Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mladi poslanec SD

9. april 2009 ob 13:04 | Vest |

Poslanci SD Matevž Frangež, Luka Juri in Dejan Levanič so danes vladi predlagali izvedbo javnega razpisa za oddajo praznih državnih stanovanj. V poslanski pobudi “927 novih domov” predlagajo, naj vlada nemudoma prenese državna stanovanja v enotno upravljanje, je pojasnil Frangež in dodal, da s to idejo želijo zlasti okrepiti najemniški trg. “Vladi predlagamo oblikovanje državne strategije za razvoj najemnega trga, znotraj katere bi uresničili idejo o prehodnih stanovanjih za mlade,” je na novinarski konferenci poudaril Levanič, ki meni, da je zagotovitev stanovanj mladim družinam danes pereč družbeni problem.

Dejan Levanič o stanovanjih, japijih v SD in evropskih volitvah za Vest:

Po njegovih besedah je namreč težava, da se najem stanovanja “ne izplača” in mladi raje najamejo kredit za nakup stanovanja. Strategija za razvoj najemnega trga naj tako po njegovem zagotovi zlasti “mehanizme za vzpodbujanje gradnje najemnih stanovanj preko javne ali zasebne iniciative ter z generiranjem večje ponudbe stanovanj za najem”, kar bi vplivalo na zniževanje najemnin.

Anja Grahek, video Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 33 x komentirano
  1. medek pravi:

    Melita je klasa A, Taler B in Mojca C.

    Moje skromno mnenje.

  2. luna pravi:

    Se strinjam, tudi sama mislim, da je Melita klasa A.

  3. lala pravi:

    Melita Klasa A česa???? fafanja tičev baje, Rop je baje zelo zadovoljen!!!!

    Res pa bi bilo fajn pogledat zgodovino stranke, samo za vzorec, si poglejte v čigavi hiši oz. vili imajo sedež!!!!!

  4. medek pravi:

    Kako narediti zgodbo s kljukastimi križi v SD:

    http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=8&c_id=197033

  5. medek pravi:

    A je Cerkev poslala svoje vohune, da se maščuje Lukšiču :)

  6. Opinion pravi:

    Denis, kakšno neumno vprašanje: “Je to zbiranje političnih točk?”
    Vsaka poteza smelega politika gre v smeri zbiranja političnih točk, saj je cilj politika, da ostane v sedlu.
    Zaradi pomanjkanja politične kulture volilcev, pa bo seveda vsak slovenski politik, ki ima vsaj malo soli v glavi, zbiranje zanikal, saj pri nas zaradi prej omenjenega velja za neetično, nemoralno, bla bla.

  7. cvek pravi:

    Bog nas obvaruj Levaničev, Frangežev, Jurijevega Lukca, Rožleta, Župevke in ostalih Lukšičevih ” šegrtov “. Lukšič ni razporejal svojih učencev samo po cerkvah in ni bil to samo en osamljen primer. Vsaj enega od naštetih sem se zapomnil, ko jih je prof. Lukšič razporejaj po tribuni v Cankarjevega doma ob ustanovitvi “Zbora za republiko “. Beleži, vse beleži, piši, je glasilo navodilo v moji neposredni bližini . Ne morem razumeti, da se še vzgajajo vohljači, za eno najbolj sprevrženih dejanj ! Vohljače, smo imeli svoj čas za človeško podvrsto, katerih se je vsak izogibal.

  8. kaktus pravi:

    Ti mladci obljubljajo nemogoče, ljudstvo bo nasedalo, slutim, da ti ne bodo nikoli verodostojni politični sogovorniki, ker že sedaj lažejo !

  9. DOST JIH MAM pravi:

    Mulčki bi radi še svojim kolegom na “legalen” način zrihtal pocen flete.Seveda morjo bit NAŠI !!!

