Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Dobro za Slovenijo

16. april 2009 ob 10:29 | Denis Sarkić |

Veselinovič Draško šef NLB

Nova Ljubljanska banka (NLB) je družbi Infond Holding 7. aprila odobrila podaljšanje kreditov, je danes na spletnih straneh Ljubljanske borze objavil Infond Holding. Podrobnosti zaradi “spoštovanja poslovnih interesov iz razmerij med družbo in banko” družba ne more razkriti, so zapisali. Za kolikšen znesek gre, tako niso navedli. Časnik Dnevnik je minuli petek objavil, da je NLB 7. aprila Infond Holdingu podaljšala za okoli 150 milijonov evrov kratkoročnih posojil, in sicer za poldrugi mesec do začetka junija. Časnik Finance je v sredo objavil, da NLB reprograma 150 milijonov evrov kredita Infond Holdingu, ki naj bi zapadel v sredo, ni podpisala.

Predsednik uprave NLB Draško Veselinovič je včeraj ob robu finančnega sejma Kapital v Ljubljani glede vprašanja reprogramiranja posojila Infond Holdingu dejal, da bo “podpisal samo to, kar bo dobro za Slovenijo, in to je najbolj pomembno”. Ali to pomeni, da je posojilo NLB-ja Infond Holdingu pomembno za državo in njene državljane? In zakaj je temu tako? Ker bi drugače Infond Holding, sicer največji lastnik Pivovarne Laško, ki ima to posojilo zavarovano z 20 odstotki Laškega in 12,5 odstotka Mercatorja, prodal Mercator tujcem? Kdo ve, če bi to bilo tako slabo za državljane?

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 23 x komentirano
  1. DOST JIH MAM pravi:

    Upam,da bo za tole dobil vsaj 1miljonček nagrade!!!! Mrššš banda!!!

    Granitni kocki sta pripravljeni!!!

  2. MEFISTO pravi:

    Podpisal bom samo to, kar bo dobro za moje politične gospodarje!

  3. rok pravi:

    “podpisal bom samo to, kar bo dobro za Slovenijo, in to je najbolj pomembno”

    očitno Draško piše svoje aforizme tudi med delovnim časom

    btw. a se samo meni zdi, ali pa je res Veselinovič kandidiral za LDS, Kresalka iz LDS je kao partnerica od Senice, Senica&co so Šrotovi odvetniki, Veselinovič pa sedaj rešuje Šrotovo prepolno rit?
    Kar naenkrat ni več tako čudno, da je popolnoma razsuta in neperspektivna LDS, ko je krmilo prevzela poplnoma neznana in nekompetentna Kresalka, pred volitvami dobila nenormalno dosti denarja za svojo kampanijo.

  4. koseski pravi:

    Pa da vidim, kolk te je u hlačah, Draško!
    Bodo tudi tebe nategnili Šrot in Laško?
    apropos aforizmom dv:
    na predstavitvi njegove knjižice aforizmov v kavarni union pred leti
    se je igralec veselko iz petnih žil trudil,
    da bi z interpretacijo rešil kisli humor avtorja
    neverjetno, koliko literarnih apetitov imajo veljaki (npr. franc šetinc…)
    simptomatično!

  5. rok pravi:

    si kar predstavljam veselka, hehehe

  6. Štrigon pravi:

    Kaj pa je dobro za Slovenijo ?
    To kar je dobro za državljane in državljanje Slovenije !
    A se strinjamo s tem ?
    Morali bi nam dati 2-3 dni svobode, da lahko popolnoma brez posledic poskrbimo sami za red in disciplino. Tako bi tudi mi imeli naš “Napad na Bastiljo”. 220 let kasneje !

  7. Partizan! pravi:

    NI VEČ REDA V DRŽAVI!!!
    ČISTI KAOS!!!!

    Državi vladajo ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::! to ni več Slovenija to je SICILIJA!!!!!

  8. neemocije pravi:

    Udbomafija kraljuje!

  9. GRUNF pravi:

    nisem volil teh volov!

  10. DOST JIH MAM pravi:

    NUJNA PONOVITEV LETA 90 SAMO BREZ NAPAK!!!!!

  11. iberžnik pravi:

    Čelav i blesav! Katera tuja banka, bi pa zaposlila takega človeka, ki komentira posle svojih komitentov v javnosti.

