredju”, če bo predlagan, pa bo kandidiral “za tisto funkcijo, s katero bi lahko stranki dal največ”. Glede njegovih favoritov za predsednika stranke pa želi, da “bi bil kandidat za predsednika SLS klasični politik, torej da bi prišel iz kroga petih poslancev SLS: Radovan Žerjav bi bil zelo dober predsednik SLS, zato upam, da se bo odločil in kandidiral.”

Anja Grahek in SLS

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. MEFISTO pravi:

    Slovenski ljudski stranki so dajali ton pokvarjeni in nesposobni politiki kot so Kangler, Šrot, Poštenjak in Podpoštenjak, Zagožen, Vrisk in drugi ter prenekateri njihov župan, ki rad pozabi, kdo ga je volil in zakaj ga je volil.

    Dokler se stranka ne bo očistila, si ne bo opomogla.

    Na volitvah evroposlancev ji ne pripisujem nikakršnih možnosti.

  2. luka pravi:

    sanja svinja kukuruz….:)

  3. Gregor pravi:

    Kandidati …..za poscat !

  4. neemocije pravi:

    Gregor, zakaj ? zato ker jih večina ne konča na ić?

  5. Filip Z. Podlipik pravi:

    Slovenskih Lolekov Stranka!

    Haha!

  6. luka pravi:

    no brata podobnik in šrotel so jih uničili

  7. roman pravi:

    šrot in kranjc sta največja drekača.Dobro,da se so jih znebili

  8. MEFISTO pravi:

    ROMAN; kaj pomaga, ko pa imajo še kar nekaj takih drekačev.

  9. rukar pravi:

    Ljudska stranka je bila najbolj prežeta s udbovci in vohljači ! Kučan in comp., se je zavedala njihovega precejšnega zaledja in kmečke naivnosti , ter to držala v “šaki” ! Morda bo prišlo kdaj tudi do samoočiščenja . VEDNO JE PODOBNIKOM, OMANU, ŠROTU BILA PRI ROKI LAŽJA VERZIJA OBTOŽB, DA JE ZA NJIHOV NEUSPEH NA VOLITVAH KRIV JANEZ JANŠA !
    NE-S-PODOBNIKI , STE ŠLI ZA VELIKO NOČ K SPOVEDI ??!

  10. Edi pravi:

    @neemocije
    Ne, ampak zato ker nas pač ravno takrat ko jih zagledamo scat prime, naključje, veš… :)

Komentiraj