  10. Opinion pravi:

    @ cvek, medek & co. - osebno sem bil deležen te “naloge”, ki smo je imeli pri Lukšiču in predmetu politologija. V verske ustanove smo bili poslani, da sami v praksi preverimo ali verski voditelji izvajajo kakršenkoli pritisk na volilce ali kako drugače vplivajo na državljane z pozivanjem na volitve ali z pozivanjem, da volijo za točno določene ljudi oz. stranke itd., saj je vedno veljala neka fama, da je cerkev vpliven igralec pri mobiliziranju volilcev.
    Tako, da vam lahko iz prve roke potrdim, da je vso to dvigovanje prahu okoli tega, samo poskus diskreditacije. Pa ja ne mislite, da je nekdo akademsko izobražen toliko neumen, da bi kaj takega počel? Saj ve, da od 500 študentov, ki jim je letno zadal to nalogo, ne more pričakovati da zadeva ne bi šla mimo brez prask. Prosim vas lepo, dajte malo common sense uporabiti.

    @ cvek, kakšni vohljači, lepo te prosim. Ustanovitev “Zbora za republiko” je bil velik dogodek za vsakega resnega politologa in lahko rečemo za celotno Slovenijo, saj je znano, da imamo izredno slabo organizirano civilno družbo. Je pa res, da o Zboru in Forumu ne moremo govoriti o neoporečnem civilnem združenju.

  11. janez pravi:

    To so posranci in ne poslanci

  12. Ištvan pravi:

    Kje se je pa tale kekec našel?

    1. “Zoran Thaler prinaša svežino v slovensko politiko” - woHoHoHoHooo ;-))))
    2. “Fajn bi bilo, če bi ljudje začeli gledati tudi na vsebino” - HahaHaHahaha ;-))))

    Spominja me na Garfielda ;-) Garfielda “z vsebino” ;-)

  13. Nogavička pravi:

    Opinion, z vsem dolžnim spoštovanjem, fama ki jo omenjaš se dogaja na drugačnem nivoju. Javno se izpostavljajo samo naivneži tipa bevškega župnika. Pozoren moraš biti na bolj osebne stike z župljani in jih razumeti v obliki mrežnega marketinga. Izhodiščna domneva greši samo, ali pa že, v določitvi kanala.

  14. kratekapamet_dolgikurac pravi:

    Melita je klasa A v kategoriji konji.
    Thaler je klasa B v kategoriji Bi spal z študetkami od Balažica
    Mojce pa ne poznam.

  15. Cvetka pravi:

    Meni je tale mulc ful hecen, ker imitira Pahorja - kretnje pa to…. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi zaprosil za kakšen postranski job pri Hri-bar-u….

  16. neemocije pravi:

    Ali ga ni sram???
    tako rdeč je….

  17. neemocije pravi:

    Ali rdečuhe zanima še novih 927 zvestih balkanskih volivcev?

  18. kojot pravi:

    To s stanovanji bi morali, če še niso, naj uredijo uradniki na občinskih nivojih. Ne vam kaj ima tu opraviti vlada, če odštejem to, da se gospod Levanič rad slika pred njo. Kot, da do sedaj še nismo razumeli, da je gospodarno imeti zasedena stanovanja. Ne potrebujemo pobud in predlogov ampak akcijo, da se ta stanovanja v pol leta zasedejo s tistimi, ki so jih res potrebni.
    Sicer pa je razmišljanje g. Levaniča nesramna demagogija. Predlaga ravno to kar je Oven z isto razlago enkrat že izvedel.

  19. Opinion pravi:

    Nogavička, ne razpravljam o pravilnosti domneve in pravilni usmeritvi “raziskovanja”, želel sem samo dopovedati nekaterim, da se Lukšič ni šel vohunjenja in da so to prazne marnje.