  12. luna pravi:

    Rok,
    se strinjam glede Veselinoviča, LDS, Senice in ostalega.

    Je pa po današnjih Odmevih Pahor moral sprevideti, kako nesposobnega človeka je pomagal nastaviti. Ker, da je bil nastavljen na to mesto po njegovi zaslugi, Pahor ne more zanikati, saj za to obstaja tudi dokaz, ki bo nekoč prišel v javnost, če bo to pri vsej situaciji sploh še pomembno.

    Veselinovič se mi je pravzaprav smilil v tej oddaji, ko je tako jamral, kakšno situacijo je podedoval. Ko je dva dni govoril, da bo podpisal to, kar je za državo koristno, je nekako ponujal roko državi in od nje pričakoval kakšen namig, nasvet, pomoč, ali pa celo dejanski načrt rešitve situacije.
    Očitno pa tega od države-Križaniča ni dobil.
    Križanič si je očitno po pilatsko umil roke in ga pustil plavati. Sedaj, post festum pa napada Veselinoviča, da ni storil, kar je vlada od njega pričakovala.
    Vlada-Križanič bi se v to zadevo morala aktivno spustiti (gre namreč zato, da so sedaj razmere izredne, da država daje NLB poroštva in ima zato pravico, da sodeluje pri državno-interesnih zadevah, saj tako lajnajo, da privatnio-lastniških -tajkunskih interesov država ne bo podpirala) in skupaj z banko prerešetati zadevo in poiskati pametno rešitev.

    Dejansko je Križanič že drugič zamočil (najprej pri Kramarjevi nagradi, ko je dejal, da se država nima pravice vtikati v interne pogodbe banke, sedaj pa post festum zahteva sklic izredne skupščine banke, kjer bodo obravnavali to nagrado).

    Ne samo Veselinoviča, zamenjati bi bilo treba tudi Križaniča, ne jutri, ampak danes. Dolgo se s strani ekonomistov že posluša, da je Križanič popolnoma nesposoben in da bi ga morala zamenjati njegova namestnica, ki je neprimerno sposobnejša. (mislim, da se slučajno piše tudi Kramar, seveda v nobeni povezavi z zloglasnim bivšim predsednikom uprave NLB).

  13. asd pravi:

    dobro za slovenijo bi bilo, če imela komunajzarska drhal v sloveniji manj moči kot jo ima.

  14. luna pravi:

    asd
    dobro bi bilo, če bi bilo komentiranje kolikor je možno argumentirano in bi se ljudi imenovalo z imeni in priimki, ne pa z drhaljo.

  15. janez pravi:

    Kumrofška mafija vlada in krade

  16. Marko pravi:

    Drhal je precej mila oblika komentarja. Granitna kocka je bolj učinkovita. Le kje so sedaj dežurni levičarski razlagalci sanj in njigova sanjska knjiga, Red book?

    Beeeeeeeeeeeeebci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  17. Rob pravi:

    Hehehe, verjemite, da je Draško storil točno to, kar je vlada hotela. Medtem ko vsi gledate v eno smer se v drugi dogaja nekaj popolnoma drugega….

    Kakorkoli, se je že kdo vprašal, kaj bi se sedaj dogajalo, če bi bil JJ na oblasti namesto Pahorja? To bi pa bilo maščevanje, Šrotu bi zaplenili še WC školjko, medtem ko bi to vsi gledali na 24ur

    Največji zmagovalci koalicije so pa seveda Zaresovci, saj si roke lepo perejo od vsega kar se dogaja. Čeprav sodelujejo….

  18. MEFISTO pravi:

    Je že podpisal!

    Zdaj torej vemo, kaj je dobro za slovenijo.

  19. Pička pravi:

    Izjava “naredil bom , kar bo dobro za Slovenijo” je eden izmed neskončno poizkusov slovenceljnom razložiti, zakaj so ljudje iz prejšnjega sistema kvalitetni in nezamenljivi. Cinizem prve klase …

  20. luna pravi:

    Vse bolj sem prepričana, da sta bila Veselinovič in Križanč vseskozi zmenjena.

  21. MEFISTO pravi:

    LUNA; ni se jima bil težko zmeniti, ker Veselinovič obvladuje še bolj nesposobnega Križaniča.

  22. luna pravi:

    mefisto
    tokrat se strinjam…

  23. luna pravi:

    …in dobro bi bilo za Slovenijo, če bi oba spokala….

Komentiraj