Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Šef NLB o Infondu

15. april 2009 ob 16:37 | Denis Sarkić |

Predsednik uprave NLB Draško Veselinovič je danes ob robu finančnega sejma Kapital v Ljubljani glede vprašanja reprogramiranja posojila Infond Holdingu dejal, da bo “podpisal samo to, kar bo dobro za Slovenijo, in to je najbolj pomembno”. Veselinovič je sicer prejel nagrado za naj finančnika po izboru gospodarskih novinarjev. Časnik Finance sicer danes na svojih spletnih straneh na podlagi lastnih informacij piše, da NLB ne bo odobrila reprograma 150 milijonov evrov posojil Infond Holdingu. Posojilo zapade danes. Soglasje k reprogramu je sicer prejšnji teden že dal kreditni odbor banke, a ga Veselinovič ni želel podpisati. Infond Holding, sicer največji lastnik Pivovarne Laško, ima posojilo zavarovano z 20 odstotki Laškega in 12,5 odstotka Mercatorja, še pišejo Finance.

Denis Sarkić, video Domen Ožbot

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. MEFISTO pravi:

    Podpisal bom le tisto, kar mi bodo naročili politični gospodarji!

  2. agrippa pravi:

    Do danes ( in prepričan sem, da še v prihodnje, dokler bo še kaj za……) ni nihče podpisal nekaj, kar bi bilo za Slovenijo (verjetno Draško ni mislil Slovencev), dobro. Pa koliko še manjka do zelo dobrega ali odličnega.

  3. luna pravi:

    Kateri so le ti gospodarski novinarji, ki so Veselinoviču podarili nagrado za naj finančnika, se sprašujem….
    In se sprašujem, kaj pa je Veselinovič naredil do sedaj, od kar je na čelu NLB razen, da joka, da mu nič ne uspe - Arhar se mu je izneveril, Bavčar je še vedno na prestolu, za Infond pa caga in čaka na kakšen namig države, kaj bo dobro za Slovenijo. Križanič (isti cagavec in nesposobnež) pa ga je pustil plavati in sedaj se je Veselinovič odločil in podpisal - seveda narobe, kar je država pričakovala. Kaj pa sedaj… glavno da ima nagrado in dobro plačo, pa bomo že nekako zvozili.

Komentiraj