  20. lala pravi:

    CVETKA, bravo še nekdo je to končno opazil!!!!….. ne vem če se boste spomnili predzadnjih DZ volitev, ko so na neke oddaje hodili tudi podmladki, že takrat je bilo več kot očitno, sej so bili vsi predsedniki podmladkov izrezane kopije njihovih liderjev, in kretnje in govor, skratka izrezane kopije, ko sem že mislil, da se bomo počasi znebili kurcev, ki nam grenijo življenje zadnjih 15-20 let vidim, da nam resnično ni pomoči, jebali bomo ježa saj še naslednjih 20 let!!!!

  21. kojot pravi:

    40 let. Ker tale bo čez 20let prvi minister. Obvlada vse.

  22. neemocije pravi:

    Vohljač Opinion pravi:

    . Pa ja ne mislite, da je nekdo akademsko izobražen toliko neumen, da bi kaj takega počel? Saj ve, da od 500 študentov, ki jim je letno zadal to nalogo, ne more pričakovati da zadeva ne bi šla mimo brez prask.

    Uspelo mu je večkrat prej (uspeh 500 na 500 je že prava severna koreja kar se tiče vzgoje)

  23. agrippa pravi:

    Na mladih Slovenija stoji. Strup v lepi embalaži.

  24. skuštranc pravi:

    lala NE LALEJ…

  25. fructal pravi:

    @kojot - to so vladna stanovanja oz. stanovanja v lasti države (ministrstev) in tu občine nimajo s tem nič. To ima tu opraviti vlada. Drugače pa očitno do danes tega ers nismo štekal.. če bi, teh praznih stanovanj ne bi bilo.. ali pač? In to je predlog za konkretno akcijo vlade…

  26. kojot pravi:

    @fructal - Seveda občine nimajo s tem parv veliko, ampak ni potrebno spremijat ustave in prodajt nekaj, kar je sicer samouevno, kot izum.

  27. MEFISTO pravi:

    927 domov za 927 pre/iz/brisanih

  28. o dejanu pravi:

    Dejan je eden izmed tistih, ki jih že od malega vzgajajo za politika. Vse polno je besed v SD-ju o političnem kadrovanju, nepotizmu, ipd…, Dejan pa je prišel praktično brez izkušenj do predstavnika za javnost v velikem prepoznavnem podjetju Talum, ki ga vodi gospod Toplek, ki je, glej ga zlomka, kandidiral na zadnjih volitvah na listi SD, kakšno naključje. Prilezel je do odlične službe na podlagi strankarsega pedigreja, lepa službica z dobro plačo praktično brez truda in izkušenj, ni slabo. Sedaj pa so ga polna usta pravičnosti, stanovanj za mlade, služb itd…, kot da za njegovo prejšnjo službo, ne bi bilo nikogar bolj sposobnega od njega, pač pa revež ni imel političnih zvez, pravičnik kot je bi se ji lahko odpovedal.. Pa še nekaj o čemer se govori in ne morem trditi da ja popolna resnica, da naj bi Toplek dejal, da morajo zaposliti njega, saj bo postal naslednje leto poslanec. Dejana poznam tudi osebno iz faksa in bi ga okarakteriziral kot: leporečje brez vsebine, podobno kot pahor:)

    Bi rekli, lepo je leporečit, če ti vse prinesejo praktično h mizi.

  29. neemocije pravi:

    Še en dokaz , da BALKAN RULES!!!

  30. Carlos Contreras pravi:

    Polly wants a cracker, Polly wants a cracker, Polly wants a cracker …

  31. MEFISTO pravi:

    Nič dobrega ne obetajo ti SKOJEVCI.

    Treba bi jih bilo koristno zaposliti!

  32. CVEK pravi:

    Ali ste opazili LEVA-niča na zasedanju parlamentarnega odbora za kulturo, ki je dala na pranger vodstvo “RTV”eja ! Še braniti jim niso dovolili na obtožbe ! Mladec se je varno skrival in držal krila mame POTRATE !

  33. Max pravi:

    Potomci temnih časov komunizma prihajajo na dan kot gobe po dežju. Nakazujejo morda svetlo prihodnost ali razkroj vseh človeških vrednot?

Komentiraj